KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Silikozis hastaları rapor için hastanede

İstanbul'da kot kumlama işinde çalışırken Silikozis hastalığına yakalanan işçiler, Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Silikozis hastaları rapor için hastanede
14 MART 2011 PAZARTESİ 08:23
0
1889
0
AA aa

Geçtiğimiz hafta Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 47 kişi, Meslek Hastalıkları Raporu almak için Ankara'ya hareket etti. Silikozis hastaları 7 Mart 2011 Pazartesi günü Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

“Meslek raporu olmayanlar, meslek raporu alsınlar”
Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, meslek raporu alan hastaların emeklilik işlemlerinin başlaması için SGK'ya başvurmaları gerektiğini ifade ederek, “Lütfen meslek raporu olmayanlar, onlara en yakın meslek hastanesi hangisi ise oraya gidip meslek raporu alsınlar. Lütfen meslek raporu olmayanlar, onlara en yakın meslek hastanesi hangisi ise oraya gidip meslek raporu alsınlar. (Talebimiz üzerine bundan sonra en yakın araştırma hastanelerinden bu raporu almaları kabul edildi.) Bu raporlarla SGK'ya müracaat etsinler ki bir an önce emeklilik işlemleri başlasın.” dedi.

Karaarslan, “6 Ocak 2011 Pazar günü 47 kişiyi malulen emeklilik için Ankara'ya yolcu ettik. Bu hastaların 4'ü Karlıova merkezden, 5'i Ceban (Kaynak) Köyü'nden, 1'i Kargapazarı Köyü'nden ve 37'si ise Taşlıçay Köyü'nden. Daha sonra bu gruba Diyarbakır'dan 1 kişi, Bingöl'den 1, İstanbul'dan da 5 kişi daha katıldı. Bingöl Adaklı ilçesinden 5 kişinin de önümüzdeki günlerde Ankara'ya gidip, meslek raporu almaları için randevu istedik, bekliyoruz” diye konuştu.

“Aylık almadan hayatını kaybedenlere de maaş bağlansın”
Aylık almadan hayatını kaybeden silikozis hastalarının eş ve çocuklarına maaş bağlanması yönünde taleplerinin olduğunu vurgulayan Karaarslan, “Ankara'ya giden hastalarımızın yol giderlerini karşılayan Karlıova Kaymakamlığı'na, önümüzdeki günlerde Adaklı'dan gidecek olan hastalarımız için Adaklı Kaymakamlığı'na, Ankara Meslek Hastanesi yetkililerine, onları arayıp randevu istediğimizde göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı ve bizi hasta haklarının edinimi için yola çıktığımız ilk günden itibaren yalnız bırakmayan basın mensubu arkadaşlarıma binlerce teşekkür ediyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'den yasa yürürlüğe girmeden önce aylık almadan hayatını kaybeden silikozis hastalarının eş ve çocuklarına maaş bağlanması yönünde talepte bulunmuştuk. Yasa hazırlanırken bu eklenmedi veya unutuldu. Sayın Bakanımız Ömer Dinçer'den ölmüş olan silikozis hastalarının eş ve çocuklarına sahip çıkmasını istiyoruz. Diliyoruz ki aylık almadan ölen silikozis hastalarının eş ve çocuklarına aylık bağlanması hususu eklenir. Böylece yasa çıkana kadar kaybettiğimiz 49 kişinin, evli olanlarının eş ve çocuklarına da bu yasadan yaralanma hakkı verilmiş olacak” şeklinde konuştu.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın