KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

Sınav değil, yetenek odaklı çalışmalıyız

Bingöl Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdil; Okuduğumuz üniversitenin adı ne olursa olsun, çok çalışmamız gerek ve bu çalışma kesinlikle sınav odaklı değil ilgi alanlarımıza, yeteneklerimize göre olmalı dedi.

Sınav değil, yetenek odaklı çalışmalıyız
22 KASIM 2018 PERŞEMBE 22:06
2
1889
2
AA aa

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Bingöl Valisi Kadir Ekinci ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın katıldığı söyleşi programına, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda düzenlenen söyleşi programının açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelip onure ettikleri için, İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil'e teşekkür ederek sözlerine başladı.

Çapak: “Bölgeye önemli katkılarımız olacak”

Bingöl Üniversitesinin 11. kuruluş yılında olmasına rağmen bölge üniversiteleri arasında iyi bir yerde olduğunu ifade eden Rektör Çapak: “8 fakülte, 5 MYO,  2 tane yüksekokulumuz ve 4 enstitü ile eğitim hayatımıza devam ediyoruz. Diş hekimliği fakültemiz bu yıl öğrenci aldı. BESYO'muz geçen yıl öğrenci almaya başladı. İnşallah önümüzdeki süreçte fakülteye de dönüştüreceğiz. Öğrenci sayımız 16 bine yakın bir sayıya ulaştı.  En önemlilerden biri de pilot üniversite seçilmemizdi. Çok ciddi ve toplumsal faydaya dönük projelerimiz var. Bu kapsamda bölgeye önemli katkılarımız olacak. Yapımı süren hayvan hastanemiz, kısa bir süre içinde açılışını gerçekleştireceğimiz yeni kütüphanemiz ve İlahiyat Fakültemizin inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Biz üniversite olarak bölgede iyi bir noktada olduğumuzu ve daha iyi bir noktaya geleceğimizi rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

“Gönül birliğiyle bu sorunları aşacağız”

Prof. Dr. Çapak'ın ardından bir selamlama konuşması yapan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl'e iki hafta önce atandığını hatırlatarak sözlerine başladı. Vali Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bingöl'ün sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını hep birlikte el ele vererek çözeceğiz. El birliğiyle, gönül birliğiyle bu sorunları aşacağız. Bir vali olmaktan öte bir kardeş ve bir abi olarak beni görürseniz sevinirim.”

Erdil: “Sınav odaklı değil ilgi alanlarımıza ve yeteneklerimize göre çalışmalıyız”

Açılış konuşmalarının ardından söyleşi programına geçildi.  Programda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, “Okuduğumuz üniversitenin adı ne olursa olsun, çok çalışmamız gerek ve bu çalışma kesinlikle sınav odaklı değil ilgi alanlarımıza, yeteneklerimize göre olmalı. Bu şekilde hem bireysel hem de toplumsal olarak bulunduğumuz konumdan daha yüksek bir seviyeye sıçrama yapabiliriz” diye konuştu.

“Aslında sınırlarımızı kendimiz oluşturuyoruz. Kendimizi dar bir mukadderata hapsedip duruyoruz” şeklinde sözlerini sürdüren Prof. Dr. Erdil, “Oysa iyi hedefler oluşturup çok çalışmamız ve ilk önce kendi sınırlarımızı aşmamız gerek. Böylece çok daha iyi bir seviyeye gelebiliriz. Çevremize dönüp baktığımızda, çok kıt imkânlarla kendi sınırlarını aşabilmiş pek çok başarılı isim görebiliriz. Bizim de bunu yapmamamız için kendimiz dışında herhangi bir engelimiz yoktur” dedi.

Güvenlik için alınan tedbirlere de değinen Prof. Dr. Erdil, “Gizlenmiş terör, güvenliğin tam olarak sağlanamadığı durumlarda ortaya çıkar. Güven olmazsa asla özgürlük olmaz. Güvenliğin olmadığı yerde de korku ve terör olur. Dolayısıyla güvenliğin sağlanması lazım” diye ifade etti.

Prof. Erdil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kişi başına düşen gelir bakımından çok yüksek bir seviyede olmasak da bizdeki paylaşım geleneğinin gelişkin olması bizim standartlarımız ile gelişmiş ülke standartları bakımından benzer bir seviyede olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Hatta pek çok gelişmiş ülkeden daha iyi bir refah seviyesindeyiz. Tabi ki de bu seviye bizim için yeterli bir seviye değildir. Daha çok çalışıp daha da yüksek seviyeler hedefliyoruz ve bu doğrultuda gayret gösteriyoruz.”

Bingöl Üniversitesi öğrencileri tarafından kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan Prof. Dr. Erdil, İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünün önemli bir bölüm olduğunu belirterek, iş sağlığı ve güvenliğinin batı standartlarına çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

Programın bitiminde Prof. Dr. Erdil'e Rektör Prof. Dr. Çapak tarafından bir de plaket takdim edildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33377)
24 Kasım 2018 Cumartesi 00:01
Ziraat Fakültesi Tarla bitkileri bölümü hocaları Erkan Boydak ve Hasan Kılıç başı açık öğrencilere ızdırap oluyorlar 80 darbesinde türbanlı kardeşlerimizin çektiklerini şimdi onlar başı açık arkadaşlara eziyet ediyorlar okullarını uzatabildikleri kadar uzatıyor lar. ..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33370)
23 Kasım 2018 Cuma 18:51
Kira ve konut fiyatlari disinda ne faydaniz oldu be kardesim
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın