KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Solhan tereddütsüz ilerleyecektir

Kız çocukları ve kadınlar için daha iyi fırsatlar (KADİF) adlı projenin kapanış programına katılan Vali Mustafa Hakan Güvençer, “Solhan Bingöl ile beraber, Türkiye ile beraber, güzel günlere ve çok hızlı ve tereddütsüz ilerleyecektir” dedi.

Solhan tereddütsüz ilerleyecektir
05 OCAK 2012 PERŞEMBE 20:27
0
1440
0
AA aa

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA (İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı) kapsamında, Avrupa Birliği'nin desteğiyle finanse edilen Kız çocukları ve kadınlar için daha iyi fırsatlar (KADİF) adlı projenin kapanış programı yapıldı.

Kapanış programına Vali Mustafa Hakan Güvençer, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Aktaş, İlçe Hâkimleri Umut Uzun,  Mecit Demir ve kamu kurum amirleri katıldı. 

KAYMAKAM AYDIN: BU PROJE BİZİM İÇİN SEMBOL OLDU

Programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Aydın, “KADİF projesini geçtiğimiz yıl Ankara da imzaladığımızda itiraf ediyorum ki; biz bu projeyi başarıyla uygulayabilir miyiz endişesi içerisindeydik. Ancak sonuçlar gösterdi ki endişelerimiz yersiz imiş. Hatta beklentilerimizin üstünde sonuçlar elde ettik. Her toplumda özel durumları nedeniyle dezavantajlı durumda bulunan gruplar özel korumaya ve ilgiye ihtiyaç duyarlar. Türkiye de ve özellikle bölgemizde kadınlar sosyal ve ekonomik anlamda dezavantajlı durumda bulunmaktadır. Solhan Kaymakamlığı olarak standart hizmet sunumunun yanı sıra bu konuda da özel çaba harcama prensibine sahibiz. İşte KADİF projesi de bu amaçla uygulamaya konulmuştur. Bu proje bizim için sembol oldu. Bununla birlikte zamanla yapacağımız projeler için tecrübe kazandık. Daha güzel projeler hazırlayacağımıza inanıyorum. Çünkü bu projemizle çok iyi referanslar aldık. Van ve Şanlıurfa'da iyi sonuçlar aldık. Proje kapsamında birçok bayan okuma yazma öğrendiği gibi eğitimlerinin devamlılığı sağlandı. Projenin meslek dallarında da sertifika alan bayanlar, bir meslek öğrendikleri gibi iş imkânları için de ellerinde bir fırsat oluştu. Projenin açılışında bilgilendirme toplantısında ve kapanışında bizleri yalnız bırakmayan ve projenin her safhasında yanımızda olduğu için Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum. Proje aşamasında emeği geçen ve bu gün burada bizleri yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarıma müteşekkirim” ifadelerini kullandı. 

VALİ GÜVENÇER: PROJENİN UYGULANDIĞI YER OLARAK, SOLHAN OLMASI ÇOK ÇOK ÖNEMLİDİR

Projenin ilçeye katkısının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Güvençer, “Elbette proje başlı başına ismi, konusu, hitap ettiği topluluk ve ilçeye katkısı açısından çok önemlidir. Projenin açılışında, bilgilendirme toplantısında ve son olarak kapanışında da burada bulunmuş oluyorum. Kaymakam Beyin davetinde hiç tereddütsüz burada olacağımı belirttim. Proje hakikaten çok önemli ama projenin çok ötesinde projenin uygulandığı yer olarak, Solhan olması çok çok önemlidir. Doğrusu Solhan'a her geldiğimde gördüğüm bu coşku heyecan ve paylaşım beni son derece mutlu ediyor. Sizleri yürekten kutluyorum. Solhan Bingöl ile beraber, Türkiye ile beraber, güzel günlere ve çok hızlı ve tereddütsüz ilerleyecektir. Bunda hiçbir kuşkum yok. Solhan'a her geldiğimde gördüğüm fiziki değişikliklerin çok ötesinde bu fiziki değişikliklerin arka planında yatan inanç güven ve coşkudur. Projenin başlangıcından bugüne kadar benim yanlarında olduğum söylendi, ben bire bir içinde değildim bu projenin ama eğer bu projenin başlangıcında ve yürütülmesinde ortak düşünce gerçek dinamik Solhan sevgisi ise ve Solhanlı sevgisi ise Bingöl ve ülke sevgisi ise evet düşündüm bu sevgiyi paylaşma ben yüreğimle her zaman sizinleyim. Proje başarısından ziyade bu sevgiyi hak ettiğiniz ve bu sevgiyi emeklerinizle yoğurarak böyle müşahhas başarı sonuçları doğurduğunuz için başta kaymakamımız olmak üzere kaymakamımızın önderliğinde bu ilçe için alın teri döken emek sarf eden zihin yoran bütün arkadaşlarımı yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

COŞKUN, PROJENİN FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Proje Sorumlusu Aydın Coşkun, proje ile ilgili faaliyetleri kapsayan sunumu ile program devam etti.

Solhan Kaymakamlığı ile Merkezi Finans İhale Birimi İle imzalanan sözleşmenin akabinde projenin faaliyetlerine başladığını belirten Aydın, bu faaliyetler kapsamında 100 kadına okuma-yazma, 25 kadına dikiş-nakış, 25 kadına halı dokumacılığı eğitimlerinin verildiğini kaydederek, Solhan YİBO'da eğitim gören 320 öğrenciye yönelik SBS kurslarının düzenlendiğini ve bu kurslar sonucunda başarının geçen yıla oranla %70 arttığını, Solhan YİBO'ya tam donanımlı bir bilgisayar laboratuarının kurulduğunu,5 adet akıllı tahta, kütüphane için kitaplar alındığını belirtti. 

Yine bu faaliyetler kapsamında 50 kız öğrencinin açık öğretim kayıtlarının yapılarak masrafların projeden karşıladıklarını, 50 ilköğretim öğrencisine eğitim materyalleri alındığını ifade eden Coşkun, “KADİF proje ekibi olarak, bizleri projelerin hazırlanmasına ve ilgili birimlere sunulmasına teşvik eden, proje bilgilendirme toplantımızı şereflendiren Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ'a; Projenin açılışını bizzat yapıp uygulama süresince her daim yanımızda olan ve bugün de katılımlarıyla bizleri onurlandıran Valimiz Sayın Mustafa Hakan Güvençer'e; İlçemize şuan içinde bulunduğumuz Eğitim ve İstihdam Projeleri Uygulama Merkezinin kazandırılmasında büyük emekleri olan İlçemiz eski Kaymakamı Yaşar Aksanyar'a, projemize onay veren Merkezi Finans ve İhale Birimi Yetkilerine, desteklerini bizden esirgemeyen Kaymakamımız Şeref Aydın'a, teşekkür ederim”  diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından projede emeği geçen Solhan İlçe Özel İdare Müdürü Cahit Çabadak ve Proje Sorumlusu Aydın Coşkun'a Vali Güvençer tarafından plaket verildi.

Akabinde proje kapsamında eğitim alan kursiyerlere de sertifikaları verildi. Kapanış Programı Vali Güvençer'in Proje Merkezini gezmesi ile son buldu.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın