KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Şimdi hizmet zamanı

Genel seçimlerde AK Parti ile HDP’den Bingöl milletvekili seçilen adaylar, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı.

Şimdi hizmet zamanı
09 KASIM 2015 PAZARTESİ 22:31
0
2507
0
AA aa

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Bingöl Milletvekili seçilen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Enver Fehmioğlu, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) seçilen Hişyar Özsoy, dün Bingöl Adliye Sarayı'na giderek, mazbatalarını aldı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ve çok sayıda parti teşkilatıyla Adliye Sarayı'na gelen Fehmioğlu, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hasan Demirtaş'tan aldı. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın mazbatası ise 2. Ağır Ceza Başkanı Ali Kara tarafından Avukat Kadir Yılmaz'a takdim edildi.

FEHMİOĞLU: “AK PARTİ HİZMET PARTİSİDİR”

Mazbatasını aldıktan sonra kısa bir açıklamada bulunan Fehmioğlu, AK Parti'nin hizmet partisi olduğunu söyledi.

Fehmioğlu: “Allah nasip etti, iki dönemdir Bingöl halkı, teveccühünü ve desteğini göstererek bize vekâlet verdi. Bizler bu vekâletin sorumluluğu içerisinde hareket edeceğiz ve bu sorumluluğun bilincinde olacağız. Sayın Başbakan Yardımcımızın öncülüğünde halkımızın hizmetinde olacağız. Tabi bu aldığımız yüksek destek, bizim sorumluluğumuzu daha da arttırmıştır. Bingöl halkına verdikleri bu yüksek destekten dolayı teşekkür ediyoruz, Allah'ın izniyle Bingöl'ün hizmetinde olacağız. AK Parti bir hizmet partisidir. Allah'ın izniyle bu hizmetlerimiz devam edecektir, Bingöl hizmete layık bir ilimizdir” diye konuştu” dedi.

ÖZSOY: “ADİL VE EŞİT BİR SEÇİM OLMADI”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Genel Meclisi Üyesi Aydın Kaya ve HDP parti yöneticileriyle birlikte Adliye Sarayı'na gelen HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy da, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hasan Demirtaş'tan aldı.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Özsoy, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, “dört ay içerisinde bu aldığımız ikinci mazbata. 7 Haziran'da aldığımız mazbata bir şekilde geçersiz sayıdı. Hiç kimsenin istemediği bir seçime sürüklendi bu toplum” dedi.

1 Kasım seçimlerinin adil ve eşit bir şekilde yapılmadığını vurgulayan Özsoy, çok ciddi sıkıntılar içerisinde seçime girdiklerini ve Bingöl dâhil hiçbir yerde seçim çalışması yapamadıklarını söyledi.

AK Parti'nin yüzde 50'ye akın bir oy aldığını kaydeden Özsoy, şunları söyledi: “umuyoruz ve diliyoruz bu desteği şu veya bu gerekçeyle elde etmiş olduğu bu desteği bu halkın çıkarları için kullanır. Bu halkın çıkarı, demokratikleşme, barış ve istikrardadır. Bu savaş politikalarıyla hiçbir yere varılmaz. Biz AKP'ye bu konu da siyasiler olarak uyarma sorumluluğu hissediyoruz. Biran önce aklı selime gelsin, elde ettiği bu desteği barış sürecini, doğru düzgün demokratik bir anayasa yapılması ve bu ülkenin kaynaklarını bu halkın çıkarına kullanmaları için göreve davet ediyoruz.”

HDP olarak adil bir barış ve müzakere koşullarının oluşabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Özsoy, “Bu halkın çıkarı barıştadır, savaşta değildir. Ancak AKP'nin son 10 gündeki politikaları çok iç acıcı değil. Kötümser bir hava var, sonuna kadar savaş, sonuna kadar operasyon çığlıkları içerisinde hale barış sesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bu halktan isteğimiz, barışın sesine destek versin, halk barışı sahiplenirse hiç kimse savaş yapamaz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın