KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2025 Perşembe
°C

Silikozis hastalarına sevindirici haber

Sağlıksız koşullarda kot kumlama işlerinde çalıştıkları için silikozis hastalığına yakalanan hastalara emekli olma hakkı tanıyan maddenin 'Torba Yasa Tasarısı' ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmesi sevinçle karşılandı.

Silikozis hastalarına sevindirici haber
08 OCAK 2011 CUMARTESİ 01:27
0
2211
1
AA aa

 

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Taşlıçay Köyü'nde ikamet eden ve daha önce İstanbul'da değişik yerlerde kot taşlama işinde çalıştıkları için silikozis hastalığına yakalanan vatandaşlara bu hakkın verilmesinin doğru bir karar olduğunu belirten Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, ancak bunun eksik olduğunu ve daha önce bu hastalıktan hayatını kaybedenlerin eş ile çocuklarına da maaş bağlanması gerektiğini söyledi.
 
Silikozis hastalarına malulen emekli olma hakkı tanıyan maddenin kabul edilmesini sevindirici bulduklarını belirten Karaarslan, eksikliğin de giderilmesini talep etti. Karaarslan, "Torba Tasarı'nın silikozis hastalarına malulen emekli olma hakkı tanıyan maddesi, TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Zorunlu özürlü çalıştırmayı yeniden düzenleyen hüküm ise tasarıdan çıkarıldı. Silikozis hastalarına malulen emeklilik hakkı tanıyan madde, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in verdiği önergenin kabul edilmesiyle değiştirilerek kabul edildi. Buna göre, sigortalı olmayan ve silikozis hastalığı nedeniyle meslekte kazanma gücünü en az yüzde 40 kaybedenlere, Sosyal Güvenlik Kurumu'nca aylık bağlanacak. Bu kişilerin, tasarının yasalaşıp yayımlanmasından itibaren 3 ay içinde başvurmaları gerekecek. Aylık almakta iken ölen silikozis hastasının eşine ve çocuklarına da aylık bağlanabilecek. Eş ve çocuklara bağlanacak aylıkların toplamı, hastanın kendisine bağlanan aylık tutarını geçemeyecek. Bu sınırın aşılmaması için gerekirse eş ve çocukların aylıklarından orantılı olarak indirimler yapılabilecek" dedi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in, düzenleme ile silikozis hastalarına 433 ile 557 TL arasında aylık bağlanacağını kaydettiğini söyleyen Karaarslan, bu gelişmenin sevindirici olduğunu ancak tasarının bu haliyle eksik olduğunu ifade etti. Karaarslan, "Zira daha önce aylık almadan ölen silikozis hastalarının eş ve çocuklarına maaş bağlanması, çıkacak bu yasayla mümkün olmamaktadır. Bu da bizi derinden üzmüştür. Umuyoruz, istiyoruz ve diliyoruz ki aylık almadan ölen silikozis hastalarının eş ve çocuklarına aylık bağlanması hususu tasarıya eklenir. Ölmüş olan silikozis hastalarının eş ve çocuklarına herkesin sahip çıkmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
meryem asiyye (@Misafir_1602)
09 Ocak 2011 Pazar 05:45
bingöl milletvekiller ve bakanımız mecliste ne çalışma yaptılar, bu mağdurlar için..
30.10.2025
16:53
Bingöl`de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
30.10.2025
16:12
Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın