KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Sınav öncesi öğrencilere moral semineri

Geleceğe Güvenle Bakıyorum Projesi ile sınava girecek öğrencilere sınav öncesi bir moral ve motivasyon semineri gerçekleştirildi.

Sınav öncesi öğrencilere moral semineri
19 MART 2013 SALI 08:40
0
1753
0
AA aa

Bingöl il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan Geleceğe Güvenle Bakıyorum Projesi ile ilgili 24 Mart 2013 Pazar günü sınava girecek öğrencilere sınav öncesi bir moral ve motivasyon semineri yapıldı.

Programa Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Bozaba, Bilim Koleji Eğitim Uzmanı ve Psikolojik Danışman Ferhat Dalaman, dershane yetkilileri ve öğretmenleri katıldı.

Program Proje Koordinatörü Kumriye Ekineker'in projeyi tanıtan kısa bir sunumu ile başladı. Ekineker, projenin amacının Bingöl il merkezinde yer alan genel ve mesleki lise son sınıfta okuyan başarılı ve dershaneye gitme imkânı olmayan 200 öğrencinin dershane masraflarını karşılamak yolu ile YGS ve LYS hazırlık kursları ile yükseköğrenime girişlerini sağlamak olduğunu söyledi.

Ekineker: “Projenin sonunda üniversiteye daha çok öğrenci yerleştirilerek ilimizin adından söz ettirmesi sağlanacak ve hedeflenen başarı düzeyine ulaşılmış olacaktır. Projenin sonunda YGS ve LYS hazırlık eğitimi alan öğrencilerin bir yükseköğrenim programına yerleşmeleri ile proje hedefine ulaşacaktır” dedi.

Proje Koordinatörü Ekineker: “Samimiyeti ve güler yüzüyle öğrencilerimize moral olan, sınav öncesi öğrencileri yalnız bırakmayan, varlığı ile destek olan Sayın Valimize teşriflerinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğrenciler adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bilim Koleji Eğitim Uzmanı ve Psikolojik Danışman Ferhat Dalaman, sınav öncesi yaşanan kaygılar ve stresle baş etme yolları ile ilgili öğrencilere çeşitli bilgiler verdi.

Dalaman, YGS sınav sistemi, puan türleri, sınavda yapılması gerekenler, ailelerin tutum ve davranışları üzerinde durdu.

Seminer öğrencilerin sınavla ilgili kafalarını meşgul eden bazı soruları sormaları ve uzmanın cevaplandırılması ile sona erdi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, program sonunda öğrencilerle sohbet edip başarı temennisinde bulunduktan sonra programdan ayrıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
21.01.2026
13:28
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bayraktar; 'Basın emekçilerinin sağlık alanında avantajlı hizmetler almasına katkı sunmak, Bingöl Basın Konseyi olarak en değerli sorumluluklarımızdan biridir. DEVA Diş Kliniği ile yapılan bu iş birliğinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın