KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

Siyasetin yapılış gerekçesi bireysel çıkarları engellemek olmalıdır

Bingöl Kalkınma Merkezi Başkanı Doğan Karasu, siyasetin yapılış gerekçesinin bireysel çıkarları engellemek, kaynakları toplumsal yarara dönüştürmektir olması gerektiğini söyledi.

Siyasetin yapılış gerekçesi bireysel çıkarları engellemek olmalıdır
30 OCAK 2009 CUMA 10:55
0
1740
0
AA aa
Siyasetin yapılış gerekçelerinin iki ayaktan oluştuğunu vurgulayan Karasu; birincisinin siyaset sosyal sınıfların iktidar mücadelesi olduğunu belirterek; “Altyapısı olmadığı için bu kuralın özelde bizde, genelde de ülkede işlediğini söyleyemeyiz. İkincisi, bireysel çıkarları engellemek, kaynakları toplumsal yarara dönüştürmektir. Biz ikincisini gerçekleştirmek için siyasete talip olduk. Siyaseti rasyonel temelde yapmaya çalıştık. Yeni bir siyaset tarzını denedik” dedi.Siyasetin hizmet aracı olduğunu düşünen, siyasetten beslenmeyen, dürüst, şeffaf, temiz, ilkeli siyaseti düşünen insanların bu mesajı aldığını ifade eden Karasu: “Gittiğimiz tüm toplumsal kesimlere: ‘Hiçbir şahsi beklentiniz olmasın, tam tersine bu kente ne katabilirim şeklinde düşünün.  Bu şehir hepimizin, bu kaynaklar daha doğmamış çocukların bile hak sahibi olduğu kaynaklardır. Kaynakları sizlerin denetimine açacağız, cebinizdeki parayı bilip tanıdığınız gibi belediye kaynaklarını da bileceksiniz. Gelenekçi siyasetin oluşturduğu kültürü, vesayetçi anlayışı değiştirmeden Bingöl'ün hiçbir sorununu çözemeyiz' dedik. Siyasetin hizmet aracı olduğunu düşünen, siyasetten beslenmeyen, dürüst, şeffaf, temiz, ilkeli siyaseti düşünen insanlar bu mesajı aldı. Bu seçime katılmamızın en önemli nedenlerinden birisi de buydu” şeklinde konuştu.
Siyaset omurgasını oluşturan, feodal kültürün geleneksel karakterini revize etmeye çalıştıklarını belirten Karasu, “Aşiret lideri seçmiyoruz, bölge temsilcisi seçmiyoruz, bu kentin tüm duyarlılıklarına sahip çıkacak, kaynaklarını doğru kullanacak, hesap verecek, kente hizmet sunacak, şaibelerden uzak yönetici seçiyoruz' düşüncesi önemli oranda destek bulmuştur. Bu da Bingöl için bir kazanımdır. Cenazede ve düğünlerde bir araya geliyoruz. Bizi ilgilendiren temel konularda bir araya gelme kültürümüz zayıftır. Oysa bir araya gelme kültürümüzü geliştiremezsek kökleşmiş sorunlarımızı çözemeyiz, düşüncesini yaymayı hedeflemiştik. Proje, program, ekip, geniş bir toplumsal mutabakatla çalışmaya koyulduk. Bu yönde bir kültürün oluşmasına katkı sunmaya çalıştık. Düşündüğümüz hususların tümünü rapor şeklinde not ettik. Kamuoyu ile paylaştık. Bir vesileyle siyasetle ilgilenmemiş ama, siyasete yeni bir vizyon sağlayabilecek yetişmiş insanlarımız sorumluluk alsın istedik”

Bingöl Haber12
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
05.10.2026
21:53
Bingöl`de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üretiminin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla üreticilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Proje kapsamında hem tarımsal mekanizasyon desteği sağlandı hem de 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında üreticilerin sertifikasyon giderleri karşılandı.
05.10.2026
21:52
Sigortada yeni dönem başladı
Sigortada yeni dönem başladı
Kaza sonrası en çok merak edilen bilgiler artık tek bir platform üzerinden görülebilecek. Yeni uygulamayla sigorta işlemlerine ilişkin birçok detaya e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
05.10.2026
21:50
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren hesap başladı. Yeniden Değerleme Oranı'nın yaklaşık yüzde 28 olması halinde araç muayene ve egzoz ölçüm ücretlerinde ciddi artış yaşanacak.
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın