KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2026 Pazar

Şifalı çamur

Denizli' de bir tesiste kullanılan termal su ve içinde kükürt bulunan organik çamur birçok rahatsızlığa özellikle sedef gibi cilt hastalıklarına iyi geliyor.

Şifalı çamur
25 AĞUSTOS 2007 CUMARTESİ 13:22
0
1319
0
AA aa

Denizli'nin Sarayköy ilçesine bağlı Hasköy'de faaliyet gösteren tesiste kullanılan termal su ve çamurun, sedeften spor sakatlıklarının tedavisine kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiğine inanılıyor.

 Tesisin işletmecisi Ahmet Başoğlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesiste kullanılan suyun 120 ile 180 derece arasında değişen sıcaklığa sahip kaynaktan sağlandığını, 40-45 dereceye düşürüldükten sonra kullanıma verildiğini söyledi.

Tesisin, Sağlık Bakanlığı kaplıca kür oteli belgesine sahip olduğunu ifade eden Başoğlan, yurt içi ve yurt dışından yoğun bir taleple karşılaştıklarını, ayrıca sosyal güvenlik kurumları sevkiyle gelenlerin de olduğunu, 90 oda 250 yatak kapasitesiyle hizmet sunduklarını belirtti. Tesiste doktor ve diğer uzman personelin görev yaptığını ifade eden Başoğlan, tedavi için gelenlerin su ve çamura giriş seanslarının, uygulanacak diyet programının, kişiye özel kür programının bu ekip tarafından belirlendiğini kaydetti.

Termal su ve çamurun farklı hastalıkların tedavilerinde kullanıldığını ve olumlu sonuç alındığını belirten Başoğlan, ''Kükürt ihtiva eden ve bitkisel kökenli olan organik çamur, cilt hastalıklarına, özellikle sedef gibi rahatsızlıklara iyi geliyor. Akne için de iyi sonuç alınıyor'' dedi. Başoğlan, şöyle konuştu: ''Bizde çamur, çamur gibi algılanıyor. Oysa termal su ve çamurla tedavi çok daha ucuz bir tedavi yöntemi. Örneğin tesisimizdeki çamur sıcak olarak uygulandığında, romatizmal rahatsızlıkların tedavisinde iyi sonuç elde ediliyor. 10-12 günlük seansta ağrılar yüzde 50 azalıyor. Bu ilaç kullanmayla hiçbir şekilde elde edilemeyecek bir sonuç.

 Ayrıca norolojik rahatsızlıklar, ameliyat sonrası hareket kısıtlılıkları ve spor sakatlıklarının tedavisinde de su ve çamur endikedir.'' Tedavi amaçlı gelenler de tavsiye üzerine burada bulunduklarını, uygulanan kürlerle rahatsızlıklarında olumlu yönde gelişme gördüklerini söyledi.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.11.2026
23:58
Çapakçur`dan Bingöl`e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Çapakçur'dan Bingöl'e… Atalay, Tarihe Işık Tutan Eseriyle Okur Karşısında
Bingöllü yazar M. Fatih Atalay'ın 5 yıllık çalışmayla hazırladığı iki ciltlik 'Bingöl ve Siyaset Tarihi' kitabı, düzenlenen tanıtım ve imza programıyla okuyucuyla buluştu. Bingöl'ün 500 yıllık geçmişini ele alan eserde, kentin ilk belediye başkanlarından Osmanlı dönemindeki mebuslarına, milletvekillerinden yerel yöneticilerine kadar pek çok isim ve tarihi bilgi yer alıyor.
06.11.2026
23:57
Bingöl`de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Bingöl'de 10 Ayda 287 İş Yeri Kapandı! Esnaf İçin Faizsiz Yapılandırma Çağrısı
Artan kiralar, düşen satışlar ve yükselen işletme giderlerinin esnafın yükünü ağırlaştırdığına dikkat çeken Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran, 10 ayda 287 iş yerinin kapandığını belirterek, 'Esnafın ayakta kalabilmesi için faizsiz yapılandırma şart' mesajı verdi.
06.11.2026
23:56
Hülakü Bingöl`ün doğalgaz limitlerini Meclis`e Taşıdı
Hülakü Bingöl'ün doğalgaz limitlerini Meclis'e Taşıdı
Bingöl'de kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle doğalgaz tüketim limitlerinin yetersiz kaldığını belirten DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Bakan Bayraktar'a 6 soru yönelten Hülakü, özellikle kış aylarında tüketim limitlerinin artırılmasını ve kademeli fiyatlandırmanın bölgesel koşullara göre yeniden düzenlenmesini istedi.
06.11.2026
23:55
Binlerce personel onu arıyor!
Binlerce personel onu arıyor!
Solhan'da 25 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Alzheimer hastası Cebbar Peşmen'i bulmak için yürütülen çalışmalarda 1.129 personel görev aldı. 6 dronla havadan tarama yapılırken, bugüne kadar yaklaşık 55 kilometrekarelik alan arandı. Ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
06.11.2026
23:53
Baraç`tan Bingöl`ün doğalgaz limitleri için tepki!
Baraç'tan Bingöl'ün doğalgaz limitleri için tepki!
Bingöl'de doğalgaz faturalarının vatandaşın bütçesini zorladığını belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, iktidar milletvekillerine tepki gösterdi. Elâzığ'da tüketim limitlerine ilişkin yapılan düzenlemeyi hatırlatan Baraç, 'Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorsanız Mecliste ne işiniz var?' diyerek Bingöl için de iklim koşullarına uygun düzenleme yapılmasını istedi.
06.11.2026
23:53
Bingöl`de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de Bir Haftada 27 Şüpheli Tutuklandı!
Bingöl'de polis ekiplerinin 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda uyuşturucu madde, silah ve kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 55 şüpheliden 27'si tutuklanırken, çok sayıda kaçak sigara ve elektronik sigara da ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın