KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Sıvat dağıtımı tamamlandı

DAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2015-2016 yıllarında yapılan çalışmalarla 19 bin adet sac ve beton sıvatın dağıtıldığını söyledi.

Sıvat dağıtımı tamamlandı
02 KASIM 2016 ÇARŞAMBA 00:24
0
2027
0
AA aa

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının “Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında,  bölgede meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda,  büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla, 2016 yılında, finansmanının tamamı DAP İdaresi tarafından karşılanarak yaptırılan 9 bin 960 adet sac ve prefabrik beton sıvatın dağıtımı tamamlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, bölgede hayvancılığı daha verimli kılmak, kırsal alanda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla, bu yıl 5 bin 850 adet sac, 4 bin 110 adet beton olmak üzere toplam 9 bin 960 adet sıvatın köy ve meralardaki hayvan yetiştiricilerine dağıtıldığını söyledi. 

Başkan Demir, “Meranın durumuna göre beton mu, sac mı hangisi tercih edilecekse onun kullanılmasını istedik. Bunun için hem sac hem de beton sıvat yaptırdık. Ayrıca, bu yıl dağıtılan beton sıvatlarda içerisine daha fazla su alacak şekilde revizyon yapıldı. Geçtiğimiz yıl, ilk etapta, toplam 9 bin 30 adet sac ve beton sıvat bölge illerine dağıtıldı. Bu yıl sıvatların dağıtımına ise Ağustos ayında başlandı. Böylece 2 yılda, DAP İdaresine bağlı 15 ilin ilçe, köy ve meralarına toplam da 19 bin adet sıvat dağıtılmış oldu” dedi.

Türkiye'nin en büyük meralarının DAP Bölgesinde olduğunu ve burada yaşayan nüfusun büyük bölümünün de geçimini hayvancılık yaparak sağladığına dikkat çeken Başkan Demir, meralardaki hayvanların su ihtiyacını karşılama konusundaki sıkıntıdan dolayı böyle bir çalışma başlattıklarını ve illerden gelen yoğun talep üzerine söz konusu uygulamaya bu yıl da devam ettiklerini söyledi. Meraların, hayvanların beslenmesindeki önemine vurgu yapan Başkan Demir, “Hayvanların merada otlatılması önemlidir. Çünkü kaba yemi ucuza mal etmiş olursunuz. Ancak, temiz, sağlıklı ve kolay erişilebilir su, hayvanların verimlerinde ve hastalıklardan korunmalarında beslenmeleri kadar önemlidir” şeklinde konuştu.

İdareye bağlı 15 il, 130 ilçe ve 7 bini aşkın köye hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Demir, Bölgenin var olan potansiyelini harekete geçirmek için özellikle tarım ve hayvancılığa odaklandıklarını söyledi. Başkan Demir, “Doğduğu yerde doyan ve uğraştığı işten kazandığı için zevk alan bir üretim modeli kalkınmanın birinci faktörüdür” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
16.10.2026
15:25
Bingöl`de çaldılar, Iğdır`da yakalandılar!
Bingöl'de çaldılar, Iğdır'da yakalandılar!
Bingöl'de bir tekstil iş yerinden çalınan yaklaşık 2,5-3 milyon TL değerindeki halı, yorgan, kumaş ve havlular Iğdır'da ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
16.10.2026
15:15
Bingöl`ün Eylül konut satışı belli oldu
Bingöl'ün Eylül konut satışı belli oldu
Türkiye genelinde toplam konut satışlarının yüzde 36,2'sini ilk el, yüzde 63,8'ini ise ikinci el konutlar oluşturdu. Bölgede en çok konut satılan il Elâzığ olurken, Bingöl üçüncü sırada yer aldı.
16.10.2026
13:51
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Alimoğlu yeniden TASKK Genel Başkan Yardımcısı oldu
Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Ekber Alimoğlu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda üst üste dördüncü dönem yönetim kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından yeniden genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın