KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Silahı bırak kitabı kap kampanyası

Bingöl TEMA temsilciliği tarafından “Oyuncak silahı getir 5 adet kitabı kap kampanyası” başlatıldı.

Silahı bırak kitabı kap kampanyası
07 EKİM 2008 SALI 10:15
0
1106
0
AA aa
Kampanyanın 1 ay süreceğini belirten Bingöl TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan, oluşacak yeni ortam için bir ödül ve tanışma günü düzenleneceğini kaydederek tüm aile ve öğretmenlerden çocukları yönlendirmeleri çağrısında bulundu.
Özellikle bayramlarda çocukların paralarını silah ve benzeri  oyuncaklarda kullandığına şahit olduklarını ifade eden Karaarslan, “Oyuncak silahı getir 5 adet kitabı kap kampanyası” başlattıklarını ifade etti.  Kampanya dahilinde silahın ucuz ve pahallılığı, çeşidi yenilik ve diğer vasıfları dikkate alınarak, en az 2 adet kitaptan başlamak üzere üst sınırı  açık olmak üzere kitap hediye edileceği belirten Karaarslan;  img77/4800/silahiy0.jpg
“Kampanya dahilinde  100 temel eser ve çeşitli hikaye kitapları ile kırtasiye malzemesi dağıtılacak. Kampanya ile  silahı bırakıp kitap alan öğrenci çocuklara , 1 kalem, 1 defter, 1 silgi den oluşan hediyelerde silahın büyüklüğüne göre verilecektir” dedi. Kampanyadaki amacın, çocukların silah ve benzeri tehlikeli oyun araçlarından uzaklaştırılarak onun yerine kitap ve daha uygun oyuncaklarla uğraşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Karaarslan, toplumsal kalite ve toplumsal gelişimin çocukluk döneminden kalan alışkanlıkların izinde oluşacağını vurguladı. Karaarslan, “Televizyon ve sinemalarda reting uğruna aşırı şiddet içeren diziler ve filmlerin enformal baskısı çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakmaktadır. Buda yetmezmiş gibi haber kanallarında şiddet içeren haberlerin canlandırması modası, program ve bazı yapıtların çocuklara oldukça zarar verdiğine şahit oluyoruz. Bu bakımdan çocuklarda bir duyarlılık gelişimi sağlanması üzerine bir adım attık. Bu kampanyada oyuncak silahını getirecek her çocuğa kitap vereceğiz. Kitapların değişerek okunmasını sağlayarak kitap gurupları ile  ortam hazırlayacağız. Kitap guruplarının okumalarını müteakip eserlerini paylaşmalarına olanak sağlayacak bir etkinlik ile onları bu hesapsız ve ticari zihniyet ile gelişen zararlı enformasyondan ve toplumsal kişilik bozukluğu erozyonuna karşı daha donanımlı hale getireceğiz” dedi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.07.2025
13:47
28 milyon TL`lik destek planı açıklandı
28 milyon TL'lik destek planı açıklandı
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı, Elazığ Valiliği'nde bölge valileri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, TRB-1 bölgesindeki mikro ve küçük işletmelerin yeşil dönüşüm yatırımları için 28 milyon TL bütçeli hibe desteği programı tanıtıldı.
17.07.2025
13:36
Bingöl Valiliği orman yangınlarına karşı uyardı
Bingöl Valiliği orman yangınlarına karşı uyardı
'Şehrimizin oksijen kaynağı ormanlarımızı koruma konusunda vatandaşlarımızdan azami hassasiyet bekliyoruz' vurgusu yapılan açıklamada, yapılması gerekenler de sıralandı…
17.07.2025
03:59
Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl-Elazığ'da yolunda otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı.
17.07.2025
03:42
Bingöl`de 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi, 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.
17.07.2025
03:39
Bingöl`de Bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de Bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
17.07.2025
03:29
Yılmaz`dan ‘Yeni Anayasa ile Güçlü Demokrasi` vurgusu
Yılmaz'dan 'Yeni Anayasa ile Güçlü Demokrasi' vurgusu
15 Temmuz'un ardından milli iradenin güçlenmesi, yeni anayasa çalışmaları, terörsüz Türkiye ve Türkiye Yüzyılı vizyonunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; 'Demokratik standartlarımızı yükseltmek, daha iyi noktalara getirmek durumundayız. Yeni Anayasa ve onunla bağlantılı diğer çalışmalarla inanıyorum ki Türkiye gelecekte çok daha güçlü bir demokrasi olacaktır. Millî iradeye hiç kimse saldırmayı aklının ucundan dahi geçiremeyecektir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın