KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mart 2026 Çarşamba
°C

Silikozis hastalarına aylık bağlanmadı

Silikozis hastalarının ölüm haberleri gün geçtikçe sık sık duyulurken, silikozis hastalarının ailelerine aylık bağlanmadığı iddia edildi.

Silikozis hastalarına aylık bağlanmadı
06 HAZİRAN 2013 PERŞEMBE 04:38
0
1500
0
AA aa

Silikozis hastalarına ve ailelerine aylık bağlanmasını öngören yasanın çıkmasına rağmen, şimdiye kadar vefat eden hiç bir silikozis hastasının ailesine aylık bağlanmadığı ileri sürüldü.

Silikozis hastalığına yakalanan hastaların sık sık tedavi olmak ve tedavilerinin uzun sürmesinden dolayı bazen adreslerini değiştirmek zorunda kaldıkları biliniyor. Ancak adres değiştiren hastaların yeşil kartları ve aylıkları işlem yapıldığı andan itibaren iptal ediliyor. Bu durumun da hasta ve yakınlarını mağdur ediyor.

Silikozis hastalığından dolayı vefat edenlerden Karlıova Taşlıçay nüfusuna kayıtlı Vedat Yıldırak'ın eşi Yurdagül Yıldırak: “Eşimin ölümünden sonra iki çocuğumla mağdur duruma düştük. Daha önce kabul edilen ve bir türlü yürürlüğe girmeyen yasadan faydalanmak istedim, ama bir sonuç alamadım. Defalarca başvurmama rağmen, başvurum kabul edilmedi. Yetkililerin duyarlı olmalarını ve bize yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

Karlıova'nın Bahçe Köyü'nde vefat eden Selahattin Şahin'in eşi E. Şahin ise: “Eşimin ölümünden sonra ben de iki çocuğumla perişan oldum. Hiç bir yetkili yardım elini uzatmadı. Aylık için başvurdum, ama kabul edilmedi. Mağdur olduğum için tekrar baba evine geri gelmek zorunda kaldım. Eşimin emeklilik aylığından faydalanmak için başvurdum, bana dul aylığı bağladılar. Ölüm Allah'ın emridir, ama benim zoruma giden devlet aileler için kanun çıkardık diyor, ama sadece sözde kalıyor ve bizi kandırıyor" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan V.T. adlı hasta: “Silikozis hastasıyım. Eşime de kanser teşhisi konuldu. Her ay tedaviye götürüyorum. Evim Karlıova'da, babamın evi ise, Bingöl'dedir. Bana evrak lazım olduğundan dolayı işimi halledemiyordum, ben de bu yüzden adresimi değiştirmek zorunda kaldım. Eşim gece yarısı rahatsızlandı hastaneye getirdim. Yeşil Kartımın iptal edildiğini söylediler. Tedavi günüm geldi hastaneye gitmem lazım, ama tekrar yeşil kart için başvurmam ve bir hafta beklemem lazım. Maaşım da kesildi. Tekrar rapor vermem lazım, ama fotokopisi var aslı gibi yapmam lazım. Bingöl Devlet Hastanesine götürdüm, mühürlenmedi ve 'Zaten bunlar hepsi iptal edilecek' denildi. Kiracıyım, ev değiştirmek zorunda kalıyorum. Her defasında bütün bu işlemler tekrar tekrar yapılacaksa, çok mağdur oluruz" şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
00:11
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl`de Yakalandılar
Uyuşturucuyu Yutarak Taşıdılar, Bingöl'de Yakalandılar
'Yutma' yöntemiyle kente uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis takibinden kaçamadı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda 3 şüphelinin midesinden 75 kapsül uyuşturucu çıkarıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
25.03.2026
00:09
Bingöl`de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de Çocuklar Siyer Finalinde Yarıştı
Bingöl'de korunma altındaki çocuklara yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması'nın final programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Vali Cahit Çelik, yarışmaya katılan tüm çocukların kazanan olduğunu vurguladı.
25.03.2026
00:08
Bingöl Üniversitesi`nde Milli Teknoloji Atölyesi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Milli Teknoloji Atölyesi Hizmete Açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde kurulan Milli Teknoloji Atölyesi öğrencilerin kullanımına açıldı. Rektör Erdal Çelik, atölyenin gençlerin üretim ve teknoloji becerilerine önemli katkı sağlayacağını belirtti.
25.03.2026
00:07
Motorine Rekor Zam! Bingöl`de 80 TL`yi Aştı
Motorine Rekor Zam! Bingöl'de 80 TL'yi Aştı
Küresel petrol piyasalarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarını vurdu. 24 Mart itibarıyla motorine 6,58 TL, benzine 92 kuruş zam gelirken Bingöl'de motorin ilk kez 80 TL barajını geçti.
24.03.2026
03:06
Bingöl arıcıları yeniden ‘Aba` dedi
Bingöl arıcıları yeniden 'Aba' dedi
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Aba, rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi. Kongrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, seçimler yoğun katılımla tamamlandı. Ali Aba; 'El birliğiyle Bingöl Balını hak ettiği noktaya taşımak için çabamız kesintisiz sürecektir' dedi.
24.03.2026
03:05
Altın düştü, Bingöl`de kuyumculara akın yaşandı!
Altın düştü, Bingöl'de kuyumculara akın yaşandı!
Bingöl'deki kuyumcular, uzun süredir ilke kez bu kadar yoğunluk yaşadı. Borcu olanlar ile 'yakında yükselir' umudu taşıyanlar kuyumculara akın etti! Kuyumcular ise 'keşke dükkânı hiç açmasaydık' diyerek hayıflandılar!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın