KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Sinyalizasyon yok, yaya geçidi yapılıyor!

Yaya geçici çizgileri çizilmesinin çözüm olmadığı vurgulanırken, hız kesici ya da sinyalizasyon sistemi kurulmadığı sürece birçok sürücünün yaya geçit çizgilerini dikkate almayacağının altı çizildi.

Sinyalizasyon yok, yaya geçidi yapılıyor!
17 EYLÜL 2012 PAZARTESİ 00:53
0
3459
0
AA aa

Karayolları ekipleri, Genç ilçe merkezindeki okulların önlerine ‘yaya geçidi' çizgileri çizdi. Çalışmanın ilçe merkezindeki kazaların önlenmesi için yeterli olmayacağını belirten vatandaşlar ise ilçe merkezindeki kavşak noktalara ‘sinyalizasyon' çalışması yapılıp bu alanların trafik ekiplerince denetlenmesi gerektiği yönünde görüş belirtiyor.

Karayolları ekipleri tarafından ilçe merkezindeki okulların önlerine çizilen yaya geçitlerinin kazaların önlenmesi açısından yeterli olmadığını düşünen vatandaşlar, yetkililerin başka tedbirler alması gerektiğini belirtip şu yönde görüş belirttiler: “Sürücülerin yaya geçitlerinde daha dikkatli olmaları ve yayaların karşıdan karşıya daha güvenli geçmeleri için yapılan yaya çizgileri önemli, ancak bunlar duyarsız sürücüleri caydırmak yâda dikkatlerini çekmek için kesinlikle yeterli değildir. Genç ilçe merkezinin en büyük caddesi olan Cumhuriyet caddesinde yaklaşık 3-4 kavşak noktası var. Bu kavşak noktalarında sık sık maddi hasarlı trafik kazaları meydana gelmekte ve bu kazalardan bazıları ise ölümle sonuçlanmakta. Bu alanlarda kazaların önlenmesi için hız kesici kasislerin konulması yâda trafik ışıklarının konulması lazım ve bu ışıkların bulunduğu yerlerde de trafik ekiplerinin sık sık denetim yapması lazım. Yoksa duyarsız hiçbir sürücü bu uygulamaya aldırış etmez ve ilçemizde görmeye alışkın olduğumuz trafik kazalarını da sık sık görmeye devam edeceğiz” şeklinde eleştirdiler.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın