KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Silikozis hastaları rapor için hastanede

İstanbul'da kot kumlama işinde çalışırken Silikozis hastalığına yakalanan işçiler, Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Silikozis hastaları rapor için hastanede
14 MART 2011 PAZARTESİ 08:23
0
2049
0
AA aa

Geçtiğimiz hafta Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 47 kişi, Meslek Hastalıkları Raporu almak için Ankara'ya hareket etti. Silikozis hastaları 7 Mart 2011 Pazartesi günü Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

“Meslek raporu olmayanlar, meslek raporu alsınlar”
Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, meslek raporu alan hastaların emeklilik işlemlerinin başlaması için SGK'ya başvurmaları gerektiğini ifade ederek, “Lütfen meslek raporu olmayanlar, onlara en yakın meslek hastanesi hangisi ise oraya gidip meslek raporu alsınlar. Lütfen meslek raporu olmayanlar, onlara en yakın meslek hastanesi hangisi ise oraya gidip meslek raporu alsınlar. (Talebimiz üzerine bundan sonra en yakın araştırma hastanelerinden bu raporu almaları kabul edildi.) Bu raporlarla SGK'ya müracaat etsinler ki bir an önce emeklilik işlemleri başlasın.” dedi.

Karaarslan, “6 Ocak 2011 Pazar günü 47 kişiyi malulen emeklilik için Ankara'ya yolcu ettik. Bu hastaların 4'ü Karlıova merkezden, 5'i Ceban (Kaynak) Köyü'nden, 1'i Kargapazarı Köyü'nden ve 37'si ise Taşlıçay Köyü'nden. Daha sonra bu gruba Diyarbakır'dan 1 kişi, Bingöl'den 1, İstanbul'dan da 5 kişi daha katıldı. Bingöl Adaklı ilçesinden 5 kişinin de önümüzdeki günlerde Ankara'ya gidip, meslek raporu almaları için randevu istedik, bekliyoruz” diye konuştu.

“Aylık almadan hayatını kaybedenlere de maaş bağlansın”
Aylık almadan hayatını kaybeden silikozis hastalarının eş ve çocuklarına maaş bağlanması yönünde taleplerinin olduğunu vurgulayan Karaarslan, “Ankara'ya giden hastalarımızın yol giderlerini karşılayan Karlıova Kaymakamlığı'na, önümüzdeki günlerde Adaklı'dan gidecek olan hastalarımız için Adaklı Kaymakamlığı'na, Ankara Meslek Hastanesi yetkililerine, onları arayıp randevu istediğimizde göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı ve bizi hasta haklarının edinimi için yola çıktığımız ilk günden itibaren yalnız bırakmayan basın mensubu arkadaşlarıma binlerce teşekkür ediyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'den yasa yürürlüğe girmeden önce aylık almadan hayatını kaybeden silikozis hastalarının eş ve çocuklarına maaş bağlanması yönünde talepte bulunmuştuk. Yasa hazırlanırken bu eklenmedi veya unutuldu. Sayın Bakanımız Ömer Dinçer'den ölmüş olan silikozis hastalarının eş ve çocuklarına sahip çıkmasını istiyoruz. Diliyoruz ki aylık almadan ölen silikozis hastalarının eş ve çocuklarına aylık bağlanması hususu eklenir. Böylece yasa çıkana kadar kaybettiğimiz 49 kişinin, evli olanlarının eş ve çocuklarına da bu yasadan yaralanma hakkı verilmiş olacak” şeklinde konuştu.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın