KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Siyonistler darbe çağrısı yaptı

AKP´nin tek başına iktidar olması, İsrail´de yayınlanan Jerusalem Post gazetesini telaşlandırdı. Gazete ´tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti´ ve orduyu göreve çağırdı!

Siyonistler darbe çağrısı yaptı
30 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ 19:30
0
1095
0
AA aa
İsrail'de yayınlanan Jerusalem Post, diğer uluslararası basın kuruluşlarının aksine Ak Parti'nin 22 Temmuz seçimlerinden zaferle çıkmasının “kesinlikle kutlanacak bir şey olmadığını” yazdı. Gazete, Türkiye'de ordunun rejimi koruma konusundaki gücünün de azalmaması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Gazetede Küresel Uluslararası İlişkiler Merkezi Türkiye Çalışmaları editörü Barry Rubin tarafından kaleme alınan köşe yazısında, Türkiye ile ABD'nin artık müttefik olmadığı, Ak Parti Hükümetinin İran'la, ABD'ye göre daha rahat olduğu ifade edildi. Uluslararası basının Ak Parti için “ılımlı” nitelemesinde bulunduğuna dikkat çekilen makalede, ancak Ak Parti'nin ciddi tehlikeleri olduğu ve yakından izlenmesi gerektiği kaydedildi.

Uluslararası basın kuruluşlarının, AKP'nin İslami kökleri olmasına karşın Türkiye'nin AB üyeliğine ve güçlü bir ekonomi oluşturmasına odaklandığına vurgu yapılan makalede, bunun AKP tarafından projelendirilen bir imaj olduğu ve bunu kabul etmek içinde ortada bazı kanıtlar bulunduğu ifade edildi.

AK PARTİ'NİN UZUN DÖNEM AMAÇLARI RAHATSIZ EDİCİ

Halkın yarısının Ak Parti'ye İslami bir amaçları olmadığına ikna oldukları, ekonominin de iyi gitmesi nedeniyle oy verdiğini yazan Rubin, ancak yine de Ak Parti'nin “iyi huylu” olduğuna dair şüpheler oluşması için kanıtlar bulunduğunu kaydetti.

Makalede, Ak Parti'nin uzun dönem amaçlarının rahatsız edici olduğu değerlendirmesi yapıldı. Kimsenin ne olacağını bilmediği ifade edilen makalede, “Eğer dünya tehlikenin farkında değilse, ki en kötü senaryoda öyle, sorunu abartmayalım ama yok da saymayalım” denildi.

Dış politika ele alındığında, Ak Parti'nin ABD'ye nazaran İran'la daha rahat olduğu değerlendirmesi yapılan makalede, Ak Parti'nin Orta Doğu'da, Irak, Lübnan, Mısır ve Filistin'de radikal İslam'ın yenilmesini isteyip istemediği de sorgulandı.

Makalede, Ak Parti'nin Türkiye'de radikal İslam'ı empoze etmek istemese de yurt dışındaki radikal İslam'a da düşman olmadığı yorumu yapıldı.

ABD VE TÜRKİYE ARTIK MÜTTEFİK DEĞİL

Bir zamanlar Batı yanlısı olan Türkiye'nin şimdi tarafsız olduğu değerlendirmesinde bulunulan makalede, “1946'dan bu yana süren ABD-Türk ittifakı öldü. Bu iki ülkenin düşman olduğu anlamına gelmez. Hala iyi ilişkileri var. Silahlı kuvvetleri geçmişte olduğu gibi aynı şekilde düşünüyor olabilir. Ancak iki Hükümet artık gerçekten müttefik değiller” ifadeleri yer aldı.

PKK'nın bir terör örgütü olduğu ve Türkiye'nin Güneydoğu'sunu ele geçirmek istediği belirtilen makalede, ancak asıl sorunun bu olmadığı, iki hükümetin (Türkiye ve ABD) farklı taraflarda olduğu kaydedildi.

Makalede, Ak Parti'nin ekonomik bir krizle de karşı karşıya kalabileceği değerlendirmesi yapıldı.

Ak Parti'nin Meclis çoğunluğu yanında Cumhurbaşkanını da seçerse çok büyük bir güce sahip olacağına dikkat çeken Rubin, Ak Parti'nin yargıçları seçerek yasaları düzenleyebileceği, Genelkurmay Başkanını seçerek ordunun müdahale yeteneğini engelleyebileceği, bürokrasiyi yandaşlarıyla doldurarak siyaseti İslami gündeme yaklaştırabileceğini yazdı.

ORDUNUN GARANTÖRLÜĞÜ DEVAM ETMELİ

Makalede, son olarak Ak Parti'nin baskı altında tutularak merkezde kalması gerektiği değerlendirmesi yapıldı. Makalede, “Bu, Ordunun Türkiye'de demokrasi için garantörlüğünü devam ettirmesi, basının yıldırılmaması, mahkemelerin bağımsız kalması demek. Bu kontrol mekanizmalarında meydana gelecek erozyon, beraberinde bir felaketi de getirebilir” denildi.


live haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın