KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Sivasspor nereden koşuyor?

Sivasspor takımının en genci 16, en yaşlısı ise 31 yaşında. Takımın genç ve çalışkan kadrosu, kısıtlı imkanlarına rağmen bu sezon ligde önemli başarılara imza atıyor. Takımın en büyük destekçisi ise Sivas halkı.

Sivasspor nereden koşuyor?
14 ARALIK 2007 CUMA 13:02
0
1120
0
AA aa
Sivasspor'un daha 1 yıl öncesine kadar idman yapabileceği iyi bir tesisi bile yoktu. Kısıtlı imkanlarına rağmen yılmadan çalıştılar. Sivasspor artık 37 maçta 24 galibiyet almış, Süper Lig'de zirveye oturmuş bir takım.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Ben geldiğimde tesislerde bırakın insan yatmasını yani o kadar kötü bir yerdi, halıları eski, ıslak, kokudan durulmayacak bir yerdi. Tesis olarak da çok kötüydü" dedi.

Birçok kesimin maddi desteğiyle Sivasspor çok sayıda zorluğu geride bıraktı. Ancak bir Anadolu takımı olarak hala en büyük sıkıntısı parasızlık.

Uygun, "Roberto Carlos'un aldığı para bizim 1 yıllık bütçemize eş. Bizim futbolcularımıza borçlarımız var. Para almayacaksınız desem almazlar" diye konuştu.

Sivassporlu futbolcu Musa Aydın, "Çok iyi bir arkadaşlığımız var. Bu arkadaşlık da bir çok şeyi unutturuyor. 15 maç başı para alamadık" ifadesini kullandı.

4.5 yıl önce futbolcu olarak geldiği Sivasspor'un önce menajerliğini, sonra da takımın teknik direktörlüğünü üstlenen Bülent Uygun, mütevazı odasında başarının sırrını 'özveri' olarak özetliyor.

Sivasspor'un yükselişi Sivaslıları da etkilemiş. Artık her yerde kulübün başarısı konuşuluyor. Sivasspor denince akan sular duruyor.

Devreyi lider kapatabilir

Sivasspor ilk yarının son iki haftasında da rakiplerine yenilmezse, devreyi lider kapatarak bir ilke imza atacak. Başarısına rağmen takımla ilgil haberler ulusal spor basınında fazla yer almıyor.

Sivassporlu futbolcu Mohammed Ali Kurtuluş, "Ben idmana çıkıyorum, idmana gelen gazeteci bir tek sizsiniz. Allah razı olsun. Bizim futbol takımımızın ayaklarının yerden kesilmesini önleyen bir durum bu şimdilik" dedi.

'Asker' lakaplı teknik direktör Bülent Uygun'un yaş ortalaması 24 olan futbolcularının disiplinli yaşamasını sağlamak için bulduğu yöntem bir hayli ilginç.

Uygun, "Büfelerin hepsini dolaştım. Benim futbolcum herhangi bir şey alırsa benim haberim olsun dedim. Havavalanına inen biri varsa onu da bilirdim" şeklinde konuştu.

Sivas'ın futbolcuları kısıtlı bütçe ve kadrolarıyla ligin zirvesinden milyon dolarlık takımlara tepeden bakıyorlar. Sessiz sedasız geldikleri bu yerde gösterdikleri inanç ve özveri ile 38 yıllık geçmişlerine bir tarih yazıyorlar.



Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın