KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ocak 2026 Pazar
°C

Solhan devlet hastanesi ameliyatlara başladı

Solhan Devlet Hastanesi’nin en önemli eksikliklerinden biri olan ameliyathanenin açıldığını müjdeleyen Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emine Çavuşoğlu, hastanede ameliyatların yapılmaya başlandığını kaydetti.

Solhan devlet hastanesi ameliyatlara başladı
14 EKİM 2011 CUMA 20:46
8
9125
0
AA aa

İlk sezaryenle doğum ameliyatını 4 Ekim'de yapan hastane, aynı ameliyatın ikincisini bir sonraki gün gerçekleştirdi. Sezaryenle doğum ameliyatının yanı sıra, pilonidal sinüs (kıl dönmesi) ameliyatı da gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Solhan'da Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Beril Gürlek tarafından ilk sezaryenle doğum ameliyatı gerçekleştirilirken, diğer taraftan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özlem Samur tarafından pilonidal sinüs (kıl dönmesi) operasyonları gerçekleştirildi.

Solhan Devlet Hastanesinin en önemli eksikliklerinden birinin de ameliyathanenin faal durumda olmaması olduğunu söyleyen Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emine Çavuşoğlu, “Hastanede ameliyathane bulunmadığından dolayı hastalarımız Muş ve Bingöl iline sevk edilmek zorunda kalıyordu. Ameliyathanenin açılmasıyla birlikte bu olumsuz durum ortadan kalktı. Birimlerin açılmasında çalışan personellerimizin de çok büyük katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Solhan'da yapılacak ameliyatlar

Solhan Devlet Hastanesinde ikisi Sezeryan ve biri Pilonidol Sinüs (Kıl Dönmesi) olmak üzere 3 ameliyatın gerçekleştiğini söyleyen Çavuşoğlu, Solhan Devlet Hastanesi'nde yapılabilecek ameliyatları şöyle sıraladı:

1- Genel Cerrahi

A) Troid (Guatr)

B) Meme

C) Hemoroid (Basur)

D. Anal Fissur (Çatlak)

E. Lipom

F. İnguinal Herni (Kasık Fıtığı)

G. Umblikal Herni (Göbek Fıtığı)

H. Pilonidol Sinüs (Kıl Dönmesi)

2-Apandisit Operasyonlar

A. Sezeryan

B. Tüp Ligosyonu(Bağlanması)

C. Sistorektarel (Rahim Sarkması)

D. Rahim Ameliyatları

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın