KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Sokak çocukları rehabilite edilecek

Sokakta yaşayan ve çalışan çocuklara yönelik hizmet modeli konulu toplantı Bingöl Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda, sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocukların tespit edilerek, rehabilite edilmesi gerektiği bildirildi.

Sokak çocukları rehabilite edilecek
01 MART 2013 CUMA 08:41
0
1617
2
AA aa

Valilik toplantı salonunda Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında 2005/5 Sayılı ‘Sokakta Yaşayan/Çalışan Çocuklara Yönelik Hizmet Modeli' konulu Başbakanlık Genelgesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 20/09/2012 tarih ve 2012/20 Sayılı Çocuk İşçiliğinin Önlenmesine İlişkin Genelgesi ve Devlet Bakanlığının 10/11/2006 tarih ve 2155 sayılı yazısına istinaden değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol ile Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı temsilcileri katıldı.

Sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocuklar ile ilgili daha önceden tespit çalışmalarının yapıldığı belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, tespit edilen çocukların Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan sportif faaliyetlere katılımının ve okula devam etmeyen çocukların devamlarının sağlandığı bilgisini verdi.

Sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocukların tespitinin yapılması için her kuruluştan bir personelin görevlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Güvençer, kurulacak mobil ekibin öncelikle sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocukların tespit etmeleri gerektiğine dikkat çekerek: “Tespit edilen çocuklar rehabilite sürecine yöneltilmesi gerekiyor. Rehabilite sürecinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan psikolog ve sosyologlarla eş güdümlü olarak çalışmalarını sürdürecekler” dedi.

Toplantıda, katılımcılar tarafından tespit çalışmaları bittikten sonra üniversite bünyesinde AR-GE çalışmalarının yapılmasının uygun olacağı ve kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yapıldı.

Vali Güvençer, konu ile ilgili çalışmaların büyük bir özveri içerisinde yapılması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin akabinde son buldu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Aziz DAĞ (@Misafir_12423)
03 Mart 2013 Pazar 05:49
Değerli arkadaşlar tüm projeler ,tüm toplantılar,tüm hizmetler bakıyoruz hepsin de Sn.Vali bey'in imzası var şüphesiz ki bu vali dönemin de yapılan hizmetler hiç bir dönem de yapılmamıştır.Allah etmesin 1ay sn.vali bey rahatsızlansa ne olacak bu kurumlarının hali çok merak ediyorum.Şuan ne yapıyorsa sn.vali bey yapıyor yoksa kurum müdürleri yapmıyor.O koltukta oturuyorlarsa ve siyasilere cvp veriliyorsa sn.vali bey dua etsinler.Sn vali karışmasın görürüz kaç müdür yerinde kalıyor.Toplantıyıda emin olun vali bey istemiş yoksa müdürler düşünmez.
fatoş beyancık (@Misafir_12397)
01 Mart 2013 Cuma 13:11
kaç yıllardır daha tespiti bile yapılamamış mı...Allah'tan İstanbul kadar kalabalık değiliz yoksa bu tespit 60 yıl sürerdi!!!YASAK SAVMAK KABİLİNDEN TOPLANTI TOPLANTI TOPLANTI...laflar güzel ama sonuç nerede...sonuç YOK...ancak yine de çalışanların moralini bozmamak için kendilerini tebrik etmek gerekir.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın