KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Silikozis hastalarına aylık bağlanmadı

Silikozis hastalarının ölüm haberleri gün geçtikçe sık sık duyulurken, silikozis hastalarının ailelerine aylık bağlanmadığı iddia edildi.

Silikozis hastalarına aylık bağlanmadı
06 HAZİRAN 2013 PERŞEMBE 04:38
0
1553
0
AA aa

Silikozis hastalarına ve ailelerine aylık bağlanmasını öngören yasanın çıkmasına rağmen, şimdiye kadar vefat eden hiç bir silikozis hastasının ailesine aylık bağlanmadığı ileri sürüldü.

Silikozis hastalığına yakalanan hastaların sık sık tedavi olmak ve tedavilerinin uzun sürmesinden dolayı bazen adreslerini değiştirmek zorunda kaldıkları biliniyor. Ancak adres değiştiren hastaların yeşil kartları ve aylıkları işlem yapıldığı andan itibaren iptal ediliyor. Bu durumun da hasta ve yakınlarını mağdur ediyor.

Silikozis hastalığından dolayı vefat edenlerden Karlıova Taşlıçay nüfusuna kayıtlı Vedat Yıldırak'ın eşi Yurdagül Yıldırak: “Eşimin ölümünden sonra iki çocuğumla mağdur duruma düştük. Daha önce kabul edilen ve bir türlü yürürlüğe girmeyen yasadan faydalanmak istedim, ama bir sonuç alamadım. Defalarca başvurmama rağmen, başvurum kabul edilmedi. Yetkililerin duyarlı olmalarını ve bize yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

Karlıova'nın Bahçe Köyü'nde vefat eden Selahattin Şahin'in eşi E. Şahin ise: “Eşimin ölümünden sonra ben de iki çocuğumla perişan oldum. Hiç bir yetkili yardım elini uzatmadı. Aylık için başvurdum, ama kabul edilmedi. Mağdur olduğum için tekrar baba evine geri gelmek zorunda kaldım. Eşimin emeklilik aylığından faydalanmak için başvurdum, bana dul aylığı bağladılar. Ölüm Allah'ın emridir, ama benim zoruma giden devlet aileler için kanun çıkardık diyor, ama sadece sözde kalıyor ve bizi kandırıyor" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan V.T. adlı hasta: “Silikozis hastasıyım. Eşime de kanser teşhisi konuldu. Her ay tedaviye götürüyorum. Evim Karlıova'da, babamın evi ise, Bingöl'dedir. Bana evrak lazım olduğundan dolayı işimi halledemiyordum, ben de bu yüzden adresimi değiştirmek zorunda kaldım. Eşim gece yarısı rahatsızlandı hastaneye getirdim. Yeşil Kartımın iptal edildiğini söylediler. Tedavi günüm geldi hastaneye gitmem lazım, ama tekrar yeşil kart için başvurmam ve bir hafta beklemem lazım. Maaşım da kesildi. Tekrar rapor vermem lazım, ama fotokopisi var aslı gibi yapmam lazım. Bingöl Devlet Hastanesine götürdüm, mühürlenmedi ve 'Zaten bunlar hepsi iptal edilecek' denildi. Kiracıyım, ev değiştirmek zorunda kalıyorum. Her defasında bütün bu işlemler tekrar tekrar yapılacaksa, çok mağdur oluruz" şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın