KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Siyasi istikrar başarının anahtar unsurudur

Kalkınma Bakan Cevdet Yılmaz, siyasi istikrar ve halkın yönetime güveninin başarının ''anahtar'' unsuru olduğunu söyledi.

Siyasi istikrar başarının anahtar unsurudur
17 OCAK 2012 SALI 19:28
0
1332
0
AA aa

Kalkınma Bakan Yılmaz, SETA Vakfı'nca Türkiye'de konuk edilen Mısır Kahire Amerikan Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü yüksek lisans öğrencilerini kabul etti.

Kabuldeki konuşmasında Mısır'da önemli bir değişim sürecinin yaşandığını ve kendilerinin de bu süreci heyecanla takip ettiklerini dile getiren Bakan Yılmaz, Mısır'ın tarihi ağırlığa sahip büyük bir ülke olduğunu belirtti. Mısır için geleceğe dönük büyük ümitler beslediklerini ifade eden Bakan Yılmaz, bu ülkedeki gelişmelerin sadece Mısır'ı değil herkesi, tüm bölgeyi ilgilendirdiğini belirtti.

Mısır'da ''halka dayalı bir yönetimin oluşmaya başlamasını'' takdir ettiklerini vurgulayan Bakan Yılmaz, Mısır'ın geleceğini temelde bunun şekillendireceğini, bundan sonraki yönetimlerin, halkın talep ve beklentilerini, ihtiyaçlarını dikkate alarak ülkeyi yöneteceklerini söyledi. Bunun da kalkınma, refah ve sosyal politikaları ön plana çıkaracağını belirten Bakan Yılmaz, Türkiye'nin de son 10 yılda büyük bir tecrübe yaşadığını kaydetti.

Siyasi istikrar ve halkın yönetime güveninin başarının anahtar unsuru olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, bu olduğu zaman birçok şeyin kendiliğinden olumlu yönde geliştiğini belirtti.

Siyasi istikrar ve güvenin yanı sıra belli yapısal reformların da hayata geçirilmesi gerektiğini anlatan Bakan Yılmaz, bu reformların iyi planlanması, birbirleriyle iyi ilişkilendirilmesi ve zamanlamasının da doğru yapılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin 2002 yılında 230 milyar dolar olan GSYİH'nın bugün 800 milyar dolara ulaştığını, kişi başına gelir 3 bin 500 dolar iken bugün 10 bin doları aştığını belirten Bakan Yılmaz, bu başarının elde edilmesinde demokrasi ile ekonomiyi bir arada götürmelerinin büyük etkisi olduğunu ifade etti.

2002'de hazırladıkları Acil Eylem Planı ve sonraki tüm eylem planları ve seçim beyannamelerinin 4 temel unsur üzerine şekillendiğini dile getiren Bakan Yılmaz, bunların, ''demokrasi ve hukuk reformu'', ''ekonomik büyüme'', ''sosyal politikalar'' ve ''dış politika'' olduğunu anlattı. Bu başlıklarda yürüttükleri politikalar hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, aslında işin esasının ''zihniyet değişimi'' olduğunu söyledi.

Bütün politikalarının devleti değil insanı merkeze alan bir zihniyetle şekillendirildiğini bildiren SayınBakan, bu konulardaki bütün tecrübelerini Mısır halkıyla paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

''Mısır'da olacak her iyi şey bizim de iyiliğimizdir, biz böyle görüyoruz'' diyen SayınBakan, iki ülke bürokrasisi arasındaki ilişkileri de geliştireceklerini, hep birlikte daha iyiye gitmenin yollarını arayacaklarını söyledi.

Bu işler için Kalkınma Bakanlığı bünyesinde Kalkınma Araştırmaları Merkezi'ni kurduklarını dile getiren Bakan Yılmaz, Türkiye'nin kalkınma tecrübesini bu merkez aracılığıyla bölgedeki tüm ülkelerle, talep eden tüm ülkelerle paylaşacaklarını bildirdi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın