KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Sokak hayvanları emin ellerde

Bingöl Belediyesi, Geçici Hayvan Bakımevinde 372 sahipsiz hayvanı koruma altına alarak bakım ve tedavilerini yaptı.

Sokak hayvanları emin ellerde
13 MART 2018 SALI 23:59
2
1985
0
AA aa

Orman ve Su İçleri Bakanlığının katkılarıyla Bingöl Belediyesi tarafından Aftor bölgesinde 1 Milyon 272 Bin TL yatırımla inşa edilen Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, 10 ayda 372 hayvana ev sahipliği yaptı.

16 bin metrekarelik alana inşa edilen, karantina bölümü, yavrulu anne bölümü, hasta bakım bölümü, hayvan müşahede bölümü, muayene odası, mutfak bölümü, banyo, veteriner hekim odası, idare oda ve yeşil alanlardan oluşan bakımevi, sahipsiz hayvanların evi haline geldi.

60 hayvan sahiplendirildi

Uzman personel tarafından tespit edilip barınağa getirilen sokak hayvanları yapılan tedavi ve bakımların ardından sahiplendirme programına dâhil ediliyor.

Bakımevinde yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, sahiplendirme programı kapsamında 60 hayvanın yeni yuvalarına kavuştuğunu belirtti.

Barakazi, “Bakımevimizde tedavi edilerek koruma altına alınan dostlarımız, sahiplendirme programı kapsamında yeni yuvalarına kavuşuyor. Öte yandan kırsal kesimlerde yaralı veya bitkin halde bulunan dostlarımız da tedavi ve bakımları tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakılıyor. 10 ay önce açılan bakımevimizde bugüne kadar 372 hayvanı misafir ettik. Sahiplendirme programı kapsamında 60 hayvan sahiplendirildi. 32 kısırlaştırma işlemi ve bütün hayvanların kuduz ve parazit aşıları yapıldı. Çalışma kapsamında kulak küpesi ve elektronik çip ile işaretlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

Her bireyin imkânları ölçüsünde sokak hayvanlarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Barakazi, şunları söyledi: “Bir şekilde sokak kalan veya sahipleri tarafından terk edilen hayvanlara toplum olarak sahip çıkmalıyız. Kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için pencere ve kapı önlerine yemek ve su kapları bırakılabilir. Her bireyden kendi imkanları ölçüsünde hayvanları sahiplenmesini ve yaralı veya bakıma muhtaç bir hayvan gördüğünde bizimle irtibata geçmesini bekliyoruz.”

Hayvan bakımevinin haftanın 7 günü ziyarete açık olduğunu da vurgulayan Barakazi, “Tüm okul idarecileri ve ailelerden çocuklarla birlikte bakımevini ziyaret etmelerini bekliyoruz. Bu kapsamda yapılacak çalışmalar, hayvan sever bir neslin yetişmesinde büyük oranda imkan sağlayacaktır. Böylece ortak yaşam alanını bölüştüğümüz dostlarımız, yaşama daha rahat tutunur” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın