KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Aralık 2025 Pazar
°C

‘Sınıflarımız okuma salonlarımız’ projesine start verildi

Bingöl Valiliği koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Sınıflarımız okuma salonlarımız’ projesine start verildi.

‘Sınıflarımız okuma salonlarımız’ projesine start verildi
05 KASIM 2011 CUMARTESİ 02:09
0
1846
1
AA aa

Bingöl merkez ilçedeki tüm ilk ve ortaöğretim okulları ile bu okullara bağlı pansiyonlardaki öğrencileri kapsayan okul kütüphanelerinin, sınıf kitaplıklarının zenginleştirilmesi, daha etkin kullanılması ile okullarda her gün ilk dersin ilk 20 dakikasında kitap okuma saati faaliyetinin gerçekleştirilmesi ve en çok kitap okuyan öğrencilerin ödüllendirilmesine yönelik “Sınıflarımız okuma salonlarımız” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Dün saat 14.00'da Fen Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, kurum amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Projenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, “Ülkemizde ekonomik, sosyal ve siyasal alanda önemli gelişmeler olmasına rağmen kitap, dergi, gazete okuma ve önemi konusunda hala problemlerimiz devam etmektedir. Bu sorunu çözecek olan kişiler ise sadece kitap okuma alışkanlığını kazanan gençler olacaktır. “ağaç yaşken eğilir” atasözünü tersine çevirerek “Ağaç yaşken düzelir” demek daha doğru olur. Çocuklarımızı ve gençlerimizi eğmek yerine düzeltmek lazım. İnsanlar bir toplum yani sosyal çevre içerisinde yaşamaktadır. Bizler yaşamımızı, meslek hayatımızı, öğretim hayatımızı sürdürüyoruz, iletişimde bulunuyoruz. Bizim başarımızın ölçüsü toplumun onu beğenmesiyle ölçülecektir. Bu nedenle sosyal çevrenin tanınması ve beklentilerinin bilinmesi başarılı olmamızı etkileyecektir. Sosyal çevreyi ve insanları tanımanın en kısa yolu okumaktır. Okuma alışkanlığı bizi mezara kadar bırakmayacaktır. Kişi çok zengin olabilir, çok güzel bir işi ve ailesi olabilir. Bunlar elinden uçup gidebilir. Okumanın kazandırdığı itibar, bilgi ise kişiyi hiçbir zaman kendisine bırakmayacaktır. Kitap okumanın en önemli faydası hiç kuşkusuz insanın kendini tanımasını sağlamasıdır. Okuyan insan hangi alanda başarılı olacağını, hangi alanın onun kişilik yapısına uygun olduğunu tespit edebilir. Dünyanın en zeki insanı olarak kabul edilen ve Nobel ödülü Sahibi olan Einstein üniversite mezunu değildi. Onu başarılı yapan okuma alışkanlığıydı. Kendimizi tanıyarak Hayatta başarılı olabilmenin en önemli yolu okumaktır. Her kötülüğün başı cahilliktir. Cahillikten kurtulup düşünen insan olmanın yolu da hiç kuşkusuz okumaktan geçmektedir” dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ ise yaptığı konuşmada, “Projenin 15 Kasım 2011 ile 29 Haziran 2012 tarihleri arasında uygulanacak olan bu projeyle öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması açık ve etkili düşünebilme, yazabilme ve problem çözme becerisinin kazandırılması okuma kültürüne sahip düşünen ve araştıran bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

Program Vali Güvençer'in TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi idareci, öğrencilerine ve tüm katılımcılara proje kapsamında birer kitap hediye etmesiyle son buldu.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
SAİD (@Misafir_7126)
10 Kasım 2011 Perşembe 20:03
UYGULAMA AÇISINDAN ÇOK ZOR VE DERSLERİN İŞLENİŞİNİ AKSATAN BİR PROJEDİR. ZARARI FAYDASINDAN ÇOK OLACAKTIR. YANI EĞİTİM VE ÖĞRENCİLER ZARAR EDECEKLER, PROJE SAHİBİ KAR EDECEKTİR. HER GÜN BİN DERSİ İŞLEMEMEK , HAFTADA BEŞ SAAT DERS DEMEK HAFTANIN BİR GÜNÜ DEMEKTİR.BU GÜNE KADAR HAFTANIN BEŞ GÜNÜ DERS YAPTIĞIMIZ HALDE PROGRAMI BİTİREMEDİĞİMİZ HALDE DÖRT GÜNDE PROGRAMIN BEŞTE BİRİNİ İŞLEYEMEYECEĞİZ DEMEKTİR. ÖNERİM SAYIN VALİMİZ BU PROJEYİ UYGULAMAKTAN VAZGEÇSE HAYIRLI BİR İŞ İŞLEMİŞ OLUR.
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
07.12.2025
02:27
Bingöl`de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bingöl'de bir öğretmenin köy okuluna yürek ısıtan dokunuşu
Bir öğretmenin sevgisiyle değişen dört hayat. Şeyma öğretmen, sevgisi ve emeğiyle köy okulunu yalnızca bir derslik değil, güven veren sıcak bir yuva haline getiriyor.
07.12.2025
02:26
12 Bingölspor farkı 12`ye çıkardı
12 Bingölspor farkı 12'ye çıkardı
Evinde ağırladığı en yakın takipçisi Niğde Belediyespor'u tek golle geçen temsilcimiz 12Bingölspor, yeni kadrosunun enerjisiyle puan farkını 12'ye çıkararak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.
07.12.2025
02:25
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl ve çevre iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yüksek kesimlerde ise yoğun kar ile daha düşük rakımlarda da karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.
07.12.2025
02:23
Bingöl`ün Kent Meydanı Açıldı
Bingöl'ün Kent Meydanı Açıldı
Hizmete sunulan Kent Meydanını 'şehrin kimliğini yenileyen stratejik bir yatırım' olarak nitelendirerek, yeni alanın şehrin sosyal ve kültürel hayatına güç katacağını vurgulayan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, meydanın Bingöl için yalnızca bir çevre düzenlemesi değil, uzun soluklu bir şehir vizyonu olduğunun altını çizerek: 'Kent Meydanı, birlik, irade ve kararlılıkla ortaya çıkan bir şehrin eseridir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın