KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Sokak düğünleri yasağı başladı

Yasaklamanın 19 Ekim 2016 tarihi itibariyle başladığı, kararın uygulanmasından, kontrol ve takibinden Bingöl Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sorumlu olduğu bildirildi. Düğün yapacak olanlar da ilgili idareye bildirmek zorunda.

Sokak düğünleri yasağı başladı
25 EKİM 2016 SALI 21:28
0
2063
0
AA aa

 

20.08.2016 tarihinde Gaziantep'teki bir düğün töreni esnasında meydana gelen terör saldırısında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanması olayının ardından Bingöl Valiliği, Bingöl'de sokak düğünleri ve benzeri açık hava etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Gaziantep'teki menfur olayın ardından tedbir alınmasının zaruri hale geldiği, halkın can ve mal güvenliğine yönelik eylemlerin önüne geçilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/c maddesi uyarınca cadde ve sokaklarda düğün yapılmasının yasaklandığını bildiren Valilik, açıklamasında şu bilgileri paylaştı;

“Yasaklama kararına uymayanlar hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. Maddesi kapsamında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi hükmü uyarınca işlem yapılmasına, yasaklama kararının uygulanmasından, kontrol ve takibinden Bingöl Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün sorumlu olmasına, yasaklamanın 19.10.2016 tarihinde yürürlüğe girmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda açık alanlarda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmasına müsaade edilmeyecektir. Güvenlik tedbirlerinin alınabilmesi için kapalı mekânlarda yapılacak düğün, kına gecesi v.b. organizasyonların yetkili idareye bildiriminin yapılması gerekmektedir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın