KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

Soğuk duş ve klimaya dikkat!

Kardiyoloji uzmanları, uzun süre güneşli havada kaldıktan sonra bir anda soğuk duşa girmenin ya da klimalı ortama geçmenin kalp krizini tetikleyeceğini belirtiyor.

Soğuk duş ve klimaya dikkat!
08 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 01:40
0
1486
0
AA aa

Yaz aylarında 40 dereceyi bulan sıcaklıkların insanın bünyesini zorladığını belirten uzmanlar, ''Sıcaklar arttıkça deriye giden kan akımı da artıyor. Bunun sonucunda hem beynimize, hem vücudumuza giden kan akımı azalmaya başlıyor. Dolayısıyla da kalbin beslemesi azalıyor. Bu dönemde güneşte gezerseniz, kalp krizi geçirme riskiniz artar. 'Çok sağlıklıyım' diyen insanlar kendilerine dikkat etmediği için kalp hastası haline geliyor. Yeterli sıvı tüketmeyen ve gün boyu güneş altında kalan insanlar kalp krizi riski taşıyor. Yaz aylarında yağlı gıdalardan, kızartmalardan uzak durulmalı. Taze sebze ve meyveler, haşlamalar, balık tercih edilmeli. Öğünlerde tıka basa yemek yerine, öğünlerin sayısı artırılarak yenmeli, günde 2,5 litre su tüketilmeli. Muz, kayısı ve yeşil yapraklı ürünler tüketilmeli” dedi.

“Sıcak bir ortamdan klimalı ortama ani geçiş, kalp krizini tetikliyor” diyen uzmanlar, “Bu durumda birden bire soğuğa maruz kalınır, bu soğuk su da olabilir, klimalı ortam da olabilir. Bu soğuk, kalp damarlarında kasılmaya yol açıyor. Bu da kalp krizini tetikliyor” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar, yaz ve kış aylarında kapalı ortamların ısı ve nem oranını düzenleyerek yaşam kalitesini artıran klimaların birçok faydasının yanında, bazı zararlarının da olduğuna dikkat çekiyor.

Özellikle merkezi klima sistemi ile havalandırması sağlanan büyük binaların havalandırma sistemlerinin içinde çoğalabilen mikroorganizmaların, içeride bulunan kişilerde akciğer ve diğer sistem hastalıklarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, klima sisteminde oluşan aerosollerin, ortamda bulunan insanlarca solunması sonucu viral üst solunum yolu, akciğerlerde alt solunum yolu enfeksiyonu, zatürre gibi hastalıklara neden olabileceğini kaydetti.

Hastalık Göz Ardı Edilmemeli

Özellikle büyük işyeri ve otel klimalarında bulunan "Legionella pneumophilia" denen bir bakterinin ölümcül olabilecek zatürreye neden olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, aynı zamanda bakımı yapılmamış klimaların kullanıldığı ortamlarda, alerjik nezle, astım gibi alerjik hastalıkların da arttığını belirtiyor.

Klimalara Dikkat

Klimaya bağlı dış ve iç ortam ısı değişikliklerinin belirgin olduğu durumlarda yüz felci, kas tutulması ve çeşitli eklem ağrılarının görülebileceğinin altını çizen uzmanlar, tüm bu nedenlerden dolayı klimaların, sürekli ve düzenli olarak bakımlarının yapılması ve hava filtrelerinin değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, klimanın kullanıldığı ortamlarda sigara içilmemesi gerektiğini ifade ediyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın