KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Siyasi istikrar başarının anahtar unsurudur

Kalkınma Bakan Cevdet Yılmaz, siyasi istikrar ve halkın yönetime güveninin başarının ''anahtar'' unsuru olduğunu söyledi.

Siyasi istikrar başarının anahtar unsurudur
17 OCAK 2012 SALI 19:28
0
1818
0
AA aa

Kalkınma Bakan Yılmaz, SETA Vakfı'nca Türkiye'de konuk edilen Mısır Kahire Amerikan Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü yüksek lisans öğrencilerini kabul etti.

Kabuldeki konuşmasında Mısır'da önemli bir değişim sürecinin yaşandığını ve kendilerinin de bu süreci heyecanla takip ettiklerini dile getiren Bakan Yılmaz, Mısır'ın tarihi ağırlığa sahip büyük bir ülke olduğunu belirtti. Mısır için geleceğe dönük büyük ümitler beslediklerini ifade eden Bakan Yılmaz, bu ülkedeki gelişmelerin sadece Mısır'ı değil herkesi, tüm bölgeyi ilgilendirdiğini belirtti.

Mısır'da ''halka dayalı bir yönetimin oluşmaya başlamasını'' takdir ettiklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, Mısır'ın geleceğini temelde bunun şekillendireceğini, bundan sonraki yönetimlerin, halkın talep ve beklentilerini, ihtiyaçlarını dikkate alarak ülkeyi yöneteceklerini söyledi. Bunun da kalkınma, refah ve sosyal politikaları ön plana çıkaracağını belirten Bakan Yılmaz, Türkiye'nin de son 10 yılda büyük bir tecrübe yaşadığını kaydetti.

Siyasi istikrar ve halkın yönetime güveninin başarının anahtar unsuru olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, bu olduğu zaman birçok şeyin kendiliğinden olumlu yönde geliştiğini belirtti.

Siyasi istikrar ve güvenin yanı sıra belli yapısal reformların da hayata geçirilmesi gerektiğini anlatan Bakan Yılmaz, bu reformların iyi planlanması, birbirleriyle iyi ilişkilendirilmesi ve zamanlamasının da doğru yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin 2002 yılında 230 milyar dolar olan GSYİH'nın bugün 800 milyar dolara ulaştığını, kişi başına gelir 3 bin 500 dolar iken bugün 10 bin doları aştığını belirten Bakan Yılmaz, bu başarının elde edilmesinde demokrasi ile ekonomiyi bir arada götürmelerinin büyük etkisi olduğunu ifade etti.

2002'de hazırladıkları Acil Eylem Planı ve sonraki tüm eylem planları ve seçim beyannamelerinin 4 temel unsur üzerine şekillendiğini dile getiren Bakan Yılmaz, bunların, ''demokrasi ve hukuk reformu'', ''ekonomik büyüme'', ''sosyal politikalar'' ve ''dış politika'' olduğunu anlattı. Bu başlıklarda yürüttükleri politikalar hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, aslında işin esasının ''zihniyet değişimi'' olduğunu söyledi.

Bütün politikalarının devleti değil insanı merkeze alan bir zihniyetle şekillendirildiğini bildiren SayınBakan, bu konulardaki bütün tecrübelerini Mısır halkıyla paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

''Mısır'da olacak her iyi şey bizim de iyiliğimizdir, biz böyle görüyoruz'' diyen SayınBakan, iki ülke bürokrasisi arasındaki ilişkileri de geliştireceklerini, hep birlikte daha iyiye gitmenin yollarını arayacaklarını söyledi.

Bu işler için Kalkınma Bakanlığı bünyesinde Kalkınma Araştırmaları Merkezi'ni kurduklarını dile getiren Bakan Yılmaz, Türkiye'nin kalkınma tecrübesini bu merkez aracılığıyla bölgedeki tüm ülkelerle, talep eden tüm ülkelerle paylaşacaklarını bildirdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın