KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mart 2026 Cumartesi
°C

Silikozis'e bir kurban daha!

Dört çocuk babası silikozis hastası Gökhan Dinler (40), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Böylece bu hastalığa verilen kurban sayısı 28'e yükseldi.

Silikozis`e bir kurban daha!
01 MAYIS 2023 PAZARTESİ 20:40
1
3913
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nin Taşlıçay Köyü'nden İstanbul'a gidip 1990-2000'li yıllar arasında kot kumlama atölyelerinde çalıştıktan sonra akciğer hastalığı Silikozis'e yakalanan işçilerden dört çocuk babası 40 yaşındaki Gökhan Dinler, bugün hayata gözlerini yumdu.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dinler'in cenazesi, Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde defnedilecek. Dinler ile birlikte, ilçede bu hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükseldi.  

“Kotlar beyazladı ama onların hayatı karardı”

Silikozis hastalarıyla yakından ilgilenip tedavilerinde büyük emek harcayan eğitim ve toplum gönüllüsü Semiramis Karaarslan, bugün yaşanan kayıpla ilgili açıklamasında; “Yıllar geçiyor ve merdiven altı sigortasız çalıştırılan kot kumlama işçisi silikozis hastalarımız bir bir yaşama veda ediyor, acı dolu serüvenleri tam da unutulmaya yüz tutmuşken, gençliklerine doyamadan giderken, bir kez daha hatırlıyoruz onları ve yaşadıkları dramlarını” ifadelerini kullandı.

“Bugün 1 Mayıs Emeğin ve Dayanışmanın günü ve biz bu farkındalık gününde bir işçiyi, emekçiyi, silikozis hastası canımızı daha kaybetmenin acısını yaşıyoruz” diyen Karaarslan; “Bugün, sigortasız, merdiven altı Esenyurt Atölyesinde hiçbir önlem alınmadan çalıştırılan silikozis hastalarımızdan Gökhan Dinler'i İstanbul'da kaybettik. Kayınbiraderi, o da Gökhan gibi silikozis hastalarımızdan Mahmut Aydar, cenazenin Salı günü Taşlıçay köyünde toprağa vereceklerini paylaştı. Kotlar beyazladı ama onların hayatı karardı. Yaşları 11, 9, 7 ve 7 aylık dört kızının yetim kalışını hüzünle paylaştı. Bizler var oldukça Gökhan'ımızın gözü arkada kalmasın... Ailemizin acısını paylaşıyor, sabır ve cennet mekânı olsun diliyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
07.03.2026
03:00
Karlıova`da Trafik Cezası Tartışması!
Karlıova'da Trafik Cezası Tartışması!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kesildiği iddia edilen 180 Bin TL'lik rekor trafik cezası tartışma konusu oldu. Siyasi kimliğiyle tanınan İlyas Bingöl, aracına kesilen cezanın ardından yaşanan süreci sosyal medya hesabından paylaşarak konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.
07.03.2026
02:58
Bingöl`de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli cezaevine teslim edilirken, diğer şüpheli şahıs ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
07.03.2026
02:58
Bingöl`de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl'de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri vatandaşları kültür ve sanatla buluşturuyor. Tiyatro ve çocuk gösterileriyle renklenen programlar, ilahi konserleriyle de Ramazan'ın manevi atmosferini salona taşıyor.
07.03.2026
02:57
FKA`ya personel alımı başvuruları başladı
FKA'ya personel alımı başvuruları başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesi'nde görevlendirilmek üzere 4 uzman personel ile 1 destek personeli (programcı) alımı yapacağını duyurdu.
07.03.2026
02:56
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar programında çocuklar ve aileleri bir araya geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın