Yaşlıların göz ardı edilmesinden yola çıkıp anne babaların evlatlarına sitemini konu edinen Anne Aşkı 'Evina Dayikê' adlı eserine klip çeken Şivan Serhed: 'İnsanın ilk aşkıdır anne, insanın ilk sığınağıdır baba... Hizmetimizden, saygımızdan, sevgimizden merhametimizden, hürmetimizden mahrum etmeyelim onları' dedi.
Bingöllü ses sanatçısı Şivan Serhed, yeni albümündeki eseri Evina Dayikê için kameralar karşısına geçti. Profesyonel çekimlerin ardından sosyal medya platformlarında yayınlanan kliple ilgili görüşleri alınan Şivan Serhed, farkındalık oluşması için yaşlılar üzerine bestelediği yeni eserinin konusunu “Yaşlı Anne Babalarımızın her zaman şefkate, merhamete, ilgi alakaya muhtaç olduğu hakikatine bir kez daha vurgu yapmak istedim” sözleriyle özetledi.
“ANNE AŞK, BABA SIĞINAKTIR”
Günümüzde modernizm etkisiyle insanların kendilerine farklı bir yaşam benimsediğini, aile bağlarının zayıfladığını, anne babaya hürmetin giderek yitirildiğini, hal hatır sorulmadığını ve beklenen ilginin gösterilmediğini anlatan Şivan Serhed: “Yaşlılarımızı sormak, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve yanlarında bulunmak görev olmaktan çıkıp zahmete dönüşmüş maalesef. Oysa daha çocukluğumuzdan itibaren hastalansak anne babamız başımızda bekler, onlar yemez yedirir, giymez giydirir. Evlenene kadar değil, evlendikten sonra da her sıkıntında anne baban yanındadır. Anne insana ilk nimeti ilk yiyeceği verendir, ölene kadar onun o ak kutsal sütüne muhtacız. Baba insanın ilk emeğidir ilk servetidir, ölene kadar onun verdiği o güç ve kuvvet ile ayakta kalıyoruz. Ama evlatlar aynı duyarlılıkta mı? Maalesef. Anne baba yaşlanınca ihmal ediyor, sevgimizi, merhametimizi, şefkatimizi esirgiyoruz. Onların değerini bir daha anlamamız ve bir farkındalık olsun diye bu eseri yaptım. Onlara ne kadar şiir, klam, türkü, şarkı yazsak da asla yeterli gelmez. Onlara olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Hizmetimizden, saygımızdan, sevgimizden merhametimizden, hürmetimizden mahrum etmeyelim onları” dedi.
@Misafir Kullanıcı Çok teşekkürler onure ettiniz, o sizin yüreğinizin güzelliği, Rabbım bana onlara hizmet etmeyi nasip etmedi Allah rahmet eylesin Anne Babalarımızın, hayatta olanların o kutsal ellerinden öpüyorum .
Bingöl Belediyesi'nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan iftar sofralarımızda hemşehrilerimizle aynı ekmeği paylaşmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2026
02:00
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel iş birliği protokolü kapsamında 3 milyon TL bütçeyle 10 ortak Ar-Ge projesi hayata geçirilecek. Üniversite-sanayi odaklı projelerle hem bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hem de uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın üretilmesi hedefleniyor.
20.02.2026
01:59
Genç için 'Mesleki Eğitim Kampüsü' önerisi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan strateji raporunda, artan okul terkleri ve sosyal risklere karşı ilçeye müstakil bir Meslek Lisesi ile üretim odaklı 'Mesleki Eğitim Kampüsü' kurulması önerildi. Modelin, gençleri hem istihdama hem de toplumsal hayata güçlü şekilde kazandırması hedefleniyor. Rapor, ilgili makamlara sunuldu.
Bingöl'den 557 bin TL'nin aktarıldığı olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çekilişe katılım bahanesiyle para talep eden şüphelilerin, vatandaşlardan topladıkları paraları farklı banka hesaplarına yönlendirdiği tespit edildi.
20.02.2026
01:57
Yayladere'de iki metreyi bulan karla mücadele
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor.
20.02.2026
01:56
Bingöl'de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın