KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Solhan müftüsü ikiz, göreve başladı

Bingöl'ün Solhan İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş'in Karaman'ın Sarıveliler ilçesine tayininin çıkmasıyla ilçe müftülüğüne Ali İkiz atandı.

Solhan müftüsü ikiz, göreve başladı
04 MAYIS 2017 PERŞEMBE 00:49
0
1890
0
AA aa

Konu ile ilgili açıklama yapan İkiz, vatandaşları dini açıdan bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. İkiz, "Elimizden geldiğince halkımıza Kur'an eğitimi ve dini eğitimi vermeye çalışacağız. Onlar için yeni hizmetler vermeyi amaçlıyoruz. Solhan'ı beklediğimden iyi buldum. Doğu insanı sıcak, dinine sahip çıkan bir halktır. İlk yapacağımız hizmet 15 Temmuz Kur'an Kursu'nun onarılması ve hizmete açılmasıdır." dedi.

İlçe Müftüsü Ali İkiz kimdir?

Son olarak İkiz, "10 Eylül 1980 tarihinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde doğdum. İlkokulu Konuk köyünde, ortaokulu ise Tayfur Sökmen Ortaokulunda bitirdim. 1996 yılında Antakya lisesinden mezun oldum. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2002 yılında mezun oldum. 2003 yılında Mardin'in Derik ilçesinde Göktaş Köyü Camii imam-hatibi olarak göreve başladım. 2008 yılında Kayseri Yüksel İhtisas Eğitim Merkezinden mezun olarak Kayseri'nin Bünyan ilçesi Akmescit kasabasında imam-hatip olarak göreve başladım. Aynı yıl içinde Talas ilçesi Yeni Camii imam- hatibi olarak naklen atamam yapıldı. Burada 2 yıl görev yaptıktan sonra 2009 yılında Erzurum ili Tekman ilçe vaizi olarak atamam yapıldı. Tekman ilçesinde 4 yıla yakın bir süre görev yaptıktan sonra 2013 yılında Eskişehir'in Tepebaşı ilçe vaizi olarak atamam gerçekleşti. Eğitim ve öğretimime Osmangazi Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatlar Bölümünde yüksek lisans yaparak devam ediyorum. Siyer alanında yapmakta olduğum tezim bitme aşamasındadır. 2015 yılında yapılan müftülük sınavını kazanarak 2017 yılı nisan ayında Bingöl ili Solhan ilçe müftüsü olarak göreve başladım. Halen bu görevde bulunmaktayım. Evli ve 2 çocuk babasıyım. İyi derecede Arapça biliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın