KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2026 Salı
°C

Şoför esnafından ne istiyorlar!

Ticari taksi plaka satışlarının her kurum tarafından farklı şekillerde ihale edildiğine dikkat çeken Bayram: “Havalimanı için de yeni bir belge isteniyor! Bu belge de birkaç kişide var. Ne istiyorlar bu şoför esnafından? Hizmet sunmak değil, para kazanma derdinde olanlar var. İhale yöntemleri ise oldukça manidardır!”

Şoför esnafından ne istiyorlar!
10 EKİM 2013 PERŞEMBE 07:58
0
1857
1
AA aa

Bingöl Belediyesi'nce bugün yapılacak ticari taksi plaka satış ihalesine yönelik eleştirilerini sürdüren ve Oda kayıt belgesinin ihaleden sonra istenmesine tepki gösteren Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, Bingöl Havalimanı'nda açılacak durak için yapılacak ticari taksi plaka ihalesinin şartnamesine dikkat çekti.

Belediyenin oda kayıt belgesini ihale sonrasında istemesinin yanlışlığını bir kez daha yineleyen Bayram: “Bingöl Havalimanı için Devlet Hava Meydanları ihale yapacak. İhale girecek kişi veya şirketlerin adına en az 5 adet ticari taksi kaydının olması isteniyor. Ayrıca A Yetki Belgesi isteniyor. Bingöl'de A1 Yetki Belgesi bulunan kişi sayısı ise bir elin parmak sayısını dahi bulmuyor. Ayrıca, bu kişi veya firmaların da üzerine 5 tane ticari taksi olacak deniliyor. Bunların da hiç birinin ticari taksileri yok. Noterden vekaletle kılıf uydurma yapılıyor. Şoför esnafının ihaleye katılma şansı yok. Burada amaç topluma hizmet sunmak değil. Birilerine hizmet edilecek! Normalde bu ihalelere geçimini şoförlük yaparak sağlayanların girmeleri lazım ama şoför esnafı hariç herkes girebiliyor. Oda kayıt belgesi istese daha makul olmaz mıydı? Bu esnaftan ne isteniyor? Bu şoför esnafıyla alıp veremediğiniz nedir? Her kurum farklı bir şartname, farklı bir uygulama öne sürüyor. Kimsenin esnafı düşündüğü yok! Devlet Hava Meydanları farklı bir şartnameyle ihale yapıyor, Bingöl belediyesi başka! Belediye durak yerini belirtmiş, plakaları satmış ama hangi aracın hangi durakta yapılacağına dair kura çekmemiş. Bir gün de düzgün bir iş yapılsa olmaz mı?” sözleriyle tepkisini dile getirdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
bingöl (@Misafir_15981)
10 Ekim 2013 Perşembe 10:02
Ya arkadaş bu adamla ilgili ne zaman haber yapılmışsa bol keseden o kadar rahat eleştiriyorki bir defa dahi olsun kendisinin sorumlu bulunduğu işlerle ilgili acaba bakış açısı nasıl şimdi de şoförlerle ilgili vatandaşın anlamadıoğı bir belgeden bahsediyor! sayın ali bayram bi çık sokağa Bingöl deki tüm ticari araç şoförlerinden kim memmnun diye bi anket düzenle bi bak da gör.. acaba mevcutta her önüne gelen şoförlük yapabilir diye bi kanun var da bizler mi bilmiyoruz bunlar eğitilemez çünkü onlar zaten öyle deyip geçmemiz mi gerekiyor
11.05.2026
19:14
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl seçim anketi sonuçlandı! Seçmen ne dedi?
Bingöl Online tarafından düzenlenen ve her kullanıcının yalnızca bir kez oy kullanabildiği elektronik seçim anketi tamamlandı. Toplam 3 bin 84 kişinin katıldığı ankette seçmenin parti tercihleri, milletvekili performanslarına bakışı ve aday beklentileri dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.
11.05.2026
19:08
Bingöl İŞKUR`dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl İŞKUR'dan İUP ilanı: 85 Kişi Alınacak!
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
15:56
Kiğı`da siyanürlü maden tepkisi:
Kiğı'da siyanürlü maden tepkisi: 'Peri Vadisi talana teslim edilmesin'
Kiğı Peri Vadisi'nde planlanan siyanürlü maden arama faaliyetlerine karşı bir araya gelen platform ve dernekler, doğa, su kaynakları ve yaşam alanlarının tehdit altında olduğunu belirterek madencilik projelerine tepki gösterdi.
11.05.2026
15:40
Bingöl`de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'de rafting heyecanı sona erdi!
Bingöl'ün Genç ilçesinde ilk kez düzenlenen Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, üç gün süren heyecan dolu yarışların ardından tamamlandı. Yarışlar boyunca sporcuların performansı izleyenlerden alkış alırken, organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın