KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2026 Perşembe
°C

Sigortalılara kötü haber

10 gün içinde 2 hastaneye gidilemeyecek. Giden, ücreti kendi cebinden ödeyecek...

Sigortalılara kötü haber
08 ŞUBAT 2009 PAZAR 12:17
0
1157
0
AA aa
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), doktor doktor gezerek derdine çare bulmaya çalışanları ilgilendiren yeni bir düzenlemeye gidiyor. Buna göre; sigortalılar, nisan ayından itibaren aynı hastalıktan 10 gün içinde ikinci bir hastanede muayene olamayacak. Gitse bile ücreti kendi cebinden ödeyecek. Hastanelerin acil servislerine yapılacak başvurular bundan ayrı tutulacak. Bu uygulama ile SGK, gereksiz sağlık harcamalarının önüne geçmeyi hedefliyor. SGK Başkanı Fatih Acar, bu durumu ifade ederken, birkaç hastane dolaşanların kurumun giderlerini gereksiz yere artırdığını belirtti. Acar, "Aynı branşta aynı gün ya da birkaç gün içinde birden fazla hastanede muayene olanlar, kurumun faturalarını gereksiz yere şişiriyor." dedi.

SGK Başkanı, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Adana'da yeni düzenlemeyi açıkladı. Amaçlarının, sigortalılara daha kaliteli hizmet sunarken, kurumun gereksiz sağlık harcamalarıyla zor durumda kalmasını önlemek olduğunu ifade etti. SGK'nın bu yıl sağlıktan toplayacağı primin yaklaşık 18,5 milyar TL, bunun karşılığında sağlık harcamalarının 27,6 milyar lira olması bu kararın alınmasında etkili oldu. 1 Nisan'dan sonra hasta aynı branşta 10 gün dolmadan başka bir hastaneye gitmişse masrafını kendi karşılamak zorunda kalacak. Muayenenin yanı sıra hangi filmin ne kadar arayla çekilebileceğinin de formatını oluşturduklarını aktaran Acar, "Vücudun herhangi bir bölgesinden çekilen filmin tekrarının ne kadar süreyle olabileceği belirlendi. Film çekiminde de Sağlık Uygulama Tebliği (SUT)'de belirtilen sürelerin dışına çıkılmayacak." diye konuştu. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, özel hastanelerin bundan etkilenmeyeceğini, aksine nakit girdilerinin artacağını söylüyor. Fakat durumu ağır olan hastaların sıkıntı çekebileceğini belirterek, "Halk sağlığı açısından vatandaşı tehlikeye atacak bir uygulama olduğu kanaatindeyim. Süre iyi tartışılmalı." ifadelerini kullanıyor. Muayene sürelerinin kısalığı ya da teknik hataların, kesin teşhisleri engelleyebildiğine dikkat çeken Bahat, sözlerini şöyle sürdürdü. "Bu durumda vatandaş kesin teşhis için ikinci bir hastaneye gitmek zorunda kalabiliyor. Bunlara bir çözüm bulunmalı."

Devlet hastaneleri ise uygulamanın gereksiz yoğunluğu azaltabileceğini vurguluyor. Bir devlet hastanesi başhekimi, uygulamanın bazı hastalar tarafından suistimal edilebileceği uyarısında bulunuyor. Hastaların farklı branşlarda randevu alıp hastaneye gelebileceğini ifade eden başhekim, acil servislerdeki yoğunluğun artabileceğine de işaret ediyor.

Hamile eşini 10 gün içinde 3 farklı hastaneye götürmek zorunda kalan Murat Özay ise farklı bir boyuta dikkat çekiyor. Baba adayının anlattığına göre ilk kadın doğum uzmanı hamileliğin sağlıklı olduğunu söyledi. Fakat eşinin sancıları devam edince farklı bir hastaneye gittiler. Durumun çok ciddi olduğunu öğrendiler. Özay, emin olmak için üçüncü hastaneye daha gitti. Buradaki hekim ise telaş etmemelerini ama dikkatli olmalarını tavsiye etti. Yaşadıkları belirsizliğin kendilerini korkuttuğunu aktaran Özay, bu tür durumlara çözüm bulunmasını istedi. 
 
haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
11:58
Karne Sevinci Bingöl`de Şenliğe Dönüşecek
Karne Sevinci Bingöl'de Şenliğe Dönüşecek
Bingöl Belediyesi, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte karne heyecanı yaşayan çocuklar için renkli bir şenlik programı hazırladı. 26 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar, birbirinden eğlenceli gösteri ve aktivitelerle yaz tatiline coşkulu bir başlangıç yapacak.
25.06.2026
11:47
12Bingölspor`da Gözler 6 Temmuz`a Çevrildi
12Bingölspor'da Gözler 6 Temmuz'a Çevrildi
Yeni başkanını arayan 12Bingölspor'da yeni kongre tarihi açıklandı. 6 Temmuz'da yapılacağı ilan edilen kongre için Kulüpten yapılan açıklamada; 'Kulübümüzün geleceğine katkı sunmak isteyen tüm üyelerimizi ve spor camiamızı genel kurul toplantısına katılmaya, kulübümüze sahip çıkmaya ve yönetime talip olmaya davet ediyoruz.'
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın