KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2026 Salı
°C

Sodes projeleri için imza töreni düzenlendi

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen projeler için imza töreni düzenlendi.

Sodes projeleri için imza töreni düzenlendi
27 KASIM 2010 CUMARTESİ 02:32
0
2460
0
AA aa

Valilik toplantı salonunda yapılan imza töreninde, kabul edilen 51 projenin ilk imzasını Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Gıyasettin Baydaş attı. Baydaş'ın Bingöl Üniversitesi için sunulan ve kabul edilen 3 projenin imzasını atmasının ardından Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak törende sembolik olarak imza atan ikinci isim oldu

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından yürütülen SODES projesi kapsamında Bingöl'den 51 projeye 5 milyon 233 bin TL kaynak aktarıldı. Daha GAP bölgesinde uygulanan projenin genişletilmesinin ardından Bingöl'den 800 proje sunulmuş, bunlardan 51 proje onaylanarak çeşitli miktarlarda destek almıştı.

“SODES'İN BURADA UYGULANMASINDA BAKAN YILMAZ'IN DESTEĞİ VAR”

Kabul edilen projeler için düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Daha önce GAP bölgesinde uygulanan projeden Bingöl'ün faydalanamadığını ve STK'ların ciddi taleplerinin olduğunu söyledi. SODES'in bölgeden proje kabul kararına ilişkin Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın gayretleriyle gerçekleştiğine dikkat çeken VALİ Balkanlıoğlu, Bakan Yılmaz'ın DAP bölgesinde olan illeri de bu projeden faydalanmaları için çalışma yürüttüğünü kaydetti. SODES proje çağrısı döneminde yapılan başvuruların çok önemli olduğunun altını çizen Balkanlıoğlu, Bingöl'deki resmi kurum ve STK'ların projeye gösterdikleri ilgilin, Bingöl'ün gelişiminde önemli adımların atılabileceğinin işareti olabileceğini savundu.

“PROJELER BİNGÖL'E CİDDİ FAYDALAR SAĞLAYACAKTIR”

Daha önce kamuoyunda yayılan yanlış bir bilgiden ötürü söz konusu projenin içeriğine yönelik ciddi beklentilerin oluştuğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, Bingöl için ayrılan destek miktarının 15 milyon olduğu bilgisinin yanlış olduğunu, miktarın 5 milyon TL olduğunu kaydetti. Balkanlıoğlu, Kamuoyunda destek miktarının fazla olduğu bilgisinin yayılması ve beklenti oluşmasının normal olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “ 15 diye yayılan miktarın üçte biri kabul edildi. Kabul edilen projelerin maliyeti düşürüldü. Projelere çok yoğun bir ilgi vardı. Bu ilgiden dolayı bütün Sivil Toplum Kuruluşu ve resmi kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu projeler sayesinde Bingöl'de çok olumlu gelişmeler olacak. Projesi kabul edilen arkadaşların her kuruşu usulüne uygun projeleri için harcaması gerekir. Bu konuda da arkadaşlarımız ciddi denetimler yapacaklardır. Bundan hiç kuşku duyulmasın. Bütün çalışmaların Bingöl'e fayda sağlamasını diliyorum.”şeklinde konuştu.

Vali Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından Bingöl Valiliği Proje Koordinatörü Mahmut Buyankara tarafından katılımcılara yönelik kısa bir bilgilendirme yapıldı. İmza törenine, Vali Yardımcısı Abdülaziz Aydın, belde belediye başkanları, bazı daire amirleri ve STK temsilcileri katıldı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.06.2026
13:26
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
30 yıl sonra yeniden TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan 12 Bingölspor'un yeni sezondaki rakipleri netleşti. Ancak yeşil-beyazlı kulüpte kongre öncesi yönetim belirsizliği sürerken, gözler aday çıkıp çıkmayacağına çevrildi.
08.06.2026
13:07
Bingöl Dallıtepe`de ormanlar neden kesiliyor?
Bingöl Dallıtepe'de ormanlar neden kesiliyor?
Son birkaç yıldır yapılan kesime bu yıl da itirazlar yükseldi. Kesimi yapan o köylü, itiraz eden de yine o köylü! Orman katliamıysa neden göz yumuluyor? Yasalsa olayın perde arkasında ne var? İşte yaşananlar ve edinilen o bilgiler…
08.06.2026
13:04
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu:
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu: '83 yıl sonra sahaya iniyoruz'
Konfederasyon Başkanı Ertan Kılıç, teknikerlerin mesleki haklarını savunmak ve çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşımak amacıyla konfederasyon çatısı altında örgütlendiklerini açıkladı. Kılıç, milyonlarca teknikerin daha güçlü temsil edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın