KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ocak 2026 Perşembe
°C

Sikorkys tamam şimdi sıra black hawk'ta

Dünyaca ünlü helikopter üreticisi Sikorsky, Türk Genel Maksat Helikopter İhalesi'ni kazanması halinde Black Hawk helikopterlerini Türkiye'de üretecek. Üretim gerçekleşirse toplamda 8 milyar dolarlık bir iş hacmi doğacak.

Sikorkys tamam şimdi sıra black hawk`ta
08 EKİM 2010 CUMA 16:30
0
8153
0
AA aa

Türk Genel Maksat Helikopter İhalesi için İtalyan helikopter üreticisi Agusta Westland ile yarışan Sikorsky, Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ediyor. Eskişehir merkezli Alp Havacılık ile Black Hawk helikopterlerinin parçalarının üretilmesi için ortaklığı bulunan Sikorsky, Genel Maksat Helikopter İhalesi'ni kazanırsa Türkiye'ye 1 milyar dolarlık sipariş verecek.

Sikorsky Stratejik Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Stephen B. Estill, Türkiye'ye yapmış oldukları teklifin emsalsiz ve muhteşem olduğunu savundu. Estill, mevcut siparişlere göre, Sikorsky'nin önümüzdeki 12 sene boyunca senede 150 Black Hawk ve Seahawk üretimini garantilediğini, 20 yıl zarfında ise yaklaşık 4 bin Black Hawk talebi öngördüklerini belirtti.

Genel Maksat Helikopter İhalesi'ni Sikorsky'nin kazanması durumunda Alp Havacılık, yıllık 75 milyon dolarlık, toplamda ise 2,3 milyar dolarlık ek iş hacmi sağlayacak. Hâlihazırda Black Hawk'ın aktarım sistemleri ile hassas ana, orta ve arka dişli kutularını üreten Alp Havacılık, rotor başlıkları ve iniş takımlarını da üretecek.

TAI ve Aselsan da ortak
Alp Havacılık dışında Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI) ve Aselsan ile de ortaklığı bulunan Sikorsky, Black Hawk helikopterlerinin tamamını Türkiye'de üretilebileceğine dikkat çekiyor. TAI, tüm ana ve kuyruk kompozit panellerini ile gövdeyi, Aselsan ise son teknolojiye sahip kokpiti geliştirip üretecek. Bütün üretim, bakım ve tamir giderleri toplamda 8 milyar dolarlık bir iş hacmi yaratacak. Sikorsky, ayrıca Türkiye ile ortak yeni hafif çift motorlu bir helikopter geliştirmeyi de hedefliyor.

350 milyon dolarlık ihracat hedefi
Havacılık sanayinin önemli şirketlerine parça üreten Alp Havacılık, başta Sikorsky helikopterleri olmak üzere geleceğin savaş uçağı F35'lerin F135 motor programına da katkı sağlıyor. 2010'da 50 milyon dolar ihracat hedefleyen Alp Havacılık, önümüzdeki 3 yılda ihracat gelirlerini 150 milyon dolara çıkaracak. Genel Maksat Helikopter İhalesi'nin devreye girmesi ve JSF projesinin de yüksek üretim dönemine ulaşmasıyla ihracatın yıllık 350 milyon dolara ulaşması hedefleniyor. Alp Havacılık üretimlerini Şubat 2010'da temelini attığı Eskişehir'deki 22 bin metrekare üzerine kurulu tesislerinde yapacak. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.01.2026
16:51
Bingöl`de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl'de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl Belediyesi, ölçüm güvenilirliğini artırmak ve hatalı faturalandırmanın önüne geçmek amacıyla, kullanım süresi 10 yılını dolduran 20 bin su sayacını belediye bütçesinden karşılayarak ücretsiz olarak yenileyecek.
29.01.2026
16:30
Yeni plaka dönemi başlıyor!
Yeni plaka dönemi başlıyor!
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, plaka basım işlemlerinde radikal bir değişikliğe gidiyor. 2 Şubat 2026'dan itibaren plaka bedelleri artık elden veya kartla değil, yalnızca kamu bankaları üzerinden tahsil edilecek. Yeni dönemle birlikte 2026 yılı plaka basım ücreti de 850 TL olarak revize edildi.
29.01.2026
16:29
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem: EİDS 1 Şubat`ta Başlıyor
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem: EİDS 1 Şubat'ta Başlıyor
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 1 Şubat'tan itibaren satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. e-Devlet onayı olmayan ilanlar yayımlanamayacak.
28.01.2026
22:30
Bingöl Üniversitesi`nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde Akıllı Tarım 4.0 için yol haritası belirlendi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Akıllı Tarım 4.0 ve Tarımsal Ar-Ge Politikası Toplantısı'nda, tarım ve hayvancılıkta dijitalleşme, akıllı üretim sistemleri ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak yenilikçi projeler ele alındı.
28.01.2026
22:29
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi Kalkınma Ajansları Yerel Kalkınma İçin Buluştu
DAP Bölgesi'nde yer alan kalkınma ajansları, 'Yerel Kalkınma Hamlesi' vizyonu doğrultusunda iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla Erzurum'da bir araya geldi. Toplantıya Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 15 ilden kalkınma ajansı temsilcileri katıldı.
28.01.2026
22:29
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 866 gram kubar esrar ele geçirilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın