KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Solhan-der açıldı

Bildik: “Üç kişilik bir grup değil, 33 bin kişilik bir ilçe olduğumuz için bir dernek kurmak bizim için şart olmuştu. Çok şükür bunu da gerçekleştirdik.”..

Solhan-der açıldı
05 AĞUSTOS 2009 ÇARŞAMBA 10:57
0
1943
0
AA aa
Solhan'da eğitim, sosyal, kültür, sağlık, yardımlaşma ve dayanışma alanlarında faaliyet yürütmeyi amaçlayan yeni bir dernek açıldı.

Derneğin kuruluş amacı ve çalışma alanlarıyla ilgili açıklamada bulunan Solhan-Der Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Abdulgafur Bildik: “Gelişmiş toplumlarda sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri ve topluma faydaları herkesçe bilinmektedir. İsviçre'den üç vatandaş kuzey kutbuna gitmiş ve orada bir dernek kurmuş. Dernekleşmek bir gayeye hizmet etmek için gönüllü birlikteliktir. Ülkemizde birçok köy derneğini olduğu halde ilçemizde bunu bir eksiklik olarak görüp arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda SOLHAN-DER adıyla bir dernek kurduk. Üç kişilik bir grup değil, 33 bin kişilik bir ilçe olduğumuz için bir dernek kurmak bizim için şart olmuştu. Çok şükür bunu da gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Sorunlardan Çözüme Giden Bir Köprü Olmayı Hedefliyoruz”

Öncelikli amaçlarının eğitim olduğunu vurgulayan Bildik, şöyle konuştu: “Sosyal aktiviteler, kültürel faaliyetler, sağlık, yardımlaşma ve dayanışma alanlarında düzgün bir hizmet vermek için eğitim şarttır. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda eğitimin öneminin ne kadar büyük olduğunu görmekteyiz. Onun için ilk çalışmalarımız eğitim alanında olacaktır. Toplumumuzda okumayan kesim, okumamasını imkânsızlığa bağlamaktadır. Solhanlılar olarak yeni nesiller için imkânlar oluşturarak bu günün genç nesillerinin yarın aynı gerekçelerle okumadıklarını görmek istemiyoruz. İmkânlar dâhilinde eğitim alanında gerekli çalışmaları yapacağız. Bilgilendirme seminerleri ve halk toplantıları yaparak halkın istekleri doğrultusunda sorunlardan çözüme giden bir köprü olmayı hedefliyoruz.”

Derneğe gelecek kişiler arasında dayanışma ve yardımlaşmayı tesis etmek amacı ile kütüphane, okuma salonu, etüt merkezi, kısa ve uzun süreli kursların açılacağını söyleyen Bildik, dernek tüzüğünü de kısaca şöyle açıkladı:

“Derneğimiz vasıtasıyla dernek üyelerini ve dernekten faydalanan ihtiyaç sahibi kişiler ile kamuoyunu bilgilendirmek için amaç ve hizmetlerini anlatan her türlü toplantı, seminer, panel, konferans ve kermes gibi halka açık gösteriler düzenler ve organize etmeyi planlıyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, kimsesiz veya yalnız ihtiyarlar, sokakta kalmış kimsesizler çocuklar ve gençler, askere gidecek gençler ve bunları topluma kazandırmak için her türlü eğitimi sağlamak, ihtiyaç duyulan her türlü maddi yardımı sağlamak da derneğimizin amaçları arasındadır.”

Bildik, Solhan-Der'in Boğlan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Solhan Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın