KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Solhan, 30 kamerayla izlenecek

Vatandaşların taleplerinin karşılıksız kalmadığını vurgulayan Solhan İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Yurdaer, büyük gayretler neticesinde MOBES işinin somutlaşıp ihale aşamasına gelindiğini ve ihale için gerekli olan ödeneğin de İl Özel İdare’si hesabına aktarıldığını söyleyerek, “İlçemiz 10 sabit, 20 hareketli toplam 30 kamerayla gözlem altında tutulacak. İlçenin tüm giriş, çıkış ve kavşak noktaları takip altında olacak” dedi.

Solhan, 30 kamerayla izlenecek
03 OCAK 2012 SALI 08:58
0
1411
0
AA aa

Son dönemlerde artan terör ve asayiş olaylarının ardından gündeme gelen MOBESE sistemiyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. MOBESE ihtiyacı üzerine çalışma başlatan Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nün Solhan'da altyapısı güçlü MOBESE sistemi kurmaya hazırlandığı aktarıldı.

Büyük gayretler neticesinde işin somutlaştığını ve ihale aşamasına gelindiğini söyleyen Solhan İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Yurdaer, ihale için gerekli olan ödeneğin de İl Özel İdare hesabına aktarıldığını vurguladı.

Solhan'da MOBESE sistemi kurulması işi için gerekli yazışmaların tamamlandığını söyleyen Yurdaer: “Uzun süredir bu iş üzerinde duruyorduk. Çok şükür olumlu netice aldık. İlçemizde yapılacak MOBESE işi için ilk etapta 400 Bin TL'yi aşkın bir ödenek geldi, İl Özel İdare hesabına aktarıldı. Kalan kısım da önümüzdeki süreçte gelecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanlığı yeni şartname hazırlıyor. Şartname gelir gelmez nasip olursa MOBESE sistemi için Ocak ayının ilk haftasında ihale yapılacak. Nisan ayı içerisinde havalar iyileşir ve çalışmalar başlatılır. Altyapısı güçlü bir sitem olacağı için işi aceleye de getirmeyeceğiz.” dedi.

“MOBESE sistemi çok pahalı ve altyapısı farklı bir sistem. Kameraların görüntü çözünürlüğü yüksek ve görüntüler fiber kablolar vasıtasıyla sisteme aktarılacak. Bu sayede en ufak detaylar dahi fark edilebilecektir” diyen Yurdaer, “İlçemiz 10 sabit, 20 hareketli toplam 30 kamerayla gözlem altında tutulacak. İlçenin tüm giriş, çıkış ve kavşak noktaları takip altında olacak. İlçe merkezleri ve mahallelerde belirlenen noktalar sürekli takip ve gözetim altında tutulacak. Plaka takip sistemleri de bulunacak. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde oluşturulacak sistem odalarında tüm kamera görüntüleri ekranlarda olacak ve aynı zamanda kayıt yapılacak. MOBESE kameraların yerleştirilmesiyle hem terör olaylarının önüne geçeceğiz, hem de hırsızlık ve benzeri asayiş olaylarını kısa sürede aydınlatma olanağına kavuşacağız. Solhan'da ilk etapta ödenek eksikliğinde ön görülen tüm sistem kurulmayacak. 2012 yılı sonu veya 2013 yılında sistem tam olarak aktif hale gelecektir.” dedi.

Yurdaer, destek verenlere teşekkür etti

Tüm bu gelişmelerin sağlanmasında Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal'in yoğun destek ve katkılarının olduğunu kaydeden Yurdaer: “İlçedeki ihtiyacı ve vatandaşların yoğun talebini İl Emniyet Müdürlüğü'ne ilettik. İl de proje ve planlama için hazırlıklar yapıldı. Sayın Valimiz her türlü desteği sundu ve proje son aşamaya getirildi. Sayın Bakanımız da tam destek verdi, ödenek aktarılmasını sağladı. Böylece tüm sorunlar aşılmış oldu. Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize ve Sayın İl Emniyet Müdürümüze sundukları bu önemli desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Emniyet Bina ve Lojmanlarına Deprem Testi

Bingöl merkez ve tüm ilçe emniyet müdürlüğü binaları ile lojmanlarının depremsel performans ölçümlerinin yapılacağını belirten Yurdaer, şunları aktardı: “Ölçüm için ihale yapıldı. Bingöl'de bu hafta çalışmaların başlayacak Solhan'da ise Ocak 2012'de çalışmalar başlayacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile lojmanlarının tamamında depremsel performans ölçümler yapılacak. Tüm incelemeler bittikten sonra ölçüm sonuçlarına göre rapor hazırlanacak. Bu rapora göre de emniyet binası ya da lojmanlarının yıkılıp yıkılmayacağına ya da güçlendirileceğine karar verilecek.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın