KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Silikozis bir hayat daha kararttı

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay Köyü’nde silikozis hastası Mutlu Aydar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Son ölümle birlikte Bingöl’de yaşamını yitirenlerin sayısı 66 oldu.

Silikozis bir hayat daha kararttı
29 HAZİRAN 2016 ÇARŞAMBA 23:56
0
1729
0
AA aa

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, Taşlıçay Köyü'nde silikozis hastası Aydar'ın tedavi gördüğü İstanbul 500 Evler Şafak Hastanesi'nde yaşama gözlerini yumduğunu söyledi.

Karaarslan, “1984 doğumlu Murat Aydar, İstanbul da 500 Evler Şafak Hastanesinde geride gözü yaşlı anne, eş ve çocuğunu bırakarak yaşama veda etti. Bedirhan henüz 7 yaşında ilkokul birinci sınıfa gidiyor. Ben yurt dışına çıkmadan önce Mutlu beni aradı. ‘Çok kötüyüm. Dayanacak gücüm kalmadı. Lütfen benim malulen emeklilik işimi çabuklaştırmak için destek olun. Size yalvarıyorum. Sesim çıkmıyor artık. Biliyorum bu dünyadan göç günüm yaklaştı' demişti. Bende belge belgelerini istemiş ve kısa sürede elime geçmişti. Sağolsun bu konuda yanımızda olan SGK Müdürü Muzaffer Çakar bu defa da gerekli işlemleri başlattı. Bazı pürüzleri vardı. Derken 2 gün önce ağır bakımda olduğunu öğrendim. Dün SGK Müdür Yardımcısı Ahmet Aktürk ile görüştüm. Sistemden tüm bilgilerini indirdi ve gerekli işlemlere başlayacaktık ki bu sabah annesi Derde Hanımın ağıtlı figanıyla ölüm haberini aldım. Çok üzgünüm. Geri de hiçbir sosyal güvencesi olmayan oğlu kaldı. SYDV Müdiresi Seyhan Savaş Yaraşır'ı aradım gözyaşları içinde. Ellerinden gelen ne olursa yapmaya çalışacaklarını söylediler” dedi.

“Denetimsiz, ruhsatsız, havasız iş yerlerinde sigortasız çalıştırılan bu günahsız çocukların hesabını kim verecek” diye soran Karaarslan, “Tek suçları evlerine bir lokma ekmek götürmekti. Nereden bileceklerdi ki hayatlarının baharında, gençliklerine doyamadan bu dünyadan göçüp gideceklerini.  Tek isteğimiz geçici sürede bu haktan yaralanan arkadaşları gibi hiçbir şart istemeden ruhsatsız ve sigortasız iş yerlerinde çalışmış ve bu haktan yaralanmamış işçilere de malulen emekli olabilme hakkının verilmesi. Her ölüm geride sosyal güvencesiz çocukların mahvına yol açıyor” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.07.2025
16:04
Bingölspor FK`nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Bingölspor FK'nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Ağırlıklı olarak Akdeniz ve İç Anadolu takımlarının yer aldığı grupta eşleşmeler, 9 Çarşamba günü fikstür çekimiyle belli olacak.
08.07.2025
14:37
Bingöl`de 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 10 yıl 9 ay 19 gün kesinleşmiş hapis cezası ve 10 farklı suç kaydı bulunan şüpheli şahıs yakalandı.
08.07.2025
14:24
Bingöl`de orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
08.07.2025
14:19
Bakan Kacır`ın Bingöl ziyareti iptal oldu
Bakan Kacır'ın Bingöl ziyareti iptal oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın çarşamba günü gerçekleşeceği bildirilen Bingöl ziyaretinin iptal edildiği bildirildi. İptalin, şehit cenazeleri nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.
08.07.2025
13:59
THY ve AJet`ten
THY ve AJet'ten 'Ada Kıbrıs'a Büyük Destek
'Ada Kıbrıs' logolu uçaklar gökyüzünde tanıtım platformuna dönüşecek. Ahmet Bolat: 'Ada Kıbrıs'ın ana aktörü olmak için bir araya geldik'
07.07.2025
17:18
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de durdurulan bir aracın bagajında 17 kilo 936 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi, 4 şüpheli tutuklandı. Ayrıca ruhsatsız iki av tüfeği ile buna ait şarjör ve fişekler ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın