KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

'Size selam getirmişem'

Dün Bingöl'e gelerek vatandaşlara seslenen Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan: “Bingöl'e boş gelmedim” deyince, vatandaşlar Muş'a verdiği 26 fabrika sözü gibi Bingöl'e de fabrika sözü vereceğini zannetti. Ancak Bakan Çağlayan cümlesinin devamında; “Sizler için çok önem ifade eden, sizlere Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Genel Başkanımızın selamlarını getirdim” deyince vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı.
VE ALEYKÜM SELAM…

`Size selam getirmişem`
14 MART 2009 CUMARTESİ 14:53
0
3363
0
AA aa
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, seçim bürosunun açılışı için dün Bingöl'e geldi. Muş'tan karayoluyla Karlıova'ya oradan da Bingöl'e gelen Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmada Bingöllülere hayal kırıklığı yaşattı.
Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile AKP Belediye Başkan Adayı Serdar Atalay'ın da katıldığı programda konuşan Bakan Çağlayan, Bingöl'e Başbakan'ın selamını getirmekle yetindi.
“Bende sizin bir hemşeriniz olarak daha önce Bingöl'e geldiğimde, üzülmeyin sizin bakanınız yoksa ben sizin emrinizdeyim demiştim” diyerek konuşmasına başlayan Bakan Çağlayan, sonucu iyi bağlayamadı.
“Size çok iyi haberler getirdik” diyen Bakan Çağlayan: “Bingöl'e gelirken boş gelmedim” deyince vatandaşlar fabrika sözü vereceğini zannetti. Ancak Bakan Çağlayan; cümlesinin devamında; “Sizler için çok önem ifade eden, sizlere TC başbakanı genel başkanımızın selamlarını getirdim” deyince hayal kırıklığı yaşandı.
 
Muş'a 26 fabrika, Bingöl'e selam
 
Bir gün öncesinde Muş'a giden Bakan Yıldırım, burada 26 fabrika sözü verdi. Muş'a giden Bakan Çağlayan, dört fabrika kurulması için iş adamlarına tahsis edilen Tekel Depolarını ziyaret ederek, burada yaptığı konuşmada, hazırlıkları halen devam eden 26 fabrikanın 26 Ağustos'ta kurulacağını söyledi. Atıl duran depoları harekete geçirmek istediklerini ifade eden Bakan Çağlayan, maliye bakanı ve diğer yetkililerle görüşerek buraya yapılacak yatırımların hızlanmasını istediklerini ifade etti. Kendi ili Muş'a 26 fabrika sözü veren Bakan Çağlayan, “Sizin bakanınız yoksa ben sizin emrinizdeyim” dediği Bingöl'e selam getirmekle yetindi.
 
“Hizmetleri halkımız görüyor”
 
Devamlı milletin hizmetinde olduklarını belirten Bakan Çağlayan; “Hizmet bizim işimiz. Yaptığımız hizmetleri halkımız görüyor. Ne söz veriyorsak yerine getiriyoruz” dedi.
 
Şampiyon Bingöl'e Teşekkür
 
Konuşmasında Bingöllülerden şampiyon diye bahseden Bakan Çağlayan şunları söyledi: “2007 seçimlerinde AK Parti'ye en güzel katkıyı, en büyük katkıyı şampiyon Bingöl halkı verdi. Bingöl halkına teşekkür ediyoruz. Bingöl 2007 seçimlerinde Doğu Anadolu'nun en ücra köşesinden dünyaya AK Parti'nin müjdesini verdi. Teşekkür ediyorum size.”
 
“Türkiye ekonomisi Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi oldu”
 
Bakan Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben 27 yıl sanayicilik yaptım. Binlerce insan çalıştırdım. İhracat, yatırım yaptım. İşsizliğin, maaş ödemenin ne olduğunu bilen biriyim.
AK Parti Cumhuriyet tarihinde yapılanların kat kat üzerine ekonomik değerler koydu.
2002 yılına kadar Türkiye'nin gayri safi milli hasılası 230 milyar dolardı. AK Parti 2002 yılı sonunda iktidara geldi . Bunun üzerine 520 milyar dolar ilave etti. Bugün Türkiye'nin gayri safi milli hasılası 750 milyar dolar olmuş. 750 milyarlık gayri safi milli hasıla ile Türkiye ekonomisi dünyanın 17., Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi oldu. 79 yıllık Cumhuriyet tarihinde toplam yapılan derslik sayısı 362 bin idi. 6.5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde biz buna 132 bin ilave ettik. İnsanımızın eğitimine önem verdik. Çünkü eğitimde fırsat eşitliği sağladık.  Bingöllü, muşlu, Hakkarili kardeşlerimizde batıda olduğu gibi nasıl oradaki gençler yaşam haklarından faydalanıyorsa Bingöllü gençlerde faydalansın istedik. 6.5 yılda Türkiye'de 400 hastane yaptık. Ben sanayi odası başkanıyken de Bingöllülerle olan muhabbetimden dolayı depremden sonra Bingöl'e gelerek burada benimde imzam olan konutları yaptırdık.
İktidarımız döneminde 340 bin adet toplu konutun inşaatına başladık ve bunların 240 bin tanesini dar gelirli vatandaşlarımıza dağıttık. 79 yılda toplamda yapılan duble yol 6 bin 500 kilometre idi. AK Parti döneminde bunun 1.5 katı bölünmüş yol yapıldı.”
Bingöl'ünde içinde bulunduğu 81 ilde üniversite kurduklarını söyleyen Bakan Çağlayan; “Şimdi Bingöl Üniversitesine bağlı olarak ilçelerde yüksek okullar yapılacak.
Bingöl'e yakışır havaalanı da programa alındı inşallah Bingöl için gelecektir. 6.5 yıl önce insanımız hastane kapısında beklerken hayatını kaybederdi. Şimdi böyle bir sıkıntı yok. Çünkü biz ‘İnsanımızı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesiyle geliyoruz. Bu noktada Bingöllülere bir müjde daha vermek istiyorum. Bu yıl yatırım programına alınacak 350 yataklı devlet hastanesi yapılacak. Kaleköy barajı, Bingöl açısından çok önemli. Onunda temelini önümüzdeki birkaç ay içinde hep beraber atacağız inşallah.”
 
Bakan, Cumhuriyet'in kuruluş tarihini unuttu
 
Bakan Çağlayan, Cumhuriyet'in kuruluş tarihini unuttu. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen ve 86 yaşında olan Cumhuriyet tarihi Bakan Çağlayan tarafından sık sık 79 olarak ifade edildi. Bakan Çağlayan konuşmasında; “79 yıllık Cumhuriyet tarihinde toplam yapılan derslik sayısı…, 79 yıllık Cumhuriyet tarihinde toplamda yapılan duble yol…” gibi ifadelerinde 86 olan Cumhuriyet yaşını 79 olarak ifade etti.


Bingölünsesi Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın