KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Kasım 2025 Cumartesi
°C

Sivan Dut Pekmezi için protokol imzalandı

Bingöl Üniversitesi, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı.

Sivan Dut Pekmezi için protokol imzalandı
09 EYLÜL 2021 PERŞEMBE 16:28
14
1843
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Coğrafi İşaret Belgesi alan Sivan Dut Pekmezi ve Sivan Dut Pekmezi ürünlerinin Bingöl Üniversitesinde yapılacak analizleri ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

Üç kurum arasında yapılan iş birliği protokolünün imzaları Rektörümüz Prof. İbrahim Çapak, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas tarafından atıldı.

İmzalanan protokol ile Coğrafi İşaret Belgesi alan Sivan Dut Pekmezi ve Sivan Dut Pekmezi ürünlerinin üniversitemiz bünyesinde yapılacak olan analizlerinin gerçekleştirilmesinde analiz ve danışmanlık hizmetleri, araştırma ve ürün geliştirme çalışmaları iş birliği ile ortak projeler ve girişimlerle ilgili esaslar belirlendi.

“Elimizi Taşın Altına Koymaya Hazırız”

İş birliği protokolü ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak; “Atılan imzaların ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu protokol ile birlikte Coğrafi İşaret Belgesi alan Sivan Dut Pekmezinden elde edilecek ürünlerin analizleri yapılarak, daha kaliteli ve daha farklı ürünler elde etmek adına atılmış bir adımdır. Sivan Dut Pekmezi ile ilgili her türlü analiz, yeni ürün geliştirme çalışmaları ile araştırmalarda İlimizin ve Sivan Dut Pekmezinin tanıtımı noktasında Bingöl Üniversitesi olarak yapılması gereken her şey için elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın