KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

Şimdiden 530 kişiye ekmek kapısı oldu

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bu bölge, potansiyel demir cevheri rezerv alanlarıyla sadece Bingöl'ün değil Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir bölge. Sahada gördük ki; emekçi kardeşlerimizle birlikte büyük bir üretim seferberliği yürütülüyor.'

Şimdiden 530 kişiye ekmek kapısı oldu
26 EYLÜL 2025 CUMA 20:01
12
3469
3
AA aa

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, beraberinde Genç Kaymakamı Muhammed Güzel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sabri Küyük, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül ile birlikte Bingöl'ün Genç İlçesi Servi (Sivan) bölgesinde faaliyet gösteren Dimin Madencilik Avnik Demir İşletmelerini ziyaret etti.

Sahada ve üretim tesissilerindeki inceleme sırasında maden firması ve yüklenici firma temsilcilerinden çalışmalardaki son durum hakkında bilgi alan Vali Usta, bölgenin, potansiyel demir cevheri rezerv alanlarıyla sadece Bingöl'ün değil Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir bölge olduğunu vurguladı.

Sahada büyük bir üretim seferberliğine şahit olduklarını aktaran Vali Usta, maden firması ve yüklenici firmalarla birlikte 530 kişinin burada istihdam edildiğini kaydetti.

“Çalışanların yaklaşık yüz 65'i Bingöllü, yüzde 92,5'i ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizden” diyen Vali Usta; “Yerel kalifiye mavi yaka oranı yüzde 75, kalifiye olmayan personel oranı yüzde 95 seviyesinde. Ayrıca işletmede görev yapan 13 kadın çalışanımızın varlığı, sahadaki üretime ayrı bir değer katıyor” dedi.

“EN GÜVENLİ MADEN OCAKLARINDAN BİRİSİ”

Maden ocağının toprak kayması risklerine karşın sürekli uydudan takip edildiğine dikkat çeken Vali Usta;

“İşletmenin en önemli özelliği de ocaktaki toprak hareketliliğini 3 dakikada bir 360 derece tarayarak takip eden georadar sistemi ile, ocak dışı ve etrafındaki geniş alandaki kütlesel toprak hareketliliği ve heyelan tehlikesini uydudan 6 günde tarayan sistemlere sahip Ülkemizdeki en güvenli maden ocaklarından birisi olması” ifadelerini kullandı.

“GÖÇÜN ÖNLENMESİNE KATKIDA BULUNACAK”

Tam kapasite çalışmaya başlamasıyla istihdam sayısının artacağına ve bunun da göçün önlenmesinin yanı sıra tersine göçü de destekleyeceğine dikkat çeken Vali Usta, şöyle devam etti;

“Bölge insanımıza iş imkânı sağlayan, geri göçü sağlayan, göçün önlenmesine katkıda bulunan, doğru madencilik anlayışıyla çevreye duyarlı, yerel halkla uyumlu, sosyal sorumluluk kapsamında Genç İlçesi ve köylerine katkı koyan ve emeği önceleyen bu anlayış bizleri ziyadesiyle memnun etti. Heyetimizi karşılayarak demir cevherinin çıkışından zenginleştirme işlemi sonucu üretimine kadar her aşaması hakkında yerinde bilgiler sunan İşletme Müdürü Mahmut Akatay ve sorumlu amirler ile her kademedeki çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116150)
29 Eylül 2025 Pazartesi 16:31
500 e ekmek kapisi olduysa 100 binin de cigerini sokecek, gecmis olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116137)
27 Eylül 2025 Cumartesi 11:18
Gönül isterdi bu maden burada işlensin. Burada fabrika kurulsun. Ülke ekonomisine daha fazla faydası olurdu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_116134)
26 Eylül 2025 Cuma 21:39
Ekonomik olarak ile ne faydası var bingöl köstebek yuvasına dönmüş
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
21.01.2026
13:28
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bayraktar; 'Basın emekçilerinin sağlık alanında avantajlı hizmetler almasına katkı sunmak, Bingöl Basın Konseyi olarak en değerli sorumluluklarımızdan biridir. DEVA Diş Kliniği ile yapılan bu iş birliğinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın