KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Silikozis'e bir kurban daha!

Dört çocuk babası silikozis hastası Gökhan Dinler (40), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Böylece bu hastalığa verilen kurban sayısı 28'e yükseldi.

Silikozis`e bir kurban daha!
01 MAYIS 2023 PAZARTESİ 20:40
1
3814
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nin Taşlıçay Köyü'nden İstanbul'a gidip 1990-2000'li yıllar arasında kot kumlama atölyelerinde çalıştıktan sonra akciğer hastalığı Silikozis'e yakalanan işçilerden dört çocuk babası 40 yaşındaki Gökhan Dinler, bugün hayata gözlerini yumdu.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dinler'in cenazesi, Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde defnedilecek. Dinler ile birlikte, ilçede bu hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükseldi.  

“Kotlar beyazladı ama onların hayatı karardı”

Silikozis hastalarıyla yakından ilgilenip tedavilerinde büyük emek harcayan eğitim ve toplum gönüllüsü Semiramis Karaarslan, bugün yaşanan kayıpla ilgili açıklamasında; “Yıllar geçiyor ve merdiven altı sigortasız çalıştırılan kot kumlama işçisi silikozis hastalarımız bir bir yaşama veda ediyor, acı dolu serüvenleri tam da unutulmaya yüz tutmuşken, gençliklerine doyamadan giderken, bir kez daha hatırlıyoruz onları ve yaşadıkları dramlarını” ifadelerini kullandı.

“Bugün 1 Mayıs Emeğin ve Dayanışmanın günü ve biz bu farkındalık gününde bir işçiyi, emekçiyi, silikozis hastası canımızı daha kaybetmenin acısını yaşıyoruz” diyen Karaarslan; “Bugün, sigortasız, merdiven altı Esenyurt Atölyesinde hiçbir önlem alınmadan çalıştırılan silikozis hastalarımızdan Gökhan Dinler'i İstanbul'da kaybettik. Kayınbiraderi, o da Gökhan gibi silikozis hastalarımızdan Mahmut Aydar, cenazenin Salı günü Taşlıçay köyünde toprağa vereceklerini paylaştı. Kotlar beyazladı ama onların hayatı karardı. Yaşları 11, 9, 7 ve 7 aylık dört kızının yetim kalışını hüzünle paylaştı. Bizler var oldukça Gökhan'ımızın gözü arkada kalmasın... Ailemizin acısını paylaşıyor, sabır ve cennet mekânı olsun diliyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.01.2026
18:49
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
15.01.2026
18:43
Bingöl`de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapanan yüzlerce köy yolu ulaşıma açılırken 77'sinde ise çalışmalar sürüyor.
15.01.2026
18:23
Emekli maaşı zammına zam geldi!
Emekli maaşı zammına zam geldi!
En düşük emekli aylığını 16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkaran madde, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Bu ay emekli maaşları bu rakam üzerinden yatacak. En düşük emekli aylığına böylelikle yüzde 18,48 oranında zam yapılmış oldu. Şimdi gözler bayram ikramiyesine döndü.
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın