KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Sigara yasağında firmaların yeni cinliği!

Türkiye,tam dumansız hava sahasında nefes almanın keyfini sürerken,işleri bozulan sigara firmaları çıkış yolu arıyor. Yaklaşan kış aylarında zararlarının iyice artacağından korkan firmalar,ilginç yöntemlere başvuruyor.

Sigara yasağında firmaların yeni cinliği!
15 KASIM 2009 PAZAR 05:44
0
1438
0
AA aa
Bazı işletmeler sigara içilmesini sağlaması için 4 bin TL'lik hava temizleme cihazı alırken, bazıları da denetim sırasında açılıp kapanan mekanlar yapıyor.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bu tür yanlış uygulamalara karşı işyerlerini uyarıyor: Cezadan kaçamazsınız.

Yetkililer, havaların soğumasıyla birlikte sigara yasağını delme girişimlerinin arttığına dikkat çekiyor. Özellikle son dönemde firmaların işletmelere 4 bin TL havalandırma parası verdiklerini ve bedavaya açılır-kapanır seyyar mekanlar kurdurduğunu ifade ediyor.

Denetim sırasında havalandırma cihazıyla ortamdaki havanın temizlenmesi, kapanır durumdaki seyyar mekanların ise açılması planlanıyor.

Yetkililer ise bu tür uygulamalara kesinlikle izin verilmeyeceğinin altını çiziyor: "Ekip sayımızı artırdık. Her şeyi dikkatli takip edeceğiz. Yasağın küçük de olsa delinmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz."

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), son 10 ayda sigara firmalarına reklam ve promosyon yasağını delmelerinden dolayı 2,5 milyon TL civarında ceza kesti.

Bu cezaların içinde sigaraları işletmelere ulaştıran ve markanın isminin bulunduğu logolu araçların kullanımı önemli yer tutuyor.

Bazı sigara firmaları yüklü miktardaki para cezalarının ardından araçlardaki kırmızı rengini süt beyaza çevirmeye ve sigara isimlerini sildirmeye başladı.

TAPDK, firmalar aracılığı ile büyük marketlerde kurulan sigara satış stantlarına da önemli cezalar keserek, halka açık yerlerde bu şekilde teşhirciliğin yapılmasını önlüyor.

Yetkililer şimdi de yaklaşan yılbaşı için harekete geçti. Market ve mağazalardaki yılbaşı sepetlerinin içine konulan ürünlerin yanına sigara paketlerinin konulması engellenecek.

Bu yolla sigaranın reklamının yapıldığını vurgulayan uzmanlar, sepetlerde sigara görmeleri halinde yüklü miktarlarda cezalar kesecekleri bilgisini verdi.

TAPDK, kanuna aykırı uygulamalardan vazgeçilmemesi halinde cezaların katlanacağı uyarısında da bulundu.


Zaman


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın