KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Eylül 2025 Cumartesi
°C

Solhan Mezrası'nın yol talebi yinelendi

Solhan Mezrası ile Yayla yolunun yapılması ile ilgili talep yenilendi. Vatandaşların köye ve yaylaya gidip arazilerinden istifade etmek için yolun yapılması gerektiğini belirten Mezralılar, yol yapılması taleplerini yinelediler.

Solhan Mezrası`nın yol talebi yinelendi
03 HAZİRAN 2021 PERŞEMBE 16:35
23
2214
2
AA aa

Solhan İlçesi Gelintepe Köyü'ne sınır komşusu olup Genç İlçesi'ne bağlı olan Bayırlı Köyü, Solhan Mezrası olarak bilinmekte olup İlçe merkezi ile bir çok köyde yaşayan vatandaşların buradan göç ettiği bilinmektedir. Bu vatandaşların köylerine gitmeleri için ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Mezra Solhan Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Nihat Yürüyen, Gelintepe Köyü ile Bayırlı Köyü arasındaki yolun yapılmasını talep etti.

Solhan İlçesi, Arakonak Beldesi ve İlçe Merkezi'ne bağlı köylerde yaşayan mezralıların eski köylerine gitmeleri için yol yapılması gerektiğini belirten ve bu talebin Mezralıların ve civar köylülerin talebi olduğunu aktaran Yürüyen, “Bu yolun yapılması durumunda söz konusu bölgeden ulaşımı daha kolay olacak Tavz ve Zikte bölge halkı da bu yoldan istifade edebilecektir.” dedi.

Yürüyen, “Daha önce yol talebini dile getirmiştik. Köyde yaşayan vatandaşların Solhan'a ulaşımın kolay sağlanması ve Solhan'daki vatandaşların ise gerek köy merkezi ve gerekse yaylaya gidip arazilerinden istifade etmeleri için söz konusu yolun yapılması gerekmektedir. Havaların ısınmasıyla insanlar yaylalara akın etmeye başladı. Mezra Solhan yaylasının yolu aynı zamanda Solhan Gelintepe  Köyü ve Genç Bayırlı  Köyü bağlantı yolunun talebe karşılık vermediğini daha önce dile getirmiştik. Bu bağlantı yolu aslında; Tavz, Zikte ve Solhan ortak kullanımı olarak da bilinmektedir. Yetkililerin köy halkları ve yaylaya gidecek vatandaşların bu talebine kulak verip ihtiyaçlarına ivedilikle cevap vermelerini talep ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83573)
05 Haziran 2021 Cumartesi 00:16
SOLHAN'IN YÜZDE 80'İ GENÇ'İN DOĞU BÖLGESİNDEN GÖÇ (MEZRA SOLAHAN,TAVZ ve ZIKTE) ALMAKTADIR. GELİNTEPE-BAYIRLI GRUP YOLU OLMALI
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83558)
04 Haziran 2021 Cuma 09:45
Mezra Solhan ( Bayırlı Köyü ) Aşiret-i Solhan Köyü ve Yaylası...Yol Yapılması Çok Makbule Geçer...
12.09.2025
20:05
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
Karaköprü Belediyespor maçı bilet gelirlerinin tamamını SMA Tip-1 hastası 6 aylık Efrayim Gökalp'in tedavisi için bağışladığını duyuran ve toplam bağış miktarını 455 Bin 256 TL olarak açıklayan TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor; '12 Bingölspor olarak söz veriyoruz: Bu mücadele, Efrayim bebeğimiz sağlığına kavuşana kadar devam edecek!' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
19:46
Bingöl Kent Konseyi`nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Bingöl Kent Konseyi'nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Kent Konseyi Başkanlığı; 'Daha güçlü aileler, daha sağlıklı bireyler ve daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hep birlikte dokunmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın