KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ekim 2026 Cumartesi

Sinan aygün: türkiye'yle oynanıyor

Türkiye'nin tehlike içinde olduğunu söyleyen Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Sinan Aygün, Amerika ve Avrupa ülkelerinin hükümetle oyun oynadığını söyledi.

Sinan aygün: türkiye`yle oynanıyor
04 ARALIK 2005 PAZAR 11:39
0
1722
0
AA aa
Kendisini satükocu olarak tanımlayan Aygün, “Ben bu ülkenin statükocusuyum. Yani ben değişmiyorum. Çünkü ben ülkemin sınırlarının değişmesini, Ermenistan ve Kürdistan'ın kurulmasını istemiyorum” dedi.

Türk Ocakları Derneği Bursa Şubesi tarafından, BUTTİM konferans salonunda düzenlenen ‘AB ve Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan ATO Başkanı Sinan Aygün, Türkiye'nin AB'ye girmesinin hayal olduğunu belirterek, hükümetin AB müzakerelerinde büyük tavizler verdiğini iddia etti.

Aygün, “Herşeye rağmen Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta, hükümet ise acziyet içerisinde. Hükümetin bu gidişi iyi değil. Allah sonunu hayır etsin” dedi. AB ülkelerinin Türkiye'nin haysiyetiyle oynamak istediğini ileri süren Aygün, bu birliğin ülkeyi adım adım uçuruma götürdüğünü savundu. Aygün, “AB'ye tam üyelik falan yok. Serbest dolaşım hikaye. Bunlar oyalamaca ve aldatmaca. Hükümet de kalkıyor buna imza atıyor. Kardeşim, neye imza atıyorsun bir bak. Bunlar Türkiye'yi bölmeye, geri götürmeye çalışıyorlar. Biz bağımsız bir ülkeyiz. Bizleri rahat bırakın, ilerleyelim” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘üst kimlik, alt kimlik' ifadelerine de sert tepki gösteren Aygün, söz konusu doğu illerinde çıkarılan hadiselerin bir PKK oyunu olduğunu ileri sürerek, “Burada asker ve polis oyuna getirilmeye çalışılarak suçlamaya çalışılıyor. Burada meydanlara çıkanların çoğunun kolunda kırmızı bayraklar vardı. Vatan, millet deyip herkesi sokağa döktüler. Ya böyle birşey olur mu? Atatürk ne demiş? ‘Ne mutlu Türküm diyene' yahu sizlere soruyorum, bu ifadenin üstüne söz olur mu?” dedi.

BU ÜLKEDE DEMOKRASİ FAZLA

Türkiye'nin haysiyeti ve şerefiyle dalga geçildiğini öne süren ATO Başkanı Sinan Aygün, Güneydoğu'da yaşanan olaylar böyle devam ederse, Türkiye'de ayrışmaların yaşanacağına dikkat çekti. Aygün, “Benim korkum, güneydoğu illerindeki yaşanan olayların, İstanbul, İzmir, Bursa gibi illere sıçraması. Eğer büyükşehirlere bu olaylar sıçrarsa, sorun o zaman başlar. Yoksa benim kürtlerle bir sorunum yok” dedi. Türkiye'de demokrasi ve ifade özgürlüğünün fazla olduğunu savunan Aygün, herkesin istediğini söylediğine işaret ederek, “Birisi kalkıyor, ‘Atatürk İngiliz ajanıydı' diyor. Diğeri kalkıyor, açık açık PKK'ya destek verdiğini anlatıyor. Eğer böyle giderse, Türkiye daha derin bir çıkmaza girecek, ayrışmaya doğru ilerliyor. Hükümetin gidişatı iyi değil. Bunun çaresine bir an önce bakılmalı. Yoksa olan Türk halkına olur” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda hükümetin sürekli gaf yaptığını ve Roj TV'nin Türkiye üzerindeki yayınının da kapatılması gerektiğini anlatan Aygün, “Hükümet meydanlarda söylüyor, sonra da bunu ‘ya muhalefet ya da basın yanlış yorumladı. Biz böyle demek istemedik' diyor. Ya kardeşim, hep karşınızdakiler mi yanlış. Roj TV, PKK'nın yayın organı. Bunun Türkiye'de temsilcileri var. Yayını var. Kalkın da bunların temsilcilerini gözaltına alın. Roj TV'nin Türkiye üzerindeki yayınını uydu üzerinden durdurun” ifadesini kullandı.

Hurriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.10.2026
21:07
Bingöl`de korkunç kaza!
Bingöl'de korkunç kaza!
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda sondaj kamyonu ile beton mikserinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
09.10.2026
16:14
Bingöl`ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
Bingöl'ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
500 yataklı Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yaklaşırken otopark sorunu gündeme geldi. Mevcut kapalı otoparkın artacak yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağı tartışılırken, mevcut hastane ile yeni bina arasındaki alanın da Nükleer Tıp Merkezi için kullanılmasıyla ciddi bir otopark yükünün oluşacağı vurgulanıyor.
09.10.2026
14:27
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı`nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı'nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kiğı ilçesindeki tarihi yapıları ve geleneksel evleri inceleyerek ilçenin geleceğine yönelik tasarım ve proje çalışmaları için saha araştırması yaptı.
09.10.2026
14:08
12Bingölspor`a Süper Lig`den rakip çıktı!
12Bingölspor'a Süper Lig'den rakip çıktı!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 12Bingölspor, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor ile eşleşti. Bingöl temsilcisi, tek maç üzerinden oynanacak mücadelede tur atlamak için sahaya çıkacak.
09.10.2026
13:34
Bingöl`de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Bingöl'de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Yumaklı'dan Gümüşlü'ye uzanan grup yolunda BSK çalışmaları sürüyor. İl Genel Meclis Üyeleri Emre Bulşu ve Abdullah Butaku, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bulşu, çalışmaların kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti.
09.10.2026
13:33
Bingöl`de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de Gündoğdu Kavşağı ve Ekinyolu mevkiinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın