KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Sinan Oğan, destek kararını açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ilk turunda Ata İttifakı'ndan aday olan Sinan Oğan, seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Sinan Oğan, destek kararını açıkladı
22 MAYIS 2023 PAZARTESİ 22:08
17
2189
4
AA aa

Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, ikinci tur için kararını Ankara'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Ata İttifakı ile yürütülen ilkeli siyaset tarzının toplumun büyük takdir ve desteğini görerek siyaset yapma tarzlarında farkındalık oluşturduğuna vurgu yapan Oğan, seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.

“Sığınmacılar ve kaçaklar' meselesinde artık bir takvim mevcuttur”

Atatürkçü ve Türk milliyetçi ilkelerinin ve inancının her zaman siyasette rehberi olduğunu belirten Oğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin bekası, refahı ve bölünmez bütünlüğü siyasetimizin temellerini teşkil etmiştir. Kararımız şahsımıza değil milletimize yönelik kazanımlar temelinde olmuştur. Bu çerçevede sürdürdüğümüz müzakereler aşağıdaki ilkeler çerçevesinde neticelenmiştir. Her türlü terör örgütlerine karşı kesintisiz, istikrarlı ve kararlı bir mücadele devam ettirilecektir. Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi olan ‘sığınmacılar ve kaçaklar' meselesinde artık bir takvim mevcuttur. Sınırlarımızda kaçak geçişlerin önlenmesi için tedbirler en üst seviyeye çıkarılacaktır. Anayasanın ilk dört maddesinin değişmezliği ve madde 66'da yer alan Türklüğün Anayasa'dan çıkarılma girişiminin karşısında ortak anlayış birliğinin mevcudiyeti görülmüştür” değerlendirmesinde bulundu.

Kararın açıklanmasından önce Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüklerini ve her iki adayla bilinen önceliklerini müzakere ettiklerini dile getiren Oğan, sonrasında konuyu Ata İttifakı birleşenleri ile müzakere ettiklerini söyledi.

“İkinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimi beyan ediyorum”

Yapılan müzakereler ve istişareler sonucunda Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini aktaran Oğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu müzakere, istişareler ve tabandan gelen mesajlar sonucunda ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimi beyan ediyorum. Bize ilk turda oy veren seçmenlerimizi de ikinci turda Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyorum. Bu kararımızı alırken her türlü istişareyi yaptığımızın, kararımızın ülkemiz ve milletimiz için en doğru karar olduğuna inandığımız için bu yönde karar aldığımızın bilinmesinde fayda var.”

ÖZDAĞ: KENDİ POLİTİK TERCİHİ

Oğan'ın açıklaması sonrası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medyadan paylaşımda bulunan. Özdağ, "Sayın Sinan Oğan'ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi'ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00'de benim tarafımdan yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

MUHALEFET SİNAN OĞAN'I HEDEF ALDI

Muhalif kesim, kararının açıklamasının ardından Sinan Oğan'ı hedef aldı.

İşte onlardan bazıları...

Gazeteci Fatih Portakal paylaşımında, ''İktidar karşıtı söylemlerden AKP'yi destekleme noktasina nasıl geldi? Bir Soylu'dan bir Kurtulmuş'tan bir Hulki Cevizoğlu'ndan ya da Mehmet Ali Çelebi'den ne farkı kaldı Sinan Oğan'ın? Savrulma fena…'' ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan'ın kararı Cem Yılmaz'ı küstürdü

Komedyen Cem Yılmaz, Sinan Oğan'ın kararını açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Yılmaz paylaşımında, “Gün gelecek siyasetle ilgilenmemenin büyük bir erdem olduğu anlaşılacak ama yine 3 kişi 5 kişi tarafından. İyi akşamlar” ifadelerine yer verdi.

Yılmaz Özdil: Ağzıyla kuş tutsa...

Gazeteci Yılmaz Özdil, Sinan Oğan'ın kararıyla ilgili paylaşım yaptı.

Özdil paylaşımında, ''Muhalefet partilerinin adayı olarak oy isteyen Sinan Oğan, iktidar partilerine biat etti, AKP karşıtı milliyetçi gençlerin umudu olarak başladı, Hizbullahçıların değneği olarak tamamladı, bundan böyle ağzıyla kuş tutsa, güvenilir siyasetçi olabilmesi imkânsız” dedi.

Uğur Dündar: Hayırlı yolculuklar

Gazeteci Uğur Dündar, paylaşımında Sinan Oğan'ı hedef aldı.

Dündar açıklamasında, ''Sinan Beyi ilk kutlayanlar HÜDA PAR milletvekilleri olmuştur!.. Yakışır! Hayırlı yolculuklar!..'' ifadelerini kullandı.

CHP'den ilk tepki

Oğan'ın kararına CHP cephesinden ilk tepki ise CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'dan geldi.

Salıcı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün daha net görüyoruz ki cehennemin kapılarını kapatmak sadece Kemal Kılıçdaroğlu ile mümkündür!” dedi.

Kılıçdaroğlu destekçisi Diken de Oğan'ı hedef aldı

Kemal Kılıçdaroğlu destekçisi Diken, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemeye başlaması üzerine hakaretlere başladı.

Oğan'ı hedef alan paylaşımda bulunan Diken, 'Sinan Oğan'ın kararı' Twitter'da: Cehenneme odun taşımayı seçti.

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Twitch'te yayın yapan Jahrein, Sinan Oğan'a hakaret etti.

Sosyal medya hesabından 'SOĞAN' paylaşımı yaptı.

ERDOĞAN: “SİNAN BEY İLE PAZARLIK YAPMADIK”

TRT canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan ve Sinan Oğan'ın ikinci tur desteğini de yorumlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı." ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102152)
25 Mayıs 2023 Perşembe 08:31
Milliyetçi olmak, devletini sevmek ve kollamak chp ve hdp ye oy vermek se vay bizim halimize,
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102141)
24 Mayıs 2023 Çarşamba 07:49
cikar, milliyetci cetelerin nasil sokaklara kadar indiklerini goruyoruz. ulke bayir asagi ucuruma dogru gidiyor. yazik gercekten. bu ulkeye durust ahlakli erdemli baris huzur isteyen butunlestirici biri fazla. nefret dili ve despotluk kazansin istiyor galiba herkes. titanik gibi batarken muzik calmaya devam edin siz. bu tarihi firsati teptiginiz icin cok aglarsiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102137)
23 Mayıs 2023 Salı 15:27
Üzüldüğüm konu kendi memleketimde ki insanlar meseleyi patates soğan olarak görüyor. HDP'ye oy veriyorlar bu neyin mantığı. Adam çıkmış açık açık ülkeyi bölmeye çalışıyor. Gidip ona oy veriyorlar. Allah sizi ıslah ede. Bu nasıl bir beyin. Sen zazasın. Zazalığını mı inkar ediyorsun. Birilerine yaranmanın anlamı ne.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_102131)
22 Mayıs 2023 Pazartesi 22:57
Destekçisi...
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın