KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Silikozis'e bir kurban daha!

Dört çocuk babası silikozis hastası Gökhan Dinler (40), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Böylece bu hastalığa verilen kurban sayısı 28'e yükseldi.

Silikozis`e bir kurban daha!
01 MAYIS 2023 PAZARTESİ 20:40
1
4169
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nin Taşlıçay Köyü'nden İstanbul'a gidip 1990-2000'li yıllar arasında kot kumlama atölyelerinde çalıştıktan sonra akciğer hastalığı Silikozis'e yakalanan işçilerden dört çocuk babası 40 yaşındaki Gökhan Dinler, bugün hayata gözlerini yumdu.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dinler'in cenazesi, Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde defnedilecek. Dinler ile birlikte, ilçede bu hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükseldi.  

“Kotlar beyazladı ama onların hayatı karardı”

Silikozis hastalarıyla yakından ilgilenip tedavilerinde büyük emek harcayan eğitim ve toplum gönüllüsü Semiramis Karaarslan, bugün yaşanan kayıpla ilgili açıklamasında; “Yıllar geçiyor ve merdiven altı sigortasız çalıştırılan kot kumlama işçisi silikozis hastalarımız bir bir yaşama veda ediyor, acı dolu serüvenleri tam da unutulmaya yüz tutmuşken, gençliklerine doyamadan giderken, bir kez daha hatırlıyoruz onları ve yaşadıkları dramlarını” ifadelerini kullandı.

“Bugün 1 Mayıs Emeğin ve Dayanışmanın günü ve biz bu farkındalık gününde bir işçiyi, emekçiyi, silikozis hastası canımızı daha kaybetmenin acısını yaşıyoruz” diyen Karaarslan; “Bugün, sigortasız, merdiven altı Esenyurt Atölyesinde hiçbir önlem alınmadan çalıştırılan silikozis hastalarımızdan Gökhan Dinler'i İstanbul'da kaybettik. Kayınbiraderi, o da Gökhan gibi silikozis hastalarımızdan Mahmut Aydar, cenazenin Salı günü Taşlıçay köyünde toprağa vereceklerini paylaştı. Kotlar beyazladı ama onların hayatı karardı. Yaşları 11, 9, 7 ve 7 aylık dört kızının yetim kalışını hüzünle paylaştı. Bizler var oldukça Gökhan'ımızın gözü arkada kalmasın... Ailemizin acısını paylaşıyor, sabır ve cennet mekânı olsun diliyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın