KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Şiddetle taleplere rıza gösterilmesini istiyorlar

Hacılar’da 8 polisin şehit olduğu mayınlı saldırıyla ilgili açıklamasında hükümete, BDP’ye ve PKK’ya sert eleştirilerde bulunan MHP İl Başkanı Kızılboğa, PKK’nın şiddeti tırmandırma harekatını “Yılgınlık yaratarak, gözdağı vererek ve şiddet uygulayarak taleplerine rıza gösterilmesini dayatmaktadır” sözleriyle tanımladı.

Şiddetle taleplere rıza gösterilmesini istiyorlar
17 EYLÜL 2012 PAZARTESİ 22:16
0
2240
0
AA aa

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hasan Kızılboğa, önceki gün Bingöl'ün Karlıova İlçesi Hacılar Köyü'nde PKK terör örgütü mensuplarınca menfeze döşenerek patlatılan mayınlı saldırıda 8 polisin şehit edilmesiyle ilgili açıklamasında sert sözlere yer verdi.

“Kim ne yaparsa yapsın bayrak inmeyecek, ezan susmayacak, vatan bölünmeyecek, millet dağılmayacak ve şehitler ölmeyecektir" diyen Kızılboğa: hain saldırıyı kınadı ve ekledi: “Başta şehitlerimize Yüce Allah'tan (C.C.) rahmet dilerken, acılı aileleri ve Emniyet Teşkilatı mensuplarımız olmak üzere, büyük Türk Milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

İKTİDAR TAVİZ VERİYOR

AK Parti iktidarının PKK'ya taviz verdiğini savunan Kızılboğa, her gün şehit haberi duymanın kendilerini kahrettiğini vurguladı.

Kızılboğa: “Kör bir insana rengi anlatmak nasıl imkânsız ise bu iktidara da terörü anlatmak artık imkânsız bir hal almıştır. Terör konusunda kendilerine her türlü desteğin verilmesine rağmen, hükümetin başarısız politika izlemeleri, bizleri kara kara düşündürmektedir. Bizler, 20 yaşına kadar büyütüp askere gönderdikleri kınalı kuzularını, üzerine bayrak sarılı tabutla teslim alan ana ve babaların acısını anlıyoruz. Acaba yetkililer o Mehmetçiklerin nöbetlerinde uyudukları için değil de, kendilerinin uyudukları için şehit olduklarını ne zaman anlayacaklar? Eğer ki, gücünüz yetmiyor ise, o onursuzları bırakın bizlere gerekenleri yapalım. Çünkü bizde vatanları uğruna şehit olan o askerler gibi onursuzca yaşamaktansa, vatan için kurşun yiyip toprak altında şerefle yatmayı tercih edenlerdeniz” dedi.

SİNDİRME POLİTİKALARI UYGULANIYOR

Dün Bingöl'ün Karlıova ilçesi Hacılar Köyü'ndeki mayınlı saldırıda 8 polisin şehit olduğunu hatırlatan Kızılboğa: “Tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyorum. Hala tedavi altında bulunan yaralıların ise cenabı Allahtan acil şifa bulmalarını niyaz ediyorum” dedi.

Kızılboğa: “Hükümet binalarına örgüt paçavralarını asmayı, devlet görevlilerini ve vatandaşlarımızı sindirmeyi hedefleyerek öncelikle dar bir alandan başlayarak egemenlik kurma çabası içindedir. Şemdinli provokasyonun, Beytüşşebap tuzağının özünde bu yatmaktadır. PKK; öğretmen, imam, kaymakam, polis, asker, siyasetçi, korucu ve sivil vatandaş kaçırarak bölgesel arındırmanın ve kontrolü altına alacağı yerler oluşturarak devlet görevlilerini sindirmenin arayışındadır. Paralel bir devlet yapısı inşa etmek amacıyla sonuçsuz ve beyhude girişimlere tevessül ve cüret etmektedir. Yılgınlık yaratarak, gözdağı vererek ve şiddet uygulayarak taleplerine rıza gösterilmesini dayatmaktadır. PKK terör örgütü ve yandaşları şehit haberleriyle Türk milletini ayrılmaya ve dağılmaya ikna etmeye çalışmaktadır. Ayrıca hükümetin terörle mücadeledeki yavaşlığı, yavanlığı ve isteksizliği bu süreçte kaygıları beslemekte ve belirginleştirmektedir. Türk milletini 36 etnik kimlikle tanımlama şuursuzlukları, anadilde eğitim beklentilerine yakılan yeşil ışık, bölücülüğün oksijen çadırında kendine getirme gayretleri ve bu doğrultuda verilen tavizler PKK'nın talep çıtasını oldukça yukarı çekmesine hizmet etmektedir” diye konuştu.

PKK ÖLÜM KUSUYOR, BİN YILLIK HUKUKU BOMBALIYOR

Hükümetin temelsiz ve öfkeleri törpülemeye matuf sözlerle vakit geçirirken PKK'nın ölüm kustuğunu kaydeden Kızılboğa, şöyle devam etti.

“Hükümet suya yazı yazmakla meşgulken, PKK milletin ciğerini dağlamaktadır. Hükümet ‘müzakereye devam mı edeyim, yoksa kararlı mücadele mi göstereyim' ikilemi arasında bocalarken terör kardeşliğimize pusu kurmakta, bin yıllık hukuku bombalamaktadır. Bunun için teröre milletin demir yumruğunu vurmanın, destekçilerini ve muhiplerini etkisiz hale getirmenin vakti geçirilmemelidir. Hükümet izlediği tüm teslimiyetçi ve tavizkar politikalardan çıkarak Türk milleti gerçeğini idrak etmeli, evlatlarımıza kıyanların başına dünyayı yıkmalıdır. Meclis'te bulunup da teröristlerle arasına mesafe koyamayanların millet iradesinin vakarına ve asaletine layık olmadıkları açık bir gerçektir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın