KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Soğuktan bayıltan açılış töreni

KARS'ın Esenyazı Köyü'nde yeni yaptırılan ilköğretim okulunun açılış törenine katılan anasınıfı öğrencileri, protokolün gecikmesi ve konuşmaların uzaması üzerine soğuktan üşüyüp ağladı. Soğuk havada saatlerce bekleyen minikler arasındaki bir kız öğrenci de baygınlık geçirdi.

Soğuktan bayıltan açılış töreni
02 ARALIK 2007 PAZAR 14:41
0
1213
0
AA aa

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Merkeze 35 kilometre mesafedeki Esenyazı Köyü'nün ilköğretim okulu açılış törenine katılan 177 öğrenci, soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 488 bin YTL'ye mal olan 8 derslikli ilköğretim okulunun açılışı için öğrenciler saat 09.00'dan itibaren okulda toplanmaya başladı. Öğrenciler, okulda kendi imkanlarıyla ısınmaya çalışırken, köyün kadın ve erkekleri de protokol için kurulan çadırdaki sobanın başına toplandı. Törene katılan vatandaşlar, soğuk havada ısınmak için halk oyunları ekipleriyle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti. Saat 12.00'de başlaması gereken tören için öğrenciler, 15 dakika önce alana getirildi. Protokolün 35 dakika gecikmesiyle tören saat 12.35'te başladı. Törene Vali Mehmet Ufuk Erden, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Belediye Başkanı AKP'li Naif Alibeyoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, daire amirleri ile köylüler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir öğrenci şiir okudu ve halk oyunları ekibi gösteri sundu. Bu arada soğuk havada bekletilen öğrencilerden 30 anasınıfı öğrencisi üşümeye başladı. Öğretmenler ve aileleri soğuktan üşüyen ve ağlamaya başlayan minik öğrencilerileri ısıtmak için atkı, kaban ve eldivenlerini verdi.

ÖĞRENCİ BAYILINCA VALİ KISA KESTİ
Eğitimin kalkınmanın temeli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici'nin konuşması sırasında başlayan kar yağışı, üşüyen öğrenciler için eziyete dönüştü. Daha sonra kürsüye çıkan ve geçen hafta yerel bir gazetede ‘Kayıp Milletvekili' olarak tanımlanan AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın konuşması sırasında üşüyen öğretmenler, birbirlerine montlarını vererek ısınmaya çalıştılar. Vali Mehmet Ufuk Erden'in konuşma yapmak için kürsüye geldiği sırada 4'üncü sınıf öğrencisi Fatma İnalkaç soğuk havaya daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Öğretmenlerinin kucağında sınıfa götürülen İnalkaç, uzun süre kendine gelemedi.

Soğuk havanın öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini gören Vali Erden, konuşmasını uzatmayarak AKP Milletvekili Karabayır ve Belediye Başkanı Alibeyoğlu'yla birlikte okulun açılışını yaptı. Vali ve beraberindekiler, daha sonra köylülerin verdiği yemeğe katıldı.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın