KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Solhan belediyesi'nden işçilerine ikramiye

Solhan İlçe Belediyesi'nde çalışan 56 işçinin 2002-2005 yıllarına ait ikramiyelerinin ödendiği belirtildi.

Solhan belediyesi`nden işçilerine ikramiye
20 EKİM 2008 PAZARTESİ 10:42
0
1580
0
AA aa
Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, Solhan Belediyesi'nde çalışan 56 işçinin 2002–2005 yıllarına ait 4 yıllık ikramiyelerini geçen hafta aldıklarını söyledi.
İlçe belediyesinde çalışan işçi alacaklar ile ilgili olarak Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu ile görüştüğünü ifade eden Kalır, başkanın 2002 yılından beri ikramiyelerini alamayan işçilerin sorununa duyarlıkı göstererek bu sorunun çözüldüğünü ifade etti. Başkanla yaptıkları görüşmelerin netice verdiğini belirten Kalır, kalkınmada öncelikli illerde bulunan belediyelerin paylarındaki yüzde 30'luk artışın belediyelerin borçlarını ödemeleri ve hizmetlerini arttırmalarında etkili olacağını ifade etti. Sendikalarına bağlı işçilerin ikramiye alacakları ile ilgili olarak ilçe belediyesi ile mutabakata vardıklarını söyleyen Kalır, “Başkan, belediye gelirindeki artışın devam etmesi durumunda 2008 yılı sonuna kadar 2006–2008 yılı ikramiyelerini de ödemeyi taahhüt etti. İşçilerimizin uzun süredir devam eden mağduriyetlerinin sona ermesine az kaldı. 2009 yılına girerken işçilerimizin maaş ve ikramiye alacakları kalmayacak. Bu büyük bir kazanımdır” dedi.
“Bölgenin en düşük maaşını Solhan Belediyesi işçileri alıyor”
İlçe belediyesinde çalışan işçilerin bölgede en düşük maaş alan işçiler olduğunu söyleyen Kalır,  mevcut belediyede işçi sayısının fazla olması nedeniyle bazı işçilerin çıkışının söz konusu olduğu belirterek, : “2002 yılında  bu belediyede çalışan işçiler bazı arkadaşlarının çıkarılması yerine maaşlarının düşürülerek bütün işçilerin çalışmaya devam etmelerini benimsediler. Bunun üzerine bütün işçiler maaşlarındaki düşüşü kabul ettiklerini beyan eden imzayı attılar. Bu maaş düşüşü günümüze de yansıdı” ifadelerini kullandı.
“Çavuşoğlu'nun çalışmalarını beğeniyor ve takdir ediyorum”
Önümüzdeki günlerde toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağını söyleyen Kalır, bu sözleşme döneminde işçi maaşlarında önemli bir iyileşme beklediklerini belirtti. Belediye Başkanı Çavuşoğlu ile yaptıkları ön görüşmeden maaş artışına yönelik umutlarının arttığını belirten Kalır, başkanı hizmetlerinden dolayı takdir ettiklerini de sözlerine ekledi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın