KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ekim 2026 Salı

Solhan Belediyesi'ne çöp sitemi

Solhan'da mahalle aralarında biriken çöplerin sağlığı tehdit ettiğini aktaran mahalle sakinleri, belediyenin sorunu çözmesini talep etti.

Solhan Belediyesi`ne çöp sitemi
22 TEMMUZ 2019 PAZARTESİ 20:20
1
2465
0
AA aa

Solhan'da mahalle içinde hayvan barınakları ve özellikle boş alanlar ile kullanılmayan evlerin bahçelerinde biriken çöplerin yaz sıcaklığında koku yaptığını belirten vatandaşlar, hem görüntü kirliliği oluştuğunu hem de sağlığın tehdit edildiğini belirtti.

Solhan'da bazı hayvan barınakların mahallelerde olduğunu söyleyen vatandaşlar, yaz aylarında havaların aşırı ısınmasından dolayı söz konusu bölgelerde hem sineklerden rahatsızlık duyduklarını hem de kokudan artık pencerelerini açamaz hale geldiğini aktarıp bu durumun ayrıca sağlık konusunda da tehdit olduğunu aktarıp, hayvan barınağı sahiplerinden duyarlılık beklediklerini ve yetkililerden de sorumluluk beklediklerini aktardılar.

Solhan'da bazı bölgelerde özellikle boş alanlarda veya kullanılmayan evlerin bahçelerinde çöp yığınların oluştuğunu belirten vatandaşlar, “Boş alanlarda çöpler yığın oluyor. bu genellikle rüzgar etkisi veya alanın boş olmasından dolayı çevredeki vatandaşlar tarafından çöplerin gelişi güzel atılmasından dolayı da kaynaklanmış olabilir. Ne suretle olursa olsun bu çöplerin olması güzel bir görüntü teşkil etmemektedir. Vatandaşların çöplerini gelişi güzel atmamaları konusunda duyarlılığa davet ederken belediyemizin de mahallelerde çalışan temizlik görevlileri marifeti ile hem söz konusu yerleri tespit etmek ve temizlenmesini sağlanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Yeni Mahalle Solhan YBO yolu üzerinde eski bir baraka bahçesinde kümesin olduğunu ve bahçede çöplerin çoğaldığını belirten çevre sakinleri bu duruma tepki gösterdi.

Mahalle içinde kümesin olmasından ve çöplerden dolayı rahatsızlıklarını dile getiren mahalle sakinleri, şunları söylediler: “Mahallemizde bulunan eski baraka bahçesinde bulunan kanatlı hayvanlar bizi aşırı derecede rahatsız ediyor. Kanatlı hayvan gübresinin kokusu diğer hayvanlara göre daha katı olduğu için mahallenin tamamını rahatsız ediyor. Kokularından pencerelerimizi açamaz olduk. Sokaktan geçerken vatandaşlarda rahatsız oluyorlar. Kümes sahibine çevrenin temizliğini yapmasını söylememize ve aşırı derecede koktuğunu söylememize rağmen umursamadığı için yetkililerce bir çözüm getirilmesini istiyoruz” dediler.

Yetkililere seslenen vatandaşlar, mahallelinin yaşadığı rahatsızlığın giderilmesi için bir an önce çözüm getirilmesi talebinde bulundular.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.10.2026
22:50
İŞKUR`dan üniversite öğrencilerine 19 bin 250 TL destek!
İŞKUR'dan üniversite öğrencilerine 19 bin 250 TL destek!
İŞKUR Gençlik Programı'nın 2026-2027 dönemi kontenjanı 150 bin öğrenciye çıkarıldı. Günlük 1.375 TL ödeme yapılacak programda, ayda 14 gün katılım sağlayan öğrenciler 19 bin 250 TL gelir desteği alabilecek. Başvuru takvimi için üniversitelerin duyuruları takip edilecek.
12.10.2026
22:48
Depremi yaşayan Bingöllü lise öğrencisi arama kurtarma robotu geliştirdi
Depremi yaşayan Bingöllü lise öğrencisi arama kurtarma robotu geliştirdi
Bingöl'de Karşıyaka Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Emir Azam Alban, arkadaşlarıyla 4-5 aylık çalışma sonucunda arama kurtarma robotu prototipi geliştirdi. Altı tekerlekli robotun, deprem enkazları ve maden sahaları gibi insanların girmesinin tehlikeli olduğu alanlarda kullanılması hedefleniyor.
12.10.2026
21:38
Genç Köprüsü`nde feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı
Genç Köprüsü'nde feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı
Bingöl'den Genç ilçesine doğru seyir halinde olan otomobilin Genç ilçesi girişindeki Murat Köprüsü'nde kontrolden çıkarak bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın