KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2026 Pazartesi
°C

Sodes'e proje sunmadık

BİN-DER (Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği) Başkanı Doğan KARASU, ‘SODES'e 3 gerekçeden dolayı proje sunmadıklarını belirtti.

Sodes`e proje sunmadık
27 MAYIS 2011 CUMA 17:13
0
2964
2
AA aa

BİN-DER (Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği) Başkanı Doğan KARASU, ‘SODES'e 3 gerekçeden dolayı proje sunmadıklarını belirtti.  Birinci sebep olarak, geçen yıl yaşadıkları  SODES süreci tecrübelerinden kaynaklandığını ifade eden Karasu, şunları söyledi: “Değerlendirmenin objektif olmaması, belli kesimlerin projelerinin desteklenmiş olması, tabelası bile olmayan derneklerin projelerinin kabul edilmiş olması SODES'e mesafeli durmamıza neden oldu. O filmin hiçbir yerinde olmak istemedik. SODES Proje Fonu ülkenin kaynak israfıdır. Verimlilik, kurumsal kapasite, kaynağın ekonomik bir şekilde kullanılması mantığı yoktur. Belli kesimlere, devletçi anlayışa sahip kurumlara parasal destek sunma aracıdır. Hangi proje ne kadar katma değer yaratmıştır? Kaç kişinin sosyal statüsünü iyileştirmiştir? Bu konular tartışmalıdır'.

BİN-DER Başkanı Doğan KARASU: ‘İkinci gerekçemiz ise SODES Proje Formatıdır. Bu format objektiflikten, tarafsız değerlendirme özelliklerinden mahrumdur. Değerlendirmeye konu olacak özellikler taşımamaktadır. Birilerine aktarılacak parasal desteğe kılıftır. Tıpkı personel alımındaki ‘sözlü sınav' gibi. Yok efendim, ‘bağımsız dış uzmanlar değerlendiriyor' deniyor. Uzmanlık ne özelliği var bu proje formatının? Değerlendirme kriteri olmayan bir proje formatını kim, nasıl değerlendirsin ki? Bu yılki bütçenin % 80'ninin nerelere gideceğini biliyoruz. BİN-DER olarak kuralı olan, yarışmayı temel alan, sonucu belli olmayan proje süreçlerinde yer almayı ve bu süreçlerde yarışmayı etik buluyoruz. Bu kriterlerin olmadığı bir oyunda yer almayacağız ', dedi.
                BİN-DER BAŞKANI KARASU: ‘Üçüncü gerekçemiz ise SODES proje sürecinin seçim sürecine denk gelmiş olmasıdır.  Zamanlamayı doğru bulmuyoruz. BİN-DER olarak seçim sürecinin özgür bir ortamda gerçekleşmesini, seçimi etkileyecek hiçbir olumsuzluğun olmamasını istiyoruz. SODES programının seçimden sonra başlatılmasını veya değerlendirme sürecinin seçimden önce tamamlanmasını doğru ve etik buluyoruz. İlden onay alan veya almayan projelerin gerekçeleriyle birlikte açıklanması sürece duyulacak güveni olumlu etkileyecektir', dedi.

                                                                                                                         
 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
dertli (@Misafir_4691)
28 Mayıs 2011 Cumartesi 11:06
Muahlif olmayı aydın olarak algılayan KARASU, memlekette başka düşünce adamı yokmuş her topa giriyor. Açıkçası beğenmiyorum. Olmazlarını anladık da olurların ne biraz da onları anlat.
ahmet koç (@Misafir_4689)
27 Mayıs 2011 Cuma 20:36
sayın karasu sizin haberlerinizi takib ediyorum sürekli olumsuz insanın içini karartan demeçler veriyorsunuz bence gerçekçi değilsiniz ak parti sizi belediye başkanı adayı gösterseydi durum farklı olacaktı ben sizi samimi bulmuyorum nitekin eğitim alanından tanıyorummm
11.09.2026
23:23
Çift listeli MHP Bingöl kongresinde kazanan belli oldu
Çift listeli MHP Bingöl kongresinde kazanan belli oldu
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde iki liste yarıştı. Oy kullanma işleminin ardından 186 oy alan mevcut başkan Emin Varan yeniden il başkanlığına seçilirken, Niyazi Çağlar 49 oyda kaldı. Kongrede birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı. Yeni yönetim listesi ise şöyle şekillendi;
11.09.2026
23:19
Çalıkağıllılar ilk kez bir Valiyi ağırladılar!
Çalıkağıllılar ilk kez bir Valiyi ağırladılar!
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Yayladere programının son durağında Çalıkağıl Köyü'nü ziyaret ederek köy sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyen Çelik'e köylüler, kendilerini ziyaret eden ilk vali olması nedeniyle teşekkür etti.
11.09.2026
23:18
MEB`den ikili eğitim kararı: Ders süreleri 30 dakikaya düşürülebilecek
MEB'den ikili eğitim kararı: Ders süreleri 30 dakikaya düşürülebilecek
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılında bazı okullarda ders süreleri için yeni düzenlemeye gitti. Yapım, güçlendirme veya öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili eğitim yapan okullarda 40 dakikalık ders süresi, valilik planlamasıyla 30 dakikaya kadar indirilebilecek.
11.09.2026
23:14
Bingöl`de okullarda güvenlik alarmı: Çocuklar için yeni tedbirler masada
Bingöl'de okullarda güvenlik alarmı: Çocuklar için yeni tedbirler masada
Bingöl'de öğrencilerin güvenliği için kurumlar aynı masada buluştu. Okul ve çevrelerinin güvenliği, öğrenci servisleri, trafik, siber güvenlik, sağlık ve gıda güvenliği ile eğitim ortamlarının fiziki şartlarına kadar birçok başlık ele alındı.
11.09.2026
23:12
Bingöl`de akaryakıta çifte zam: Motorin 100 liraya dayanıyor
Bingöl'de akaryakıta çifte zam: Motorin 100 liraya dayanıyor
Akaryakıt fiyatlarında yeni zam dalgası geliyor. Brent petrolün 105 doların üzerine çıkmasının ardından benzine bu gece 3 lira 20 kuruş, motorine ise yeni haftada 7 lira 67 kuruş zam bekleniyor. Zamların gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 100 liraya dayanacak!
11.09.2026
02:34
Bingöl Üniversitesi`nden Balkanlar`a akademik açılım
Bingöl Üniversitesi'nden Balkanlar'a akademik açılım
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen EAIE 2026 kapsamında farklı ülkelerden üniversite temsilcileriyle bir araya gelerek uluslararası akademik iş birlikleri ve öğrenci hareketliliği üzerine temaslarda bulundu. Görüşmelerin yanı sıra Bingöl Üniversitesi ile Arnavutluk'taki University of New York Tirana arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın