KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Sistem, eğitim yılına yaralı girdi

Eğitim sisteminin 2014-2105 eğitim öğretim yılına ağır yaralı olarak girdiğini ifade eden Çelik: “TEOG’da yerleştirmeleri tamamlayamayan, öğretmen atamalarını vaktinde yapamayan Milli Eğitim Bakanlığı, yaşanan onca kargaşa ve kaosun ötesinde, okullarımızı fiziki imkânlar açısından da adeta yokluğa mahkûm etmiştir” dedi.

Sistem, eğitim yılına yaralı girdi
25 EYLÜL 2014 PERŞEMBE 06:22
0
1867
0
AA aa

Bingöl Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Zekeriya Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı uygulamalarına yönelik basın açıklaması yaptı.

Çelik: “Bakanlığın tutumundan öyle anlaşılıyor ki, bu problemler kısa vadede çözülmek şöyle dursun daha da derinleşme, çözümü giderek zorlaşan sorunlar yumağına dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemde eğitimin milli olma özelliğini zedeleyecek uygulamalara imza attığını savunan Çelik: “Milli eğitim sistemimiz, planlı ve sistematik olarak; toplumdaki tüm kesim, görüş ve anlayışların üzerinde ve tümünü kuşatıp kucaklayan bir anlayıştan uzaklaştırılarak, sadece siyasi iktidarca makbul sayılan tek tipçi bir anlayışla siyasallaştırılmaktadır. Siyasi irade, Bakanlığın tüm kademelerinde ve okullarımızda, partizan bir anlayışla hareket ederek siyasal ve sendikal kadrolaşmaya gitmektedir. Aktif Eğitim-Sen olarak bu yöndeki tüm uygulamalara ‘hayır' diyoruz” dedi.

“KAMU ÇALIŞANLARINA YÖNELİK FİŞLEMELERE HAYIR!”

Siyasi iktidarın, bir yandan haksız bir şekilde okullarda siyasi, sendikal kadrolaşma politikaları uygularken diğer yandan da beğenmediği, hoşuna gitmeyen veya rahatsız olduğu görüşlere yönelik fişlemeler yaptığını ileri süren Çelik: “Bu konuda son dönemde binlerce kamu çalışanının inançları, dünya görüşleri, siyasi veya sosyal aidiyetleri nedeniyle hukuksuz olarak fişlendikleri ortaya çıkmıştır. Bölücü, ayrıştırıcı, ötekileştirici, insanları birbirine düşürmeye, toplumsal barışı, kardeşliği, birliği, beraberliği, çalışma barışını bozucu, siyasi iktidarın kendi keyfine göre belirlediği standartlara uymayanları kamudan tasfiye etmeyi amaçlayan bu fişlemelerin tamamı hukuksuzdur ve suçtur. İnancı, görüşü, aidiyeti ne olursa olsun herkes birinci sınıf vatandaştır. Bununla birlikte hukuk devletinde “Suçluluğu bağımsız mahkemelerce ispatlanmadıkça herkes masumdur” ilkesi gereği, hiç kimse haklarından mahrum bırakılamaz, fişlenemez, dışlanamaz, kamu görevlerinden mahrum edilemez” şeklinde konuştu.

“HUKUKSUZ TASFİYELERE HAYIR!”

Tasfiye amaçlı son dönemde yaşanan hukuksuz uygulamaların en açık örneğini, 4 yılını dolduran okul müdürlerinin yeniden görevlendirilmesinde yaşandığını kaydeden Çelik, şöyle konuştu: “Bakanlık önce okul müdürlerimizin sınavla elde ettikleri idarecilik hakkını MEB yasasını değiştirerek hukuksuz bir şekilde ellerinden aldı. Ardından da onları hiçbir objektif kriterin bulunmadığı, siyasi ve ideolojik tercihlerin ön planda olduğu bir değerlendirme sistemine tabi tuttu. Öğrenci, veli ve öğretmen değerlendirmelerinin yandaş sendikanın işaretiyle siyasi iktidar tarafından son anda atanan şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri eliyle bypass edildiği puanlama sonucunda, binlerce tecrübeli, donanımlı, liyakatli okul müdürü tasfiye edildi. 16 bin okul müdüründen sadece 9 bini görevinde kaldı. Bu görevde kalan müdürlerin ise yüzde 81'i yandaş sendikaya mensup. İktidarın boşalan müdürlüklere de, aynı şekilde kendi yandaşlarını müdür olarak görevlendireceğini tahmin etmek herhalde müneccimlik olmayacaktır” dedi.

Öğretmenleri endişelendiren bir başka uygulamanın rotasyon olduğunu kaydeden Çelik, ön hazırlığı ve planlaması iyi yapılmayan bir rotasyonun, öğretmen ve ailelerinin hayatlarını alt-üst edeceğini söyledi.

Eğitim sisteminin 2014-2105 eğitim öğretim yılına ağır yaralı olarak girdiğini ileri süren Çelik: “TEOG'da yerleştirmeleri tamamlayamayan, öğretmen atamalarını vaktinde yapamayan Milli Eğitim Bakanlığı, yaşanan onca kargaşa ve kaosun ötesinde, okullarımızı fiziki imkanlar açısından da adeta yokluğa mahkum etmiştir” dedi.

Çelik: “Bakanlık, fişleme, tasfiye, kadrolaşma vb. illegal faaliyetleri biran önce terk etmeli ve asli görevi olan eğitim-öğretime yönelmelidir. Biz çözüm odaklı bir sendika olarak söz konusu bütün konuların aktif ve teyakkuz halinde takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu hususta duyarlılık sahibi herkesi ve kamuoyunu ortak doğrularda ve çözümü hedefleyen yapıcı çalışmalarımızda iş birliği yapmaya davet ediyor ve birilerinin yasal sorumluluklarını yerine getirmemelerine inat, Aktif Eğitimciler olarak, devletimize, milletimize, eğitim sistemimize ve öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızın gereği olarak aralıksız çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2025
18:26
Bingöl`de engelliler eyleme hazırlanıyor!
Bingöl'de engelliler eyleme hazırlanıyor!
'Engellilerin ulaşım hakkı engellenemez!' diyen Korkutata: 'Tüm halkımızı, siyasi partilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, meslek odalarımızı ve basın mensuplarını dayanışmaya davet ediyoruz' çağrısında bulundu.
11.06.2025
17:47
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil kanala düştü. 1 çocuk yaralandı.
11.06.2025
16:15
Bingöl`de bu yoğurtları organik diye halka yedirecektiler!
Bingöl'de bu yoğurtları organik diye halka yedirecektiler!
Bingöl'de bir gıda toptancısında yapılan denetimde son tüketim tarihleri silinmiş 1 ton 700 kilo yoğurt ile tarihi geçmiş 100 kilo peynir ele geçirildi. Denetim sırasında ekiplere yönelik sözlü ve fiziki saldırı için savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.
11.06.2025
16:14
İşini kuracak engellilere 580 Bin TL hibe desteği
İşini kuracak engellilere 580 Bin TL hibe desteği
Başvuruların 27 Haziran 2025'te sona ereceğini belirten Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata, engelli bireylerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini vurguladı.
11.06.2025
16:14
Bingöl`de kenevir ve kaçak tütün ele geçirildi
Bingöl'de kenevir ve kaçak tütün ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmalarda 700 kök kenevir bitkisi ve 20 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi.
11.06.2025
16:12
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın