KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması

Bingöl'de İmam Hatip ortaokulları arasında Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması yapıldı.

Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması
27 NİSAN 2018 CUMA 00:52
0
2122
0
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Ilıcalar İmam Hatip Ortaokulu koordinesinde, kent geneli İmam Hatip Ortaokulları arası Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması yapıldı.

Bilgi yarışmasına İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Şube Müdürü Mehmet Arslan,  Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Yarışmaya ilişkin açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Engin, Hz. Peygamber'in hayatını anlatan Siyer-i Nebi Dersinin seçmeli olmasına rağmen öğrencilerin yarışmaya rağbet göstermesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Bunun sadece bilgi yarışması olmadığının altını çizen Engin, Hz. Muhammed'i bilmek, örnek almak, hayatını çocuklara öğretmede etkili ve faydalı bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Yarışma öncesi kısa bir konuşma yapan Şube Müdürümüz Mehmet Arslan; “Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması Geleneksel olarak yaptığımız bir yarışma. Bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız Peygamber Efendimizin hayatını öğrenci kardeşlerimizin bir nebze olsun öğrenmelerini, anlamalarını ve yaşamalarını sağlamaktır. Bu sınavın kaybedeni olmayacaktır, sizler içinde olmasın çünkü sizler burada peygamberimizin hayatını öğrendiniz, öğrenmeye çalıştınız bu açıdan hepinizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

İl geneli 20 ortaokulun katıldığı bilgi yarışmasında 15 soru soruldu. Yarışma sonunda eşitliğin bozulmaması üzerine yedek sorulara geçildi, yedek sorularda da eşitlik bozulmayınca yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncülerini belirlemek için kura çekilerek ile belirlendi. Çekilen kura sonucunda 15 Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu birinci, Ilıcalar İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Solhan Yenibaşak  İmam-Hatip Ortaokulu üçüncü oldu.

Birinci olan okul öğrencilerine çeyrek altın, ikinci ve üçüncü olan okula hediye çeki ve plaket hediye edildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın