KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Eylül 2024 Cumartesi
°C

Solhan belediyesi'nden büyük projeler

Son yıllarda uyguladığı projelerle adından söz ettiren Solhan Belediyesi, yeni büyük projelere imza atmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, ilçede yaptıkları fiziki değişimin, sosyal alanda da değişim getiriceğine inandıklarını söyledi.

Solhan belediyesi`nden büyük projeler
23 NİSAN 2012 PAZARTESİ 21:49
1
5008
2
AA aa

Solhan Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamda projeler kısaca şöyle anlatıldı:

2 bin 300 metrekarelik kültür merkezi ve 5 bin metrekarelik minibüs terminali  yapılıyor

Toplamda 2 bin 300 metrekarelik inşaat alanına sahip; içinde meslek edindirme kursları, meslek edindirme atölyesi, çok amaçlı sergi salonu, kütüphane, satranç salonu, konferans salonu, idare birimleri, belediye başkanı çalışma ofisi, park alanı olan “Kültür merkezi” inşaatına bu aya başlanacak. 

Minibüs garajı ihalesi yapıldı. 2013 Ekim Ayı'nda bittirilmesi planlanıyor. Minibüs garajı ve YİBO bölgesini birleştirecek köprü ihalesi de yapıldı. Köprü de bu yıl bittirilecek.  

12 Martta ihalesi yapılan Minibüs garajı/mini terminal, ihale sonuç işlemlerin hemen ertesinde  inşaatına başlanacak. Minibüs garajı/mini terminal projesinin Ekim/2013'te faaliyette geçirilmesi düşünülüyor.

Minibüs garajı/mini terminal projesi;

• 5.000M2 oturum alanı,

• 4.700M2 inşaat alanı,

• 38 adet mağaza/ofis alanı,

• 1 adet mescit odası,

• 8 adet depo alanı,

• WC ve lavabo alanı,

• 80 adet aracın girişi ve çıkış kapasitesi,

• Yaklaşık 200 araçlık park kapasitesine sahip olacaktır.

Su ve kanalizasyonda yüzde 90'lık başarı sağlandı

2006 yılında yapımına başlanan ve 72,5 km'lik kısmı bittirilen ve geçen yıl da Kortekül (Şerafettin Yaylası) ve Kasman İsale hatlarının (Toplamda 14 Km) yapımı bittirilen su şebekesinin toplamı  86,5 km'ye  olup şehir şebekesinde kullanılmaktadır. Bu proje hayata geçirildiğinden bu yana yapılan çalışma alanlarının üst kotunda sonradan yapılan evler (izinsiz yapılar) hariç Solhan İlçe sınırlarında su sıkıntısı giderilmiştir. Şu ana kadar yapılan çalışmalar sonucu kanalizasyon ve su hatlarının % 90' ı bitmiş olup geri kalan kısmı ise SUKAP tarafından projelendirilmektedir.

Sanayi sitesindeki su sorunu giderildi 

Sanayi sitesindeki su sıkıntısı sondaj çalışmaları sonucu sondajla çıkarılan su ile giderilmiştir. Belediyemiz tarafından ihalesi yapılan Minibüs Garajı Mini Terminal ihalesi yapılmıştır. Bu terminalde Belediye hizmet alanları bulunmaktadır. İlçemizin İmar çalışmaları tamamlanmış olup sayısallaştırılmıştır. Yapılması düşünülen Semt pazarı bölgemiz araştırılmış olup yerli üretici azlığından ve dış Pazar haline geleceğinden bu nedenle ilçemize olumsuz bir ekonomi sağlayacağından şimdilik askıya alınmıştır. 

Her mahalleye bir adet çocuk parkı yapıldı

Her Mahalleye 1 Adet çocuk parkı yapılmıştır, ihtiyaç dahilin de ve uygun alanların sağlanmasıyla yenileri yapılacaktır. Ayrıca Şehir geçiş güzergâhına yeni bir görünüm kazandırılmıştır ve kazandırılmaya devam edilecektir. 

Belediye araç parkı büyüdü

Solhan Belediyemize yeni hizmet araçları alınmıştır. Bunlar; 3 adet çöp toplama, 2 adet itfaiye, 1 adet hizmet aracı, 1 adet pikap, 1 adet süpürge aracı alınmış olmakla birlikte 1 adet cenaze taşıma ve nakil aracı da alınacaktır.

“Yüksekokul için arsa tahsisinde yardımcı olunacak”

 İlçemizin kalkınması ve gelişmesi için Bingöl Üniversitesi ile görüşülmüş Yüksek okulun gelmesi halinde Belediye Hizmet Binasını vermeyi teklif etmiştik ama Yüksek okul Genç ilçesinde açıldı. Üniversite açılması durumunda Belediye hizmet alanlarının, ekipmanların ve personel sayısının büyümesinden dolayı hizmet binası yerine Üniversite yapılması durumunda arsa tahsisinde yardımcı olacağımızı beyan ettik. 

İmar yolarlının parke taşı ile döşenmesine devam edilecek

İlçemiz imar yollarını parke taşı yapma çalışmalarımız ve iş programımız doğrultusunda bu yıl yapılması planlanan çalışmalarla birlikte yollarımızın büyük bir çoğunluğunu bitirmeyi hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda ilçe olmamıza rağmen Doğu Anadolu da en çok yol kaplama ve kullanımı sıralamasında Belediye olarak üst sıralarda yer almaktayız. Belediyemizde yeni oluşturduğumuz genç ve dinamik teknik ekiple yeni projelere imza atmayı planlamaktayız. Yapacağımız çalışmalar doğrultusunda Solhan'ın daha ileri seviyelere ulaşmasını bir cazibe merkezine dönüştürmek birinci hedefimizdir.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ismail (@Misafir_8425)
25 Nisan 2012 Çarşamba 00:39
Tebrikler üretim de önemli.
aaa (@Misafir_8423)
24 Nisan 2012 Salı 21:38
sizleri kınıyorum neden yorumları yayınlamıyorsunuz.
20.09.2024
16:34
Bingöl`deki 300 öğrenciye okul hediyesi
Bingöl'deki 300 öğrenciye okul hediyesi
Pendik Bingöl Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Bingöl'deki 4 köy okulundaki 300 öğrenciyi kırtasiye seti hediyesiyle sevindirdi. Başkan Kına: 'İmkanlar dahilinde bu dayanışmayı sürdüreceğiz' dedi.
20.09.2024
15:56
Bingöl`de 12 yıl önce şehit edilen polis memurları için mevlit okutuldu
Bingöl'de 12 yıl önce şehit edilen polis memurları için mevlit okutuldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 2012 yılında bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen 8 polis memuru için mevlit okutuldu.
20.09.2024
13:18
Bingöl`den 9 isim ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları` listesinde
Bingöl'den 9 isim 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde
ABD Stanford Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde, Amerikalı ve Hollandalı bilim insanları tarafından yürütülen çalışma sonucunda yayınlanan 'Dünyanın en etkili bilim insanları' listesinde Bingöl Üniversitesi Rektörü Çelik dahil 9 isim yer aldı.
20.09.2024
13:01
KPSS ön lisans sonuçları açıklandı
KPSS ön lisans sonuçları açıklandı
KPSS ön lisans sınavı 1 Eylül tarihinde gerçekleşmişti. Sınav sonuçlarının 20 Eylül'de açıklanacağı duyurulmuştu. ÖSYM, sınav sonuçlarını bugün açıkladı.
19.09.2024
14:31
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Bakan Işıkhan paylaştı: Artık SGK tarafından karşılanacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.
19.09.2024
12:06
Bingöl`de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl'de tarihi eser ve uyuşturucu ele geçirildi! 23 gözaltı!
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen 3 aylık teknik ve projeli bir takip sonucu düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Tarihi eser ve uyuşturucu el geçirilen operasyon sonrası gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı, bir kişiye ev hapsi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın