KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Sigorta fiyatları cep yakıyor!

Şoförler Odası Başkanı Bayram; “Acil bir müdahale bekliyoruz. Esnaf artık ekmek parasına değil, sigorta paralarını karşılamak için çalışır oldu. Sivil araç sahipleri de aynı dertten mustarip. Yetkili makamları duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Sigorta fiyatları cep yakıyor!
07 ARALIK 2015 PAZARTESİ 21:55
1
4543
0
AA aa

 Terör ve çeşitli sebepleri öne sürerek doğu illerinde yüksek fiyatlara yapılan kaskonun adından bu kez sigorta fiyatları ikiye katlandı. Geçen yıl hususi otomobil için 300-350 TL'ye yapılan trafik sigortası 600 TL'ye ulaşırken, ticari taşıtlarda da benzer tablolar ortaya çıkıyor.

Trafik, taşımacılık ve koltuk sigortalarındaki artışın yarattığı sıkıntılara dikkat çeken Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, bu artışların esnafı derinden etkilediğini söyledi.

Bu artışların önüne geçmek için yeni düzenlemeler yapılmasını isteyen Bayram, aksi durumda esnafın ciddi sıkıntılar yaşayacağını ifade etti.

FİYATLAR İKİ KATINA ÇIKTI

Trafik ve diğer zorunlu sigorta işlemlerindeki fiyat artışını örnekleriyle anlatan Bayram, şunları söyledi;

“Trafik sigortasında 7'inci basamaktan 200 TL'ye sigorta yapanlar, şimdi aynı sigortayı 500 TL'ye yapabiliyor. Yeni satış alanlar 450 TL'ye yaptıkları trafik sigortasını şimdilerde Bin TL'den fazla rakamlara yapabiliyorlar. 10 yaşından büyük araçların trafik sigortası ise normal fiyatın iki katı. Araç sahibi 30 yaşından küçük olursa, fiyat yine neredeyse iki kat fazla çıkıyor. Otobüs ve minibüs türü ticari araçlarda yapılması zorunlu olan ferdi koltuk sigortası geçen yıl 450 TL iken, şimdi Bin 100 TL'ye yapılabiliyor. Taşımacılık mali sorumluluk sigortası geçen yıl 300 TL civarı iken, şimdilerde 600 TL civarında. Bir minibüsün trafik sigortası 900 TL civarında, ferdi koltuk sigortası Bin 100 TL civarında, taşımacılık sigortası 600 TL'dir. Kaskoya da Bin 500 TL civarı bir ödeme yapılıyor. Yani bir minibüs, bir yılda toplamda 4 bin TL civarında sigorta parası ödüyor. Batı illerine nazaran doğu illerinde bu rakam daha fazla! Sebebi ise sigorta şirketleri “hasar oranı yüksek” diyerek geçiştiriyorlar. Oysa hasar kaydı olmayanlar da bu rakamları ödüyorlar. Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı olan Sigortacılar İcra Komitesi'nin bu konuda bir adım atmasını bekliyoruz.

“ESNAFA ZORLUK, KORSANA KOLAYLIK VAR!”

Şoför esnafının yaşadığı sıkıntıların her geçen gün büyüdüğünü ancak üst kurul ve makamların buna sessiz kaldığını anlatan Bayram, esnafa yüklenen sorumluluk ve mali sıkıntıların hafifletilmesini istedi.

Bayram; “Ticari araçlardan bu kadar para alınıyor da, korsan taşımacılığı neden önlemiyorlar? İşini yapana her türlü baskı ve kural uygulama yoluna gidilirken, kuralları ihlal eden, korsan taşımacılık yapanlara ses çıkartılmıyor! Esnafın sigorta paralarına ek olarak belge paraları da alınıyor. Bir de belgeyi Erzurum'da veriyorlar. Bu da ayrı bir maliyet ve zahmet! Bingöl'de şube açılsın diyoruz, ‘personel yok' denilerek reddediyorlar. Devletin iki tane personel atama gücü mü yok? Böyle bir mazeret olur mu? Sıkıntıyı çözmeye gelince herkes kaçıyor da, iş, esnaftan para almaya geldi mi herkes tam tıkır işini yapıyor! Şoför esnafı bütün kazancını sigorta ve diğer giderlere mi yatıracak? Hükümet'in, ilgili kurul ve kurumların esnafa kolaylık sağlamak ve yükünü hafifletmek için yeni düzenlemeleri hayata geçirmesini bekliyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın