KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Sigara yasağı genişliyor

Sigara içme yasağı alanlarını, kahvehaneler de dahil olmak üzere genişleten ve reklamlara yeni sınırlamalar getiren yasa teklifleri TBMM Sağlık Komisyonu'nda ele alındı.Ancak daha ayrıntılı bir çalışma ve tekliflerin birleştirilmesi için

Sigara yasağı genişliyor
25 KASIM 2005 CUMA 12:14
0
1612
0
AA aa
alt komisyona sevk edildi. Teklifler sigara yasağının mevcut kanundaki sağlık, eğitim-öğretim ve kültür hizmeti veren yerlerle kapalı spor salonlarında ve toplu taşımacılık yapılan her türlü nakil vasıtaları ve bunların bekleme salonlarının yanı sıra kahvehaneler, kafeler, lokantalar, barlar, discolar, gazinolar, internet kafeler, alışveriş merkezleri, kantinler, düğün ve toplantı salonları gibi alanlarda da her türlü tütün ve tütün mamullerinin içilmesinin yasaklanmasını öngörüyor.

TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda "Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun"da değişiklik öngören ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve arkadaşları, CHP Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel ve arkadaşlarıyla AK Parti Adana Milletvekili Atilla Başoğlu tarafından verilen tekliflerin 3 ayrı kanun teklifi ele alındı. Komisyon toplantısına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da hükümet olarak tekliflerin kanunlaşmasını desteklediklerini ve bazı eleştirilere rağmen kahvehanelere de sigara yasağı getirilmesini istediklerini belirtti. AK Parti ve CHP'li Milletvekillleri tarafından verilen 3 ayrı kanun teklifinde sigara yasağının mevcut kanundaki sağlık, eğitim-öğretim ve kültür hizmeti veren yerlerle kapalı spor salonlarında ve toplu taşımacılık yapılan her türlü nakil vasıtaları ve bunların bekleme salonlarının yanı sıra kahvehaneler, kafeler, lokantalar, barlar, discolar, gazinolar, internet kafeler, alışveriş merkezleri, kantinler, düğün ve toplantı salonları gibi alanlarda da her türlü tütün ve tütün mamullerinin içilmesinin yasaklanması öngörülüyor. Tekliflerin gerekçelerinde pasif içiciliğin de çocuk ve gençler başta olmak üzere bireylerin sağlığını olumsuz etkilediği ve önemli bir toplumsal sorun olduğu belirtiliyor. Erdöl'ün teklifinde ayrıca ibadethaneler, eğitim kurumları ve sağlık kurumlarının kapalı alanlarının yanı sıra açık alanlarında da sigara yasağı getiriliyor. Tekliflerde kahvehaneler ve lokanta, otel, kafeterya, bar, disco ve benzeri eğlence yerlerinde sigara içmeyenlerin koku ve dumandan etkilenmemesini sağlayacak şekilde sigara içilebilecek ayrı bölmeler oluşturulması öngörülüyor. Ayrıca sigara paketlerini belli büyüklüklerde sağlığa zararlı olduğu uyarıları ve uyarıcı resimler konulması kurala bağlanmasını öngören teklifler, tütün ve tütün mamullerinin reklam, tanıtım ve promosyonlarına da mevcut kanunda yer alan yasakları daha da genişletiyor ve ayrıntılı bir şekilde tanımlıyor. Tekliflerde ayrıca, sigara kullanım ve reklam yasaklarına verilecek cezaların yeniden düzenlenerek artırılması da yeni hükümlere bağlanıyor.

Haber:BİNGÖL GAZETESİ
www.bingolgezetesi.com
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.05.2024
14:17
Bingöl`ün rafting yıldızları Türkiye derecesi yaptılar
Bingöl'ün rafting yıldızları Türkiye derecesi yaptılar
450 sporcunun katılımıyla Düzce'de düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonasına Bingöl'den Genç İnönü Ortaokulu yıldız erkeklerde Türkiye 2'incisi, Genç Şehit Murat Yıldırım MTAL ise genç kızlarda Türkiye 3'üncüsü oldu.
11.05.2024
13:36
Bingöl`deki silahlı saldırılarla ilgili 3 gözaltı
Bingöl'deki silahlı saldırılarla ilgili 3 gözaltı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, çalışmalar sonucunda 3 adet şarjörleriyle birlikte ele geçirildiğini, 3 şüpheli şahsın gözaltına alındığını, şüpheli şahıslardan birinin aranma kaydı bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.
11.05.2024
13:09
Polis müdahale etmese 700 Bin TL dolandırılacaklardı
Polis müdahale etmese 700 Bin TL dolandırılacaklardı
Tüm uyarılara rağmen Bingöl'de telefon dolandırıcılarına inan iki vatandaş, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin girişimleriyle 700 Bin TL'yi dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldular.
10.05.2024
18:34
'Eğitimde şiddet yasası çıkarılsın!'
'Şiddete yönelik önlem almanız için daha kaç eğitimcimizi yitireceğiz?' diyen Dursun, 'Artık yeter!' diyerek eğitimde şiddet yasası çıkarılması çağrısında bulundu! Dursun, ailelere ve tüm topluma da çağrıda bulundu; 'Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir!'
10.05.2024
18:03
Eserleri
Eserleri 'Kadın El Emeği' Sergisinde Görücüye Çıktı
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de mesleki eğitim alan kadınların ürettikleri eserler, Miliamall AVM'de açılan sergide görücüye çıktı. Elde edilen gelirlerle hane bütçelerine katkıda bulunacaklar.
10.05.2024
16:54
Babacan`a ‘En iyi erkek fantazi pop ödülü`
Babacan'a 'En iyi erkek fantazi pop ödülü'
Ses sanatçısı hemşehrimiz Yadin Babacan'ın Yaw He He adlı tekli single şarkısı 'En iyi erkek fantazi pop ödülüne layık görüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın