KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Silikozis'e bir kurban daha!

Dört çocuk babası silikozis hastası Gökhan Dinler (40), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Böylece bu hastalığa verilen kurban sayısı 28'e yükseldi.

Silikozis`e bir kurban daha!
01 MAYIS 2023 PAZARTESİ 20:40
1
4098
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nin Taşlıçay Köyü'nden İstanbul'a gidip 1990-2000'li yıllar arasında kot kumlama atölyelerinde çalıştıktan sonra akciğer hastalığı Silikozis'e yakalanan işçilerden dört çocuk babası 40 yaşındaki Gökhan Dinler, bugün hayata gözlerini yumdu.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dinler'in cenazesi, Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde defnedilecek. Dinler ile birlikte, ilçede bu hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükseldi.  

“Kotlar beyazladı ama onların hayatı karardı”

Silikozis hastalarıyla yakından ilgilenip tedavilerinde büyük emek harcayan eğitim ve toplum gönüllüsü Semiramis Karaarslan, bugün yaşanan kayıpla ilgili açıklamasında; “Yıllar geçiyor ve merdiven altı sigortasız çalıştırılan kot kumlama işçisi silikozis hastalarımız bir bir yaşama veda ediyor, acı dolu serüvenleri tam da unutulmaya yüz tutmuşken, gençliklerine doyamadan giderken, bir kez daha hatırlıyoruz onları ve yaşadıkları dramlarını” ifadelerini kullandı.

“Bugün 1 Mayıs Emeğin ve Dayanışmanın günü ve biz bu farkındalık gününde bir işçiyi, emekçiyi, silikozis hastası canımızı daha kaybetmenin acısını yaşıyoruz” diyen Karaarslan; “Bugün, sigortasız, merdiven altı Esenyurt Atölyesinde hiçbir önlem alınmadan çalıştırılan silikozis hastalarımızdan Gökhan Dinler'i İstanbul'da kaybettik. Kayınbiraderi, o da Gökhan gibi silikozis hastalarımızdan Mahmut Aydar, cenazenin Salı günü Taşlıçay köyünde toprağa vereceklerini paylaştı. Kotlar beyazladı ama onların hayatı karardı. Yaşları 11, 9, 7 ve 7 aylık dört kızının yetim kalışını hüzünle paylaştı. Bizler var oldukça Gökhan'ımızın gözü arkada kalmasın... Ailemizin acısını paylaşıyor, sabır ve cennet mekânı olsun diliyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
17.05.2026
22:38
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Türkiye Gençlik Şöleninde
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Kocaeli'de düzenlenen '81 İl Gençlik Şöleni'ne katılan AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları teşkilatı, program kapsamında Kocaeli ve Ankara'da bir dizi ziyaret ve buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda gençlik şöleni, koreografi ve drone gösterileri dikkat çekti.
17.05.2026
22:37
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın