KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Sınav günü sessizlik

Berdibek: “Bu önemli günde herkes duyarlı olmalı, yüksek sesle müzik dinlenmemeli, araç gürültüsünden kaçınılmalı, öğrencilerin motivasyonunu etkileyecek, onları rahatsız edecek her türlü ses ve gürültüden uzak durulmalı” dedi. Berdibek, sınavda olası yardımlara ilişkin öğretmenlere şu uyarıyı yaptı.

Sınav günü sessizlik
07 HAZİRAN 2008 CUMARTESİ 12:58
0
1354
0
AA aa
Pazar günü (yarın) yapılacak olan Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) için sınavın yapılacağı okulların çevrelerinde sessizlik hakim olacak. Bu yıl Bingöl genelinde 3 bin 767 öğrenci OKS'de ter dökecek.
Pazar günü yapılacak olan OKS öncesi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Berdibek, Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri ve okul yöneticileriyle bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.
Bu yıl Bingöl genelinde 3 bin 767 öğrencinin ‘15 okulda 207 derslikte' sınava gireceğini söyleyen Berdibek, OKS'nin, kendileri için çok büyük önem arz ettiğini vurguladı. Özelikle sınavın yapılacağı gün öğrencilerin motivasyonunun bozulmaması için vatandaşların duyarlı olmasını isteyen Berdibek: “İl Milli Eğitim camiası ve birer eğitimci olarak OKS'ye çok önem veriyoruz. Bu sınav, öğrenci aileleri ve öğrenciler kadar bizim içinde çok önemlidir. Bu sınavın önemini herkes biliyor. Öyle velilerimiz vardır ki, birinci sınıftan itibaren 8. sınıfa kadar öğrencisini özel okullarda okutmuş. Bu öğrencisine her yıl verdiği para miktarını siz hesaplayın. Öyle öğrenci velimiz var ki, 4. sınıftan itibaren çocuğuna özel öğretmen tutmuş, onu o şekilde yetiştiriyor. Öyle öğrencimiz vardır ki, uykusunu bozmuş, sabahlara kadar ders çalışmış, sınavın sonucuna göre hayaller kurmuştur. Velimizin kafasında da ‘Acaba benim çocuğum OKS'yi kazanabilir mi?” soruları dönüp dolaşıyor. Çocukta acaba ‘ben bir fen lisesine kayıt yaptırabilir miyim?' düşüncesi içerisinde. Tüm çabası budur. Şimdi burada çok büyük bir emek sarf edilmiştir. Bu sınava çok büyük önem vermemiz lazım. Bütün sınavlar önemlidir. Burada hak, hukuk geçerli olması lazım. Hak-hukuka önem vermemiz lazım. Burada merhamet devre dışıdır. Adaletin uygulandığı bir yerde, merhamet devre dışı kalır. Sakın ha sakın hiçbir öğretmenimiz, işte bu benim yakınımdır, bu komşumdur, bu kardeşimin oğludur deyip de, böyle merhamete gelip bu çocukların haklarını gasp etmesin. İnşallah böyle bir şey olmaz. Biz yinede tedbir almak zorundayız ve duyarlı olmak zorundayız” dedi.
Pazar günü yapılacak olan OKS öncesi vatandaşlara seslenen Berdibek: “Bu önemli günde herkes duyarlı olmalı, yüksek sesle müzik dinlenmemeli, araç gürültüsünden kaçınılmalı, öğrencilerin motivasyonunu etkileyecek, onları rahatsız edecek her türlü ses ve gürültüden uzak durulmalı” sözleriyle uyarıda bulundu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın