KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Şiddetten, kavgadan ve çatışmadan uzak durun

Lise son sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Bakan Yılmaz: “Kaba ideolojilerden, şiddetten, kavgadan, çatışmadan lütfen uzak durun. Karşınızdakinin de bir insan olduğunu hiçbir zaman unutmayın' öğüdünde bulundu.

Şiddetten, kavgadan ve çatışmadan uzak durun
05 MART 2013 SALI 08:35
0
1814
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği Bingöl'de lise son sınıf öğrencileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Dün saat 08.30'da Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve diğer yetkililer katıldı.

“EN ÖNEMLİ GÜÇ SİZLERSİNİZ”

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemine değinerek, öğrencilerden çok çalışmalarını, bir dakikalarını bile boşa harcamamalarını istedi.

Bingöl'ün de Türkiye'nin de en büyük sermayesinin genç nüfus olduğunu anlatan Yılmaz: “Türkiye'nin en büyük sermayesi genç insanımız. Doğal sermaye, madenler, diğer varlıklar, bunlar hepsi önemli elbette. Fakat hepsinden önemlisi insan. Onları da işleyen, kullanılır hale getiren, faydalı hale getiren insanın emeği, aklı, bilgisidir. Dolayısıyla gerek tek tek bireylerin fertlerin mutluluğu, refahı gerek ailelerimizin refahı gerek milletimizin refahının yükselmesi için en önemli sermaye, en önemli güç sizlersiniz. Bingöl için de aynı şey geçerli. Bingöl'ün gerçekten genç dinamik bir yapısı var. Bunu iyi eğitimle, iyi donanımla değerlendirirsek en büyük gücümüz bu olacak" dedi.

“TEK TİP BİR İNSAN, TEK TİP BİR TOPLUM İSTEMİYORUZ”

"Eğitim sistemimizde gençlerin çok boyutlu yetişmelerini istiyoruz" diyen Yılmaz, bunun için eğitim reformu yaptıklarını anımsattı.

4+4+4 eğitim reformunun daha demokratik ve esnek olduğunu belirten Yılmaz: “Değişik alanlarda seçmeli ders imkânı getirdik. Çünkü her insanın kendine göre özellikleri var. Yüce rabbimiz herkesi farklı özelliklerle yaratmış. Hepimiz insanız. Hepimizin kendimize farklı üstünlüklerimiz var, farklı özelliklerimiz var. İşte bunları fark ederek kendimizi ona göre geliştirmemiz gerekiyor. Tek tip bir insan, tek tip bir toplum istemiyoruz. Bunun ne topluma ne de bize faydası var. Hepimiz farklı olmalıyız. Farklılıklarımızı ön plan çıkarmalı ve onları geliştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN SEÇİLEN MESLEĞİN İYİ YAPILABİLMESİDİR”

Toplumun doktor, tamirci, öğretmen, boyacı ve benzeri her mesleğe ihtiyacı olduğunu, her mesleğin değerli olduğunu ve küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz: “Bir tanesi olmasa ne kadar önemli olduğunu hepimiz görürüz anlarız. Fakat önemli olan şudur, hangi mesleği seçtiğiniz önemli değildir. Hangi mesleği seçmiş olursanız olun, onu en iyi, en kaliteli şekilde yapmaktır mesele. Bunu yapabiliyor musunuz yapamıyor musunuz önemli olan odur" dedi.

“HÜKÜMET OLARAK HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞI YAPIYORUZ”

Hükümet olarak fırsat eşitliğine çok önem verdiklerini aktaran Yılmaz, Türkiye'de hiç kimsenin kendini dışlanmış hissine kapılmamasını istedi.

Yılmaz: “Hiç kimse kendini dışlanmış hissetmemelidir. Herkese belli bir fırsat eşitliğini götürmek durumundayız. Bu fırsatı değerlendirip değerlendirmemek şahıslara aittir, size ait. Ama bize düşen görev, size bu fırsatları getirmek, bu fırsatları sunmaktır. Bu adalet kavramıyla çok ilgilidir. Adaletin olmadığı yerde gelişme de ilerleme de olmaz. Biz buna yürekten inanıyoruz. Dolayısıyla 'sadece batıda belli illerde üniversite olmasın' dedik. Her tarafta, Türkiye'nin en ücra yerlerinde bile üniversiteler olsun, çocuklarımız, gençlerimiz bu imkânları olsun. Çok şükür bu üniversiteler çok hızlı bir şekilde gelişiyor, biz de çok güçlü kaynaklarla bunu destekliyoruz. Hükümet olarak her türlü fedakârlığı yapıyoruz."

“SODES'LE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLIYORUZ”

Kalkınma Bakanlığı'nın görevlerine de değinen Bakan Yılmaz, bakanlığın diğer kurumlara ödenekler tahsis ettiğini ve genel koordinasyonu sağladığını anlattı.

Bunlardan birinin de Sosyal Destek Programı olduğunu, programın amacının fırsat eşitliği sağlamak olduğunu anlatan Yılmaz: “İnsanları kalkınma sürecine katmak, hem kalkınmamızı bu şekilde hızlandırmak hem de kalkınmanın nimetlerinden herkesin yararlanmasını sağlamaktır. Bu amaca dönük olarak özellikle gençlerimize, kadınlarımıza, engelli vatandaşlarımıza, imkânı kısıtlı dar gelirli vatandaşlarımıza, çok çeşitli proje ve programlarla destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"BİR DAKİKANIZI HEBA ETMEYİN"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yapılan bütün program ve projelerin amacının gençleri geleceğe hazırlamak olduğunu vurgulayarak, öğrencilere, "Bizim bütün amacımız sizleri geleceğe hazırlamak. Ama biz ne yaparsak yapalım, siz bunu değerlendirmediğiniz sürece sonuç alamayız. Lütfen bir dakikanızı boşa geçirmeyin. Özelikle de son sınıf olduğunuz için söylüyorum, bir dakikanızı heba etmeyin. Okuyarak, uğraşarak, tartışarak konuşarak geçirin, kendinizi geleceğe hazırlayarak geçirin" şeklinde öğüt verdi.

"Bingöl'ün şu andaki ortalama eğitim seviyesinden memnun olduğumuzu söyleyemeyiz" diyen Bakan Yılmaz, geçmişle kıyaslandığında daha ileri bir seviyede olduğunu fakat daha da ileriye gitmesini beklentisinde olduklarını söyledi.

“KAVGADAN, ÇATIŞMADAN LÜTFEN UZAK DURUN”

Öğrencilerin kaba ideolojilerden uzak durmaları tavsiyesinde de bulunan Yılmaz: “Herkesin fikri kendine, ona hiçbir şey diyemeyiz. Herkes kendi fikri, inancı neyse onu takip edebilir. Ama şunu özellikle tavsiye ediyorum. Aşırı birtakım ideolojik yapılardan, kaba ideolojilerden, sizi bu hayattan koparacak, geleceğinizi riske atacak söylemlerden de lütfen uzak durun. Fikriniz, inancınız neyse yine o olsun, buna kimsenin itirazı yok. Kaba ideolojilerden, şiddetten, kavgadan, çatışmadan lütfen uzak durun. Karşınızdakinin de bir insan olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Yüce Allah size akıl verdiği gibi karşınızdakine de akıl vermiş. Sizin ona bir şeyi zorla dayatmaya hakkınız var mı- Onu zorlamaya, şiddetle, cebirle, kavgayla bir yere götürmeye hakkımız var mı- Hakkımız yok. Hiçbir insanın diğer bir insana zorla bir inancı, bir fikri dayatmaya hakkı yoktur. Bunu yapanlar aslında kendi fikrine güvenmeyen insanlardır. Şiddeti kavgayı kullanan insan, aslında kendine, fikrine güvenmeyenlerdir. Bunlardan da lütfen uzak durun."

Toplantının ardından öğrencilere başarı dileğinde bulunup birer kitap hediye eden Bakan Yılmaz, Bingöl'deki programını tamamlayarak havayoluyla Ankara'ya gitmek üzere Muş'a geçti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın